Populaire TikTok recepten: meer dan 60!

tiktok recepten

In de bibliotheek kwam ik het boek Je kookt het op TikTok tegen, met daarin populaire TikTok recepten.

Op een foto van een pan met lekker eten stond bovendien: ‘Met fan favourites & recepten van de populairste TikTok-foodies’. Het boek is een verzameling van de beste recepten op #FoodRok.

Nou heb ik geen flauw idee wie populaire TikTok-foodies zijn maar het leek me niettemin een aanbeveling.

Bovendien zag ik onderaan de cover ook nog staan dat Gordon Ramsay en zijn dochter Tilly Ramsay het voorwoord hadden geschreven.

Hieronder mijn review van dit boek met TikTok recepten!

Je kookt het op TikTok: populaire TikTok recepten

Het boek is mooi vormgegeven met veel foto’s en lekker luxe dik papier. Er staan ruim 60 recepten in van ‘meer dan veertig creators’.Bij de inhoudsopgave zag ik een rubriek ‘lekker makkelijk.’ Precies mijn genre. Verwachtingsvol bladerde ik ernaar toe.

Maar de meeste recepten vond ik toch nog behoorlijk ingewikkeld. Zo heb je maar liefst 19 ingrediënten nodig voor het recept voor char siu chicken banh mis van ene Joshua Nishi. Dat vind ik niet ‘lekker makkelijk’. En er staat een recept in voor een supermakkelijke tosti, maar dat is moeilijk dan als ik zelf een tosti in elkaar flans.

Maar dat neemt niet weg dat er veel leuke en originele TikTok recepten in dit boek te vinden zijn. Bij de recepten staan bovendien QR codes die leiden naar de filmpjes waarin het gerecht wordt bereid. Hieronder een kijkje in het boek:

tiktok recepten

TikTok noodles recept van ramenfan Ivan

Veel mensen zoeken op TikTok noodles recept. In dit kookboek staat het recept van ramenfan Ivan. Hiervoor heb je nodig:

 • 325 gram cherrytomaten
 • 60 ml extra vierge olijfolie
 • zout en versgemalen zwarte peper, 225 gram feta
 • 4 pakjes van 85 gram instant ramennoedels zonder smaakmakers
 • chilivlokken voor eroverheen
 • gedroogde basilicum voor eroverheen

Dit TikTok noodles recept maak je in de oven en duurt minimaal 40 minuten om klaar te maken. Dit recept valt overigens in de rubriek ‘lekker makkelijk’.

Tiktok pasta recept mozzarella

Een ander veel gezocht recept is tiktok pasta recept mozzarella. Dit vind je helaas niet in dit kookboek! Maar wel in onderstaande video:

Zelf recepten op TikTok plaatsen?

Ze nodigen je bovendien nadrukkelijk uit om je eigen recepten te delen, en creatief aan de slag te gaan. Dat maakt dit kookboek heel nuttig voor mensen die hun recepten op TikTok willen gaan delen. Er is zelfs een deel met aanwijzingen voor hoe je een goed kookfilmpje maakt voor TikTok.

Mijn conclusie over Je kookt het op TikTok

Je kookt het op TikTok is een mooi vormgegeven kookboek, met veel leuke en originele recepten. Er is voor ieder wat wils, dus je vindt ook vegan recepten. Als je behoefte hebt aan visuele ondersteuning scan je de QR-code bij het recept en krijg je het bijbehorende filmpje te zien.

Dit kookboek is geschikt voor mensen die koken leuk vinden

Maar ik vind het boek wel vooral geschikt voor mensen die van koken houden, en graag nieuwe recepten uitproberen. Je moet bovendien flink wat ingrediënten in huis hebben.

Ik raad dit boek daarom beslist niet aan voor mensen die het liefst koken met maximaal 5 ingrediënten, want dergelijke TikTok recepten staan er amper in.

Wellicht zijn er wel echt makkelijke TikTok recepten, maar die staan dan helaas niet in dit boek!

N.B. Mijn jongste dochter zag meteen een recept dat ze wel degelijk makkelijk vond. En het stond niet eens in de rubriek Lekker makkelijk. Het is chocolate fudge oatmeal uit de oven van Taz. Sterker nog: volgens haar hebben we daar zelfs alle ingrediënten voor in huis.

Je kookt het op TikTok kopen?

Je vindt Je kookt het op TikTok op voor 24,99 bij bol.com of je lokale boekhandel. Je vindt op bol.com ook een gratis inkijkexemplaar met de volgende TikTok recepten:

 • Lasagne met noedels
 • Knapperige Baklava

tiktok recepten

Leestip: Inloggen bij Instagram

Maak jij gebruik van TikTok recepten?

Similar Posts

12 Comments

 1. Klinkt voor mij als behoorlijk ingewikkeld, dus niks voor mij. Ik wist trouwens niet dat je op TikTok blijkbaar ook al recepten kunt delen. Ik hang nog in de fase dat TikTok voor gekke dansjes is (en ik heb het dus ook niet).

 2. Ik kijk niet op Tiktok, maar wel op YT. Daar heb ik al diverse gerechten ook van gemaakt. Maar als er heel veel ingredienten genoemd worden, haak ik meestal af. En als ik iets niet in huis heb, improviseer ik met wat anders dat er ook bij smaakt.

 3. Ik kijk echt nooit op TikTok en ik kook eigenlijk nooit meer uit kookboeken. Zo’n QR-code in een kookboek is dan wel weer heel handig, zeg!

 4. Tiktok pasta is bij ons favoriet. Tevens mijn enige recept van Tiktok. Met feta en ik doe extra veel tomaatjes en een ui in parten en een paar teentjes knoflook in de schil en wat olijfolie, 40 min in de oven. Pasta koken. Basilicum peper zout, mengen. Lekker hoor. Ik vind het wel makkelijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.