Inloggen Instagram

inloggen instagram

Wie denkt een kijkje te nemen op Instagram wordt bij aankomst op instagram.com onmiddellijk geconfronteerd met de kwestie inloggen op instagram!

Inloggen Instagram: je moet wel als je wat wilt zien

Bijna het hele scherm is gevuld met de vraag je in te loggen op Instagram. Geen Account? Registreer je dan,’ staat eronder.

Links laten ze allemaal leuke foto’s zien om je te laten zien wat je allemaal mist als je niet inlogt…

Dus tsja…

Inloggen Instagram: hoe doe je dat?

Om te kunnen inloggen op Instagram heb je een account nodig. Met andere woorden: je moet je eerst registreren bij Instagram. Er zijn twee manieren om een account op Instagram te maken:

 1. Aanmelden met Facebook, maar dan moet je natuurlijk wel Facebook hebben…
 2. Handmatig inloggen met behulp van je emailadres of mobiele nummer en je naam en een wachtwoord.

Zelf ben ik nogal eens geneigd om Facebook te gebruiken om in te loggen uit pure gemakzucht. Maar dit kan soms voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld als je wilt inloggen op Instagram op een ander apparaat zoals je iPad of computer. Om die reden raad ik handmatig inloggen aan.

Registreren bij Instagram: Klik op ‘Geen account’.

Om jezelf te registreren bij Instagram klik je onderaan op de blauwe tekst: ‘Geen account? Registreer je dan’

inloggen instagram

Meld je aan met je Facebook account, of registreer je handmatig. In het laatste geval: vul je je mobiele nummer of emailadres in, je volledige naam, je gewenste gebruikersnaam en een wachtwoord. Klik daarna op de blauwe knop Volgende. Nu willen ze dat je je geboortedatum opgeeft.

Waarom geboortedatum opgeven bij Instagram?

Voor iedereen die zich nu afvraagt: ‘Waarom moet ik mijn geboortedatum invullen op Instagram?’ Dat had Instagram al verwacht! Daarom stellen ze de vraag zelf al vast en geven het antwoord:

‘Als je je geboortedatum verstrekt, worden de functies en advertenties verbeterd die je ziet en kunnen wij de Instagram-community veilig houden. Je vindt deze in de accountinstellingen van je persoonlijke gegevens.’

N.B. Ook als je een account voor bijvoorbeeld je huisdier aanmaakt op Instagram willen ze dat je jouw eigen geboortedatum invult.

Instagram registreren: gebruik liever je email dan je mobiele nummer

Let op: hoewel je je kunt aanmelden met je mobiele nummer adviseer ik je emailadres te gebruiken. En wel om de volgende reden: als je je wachtwoord vergeet dan stuurt Instagram een zogenoemde ‘herstel code’ of ‘recovery code’ naar je mobiele telefoonnummer of je emailadres.

Mobiele nummer verandert vaker dan email

En ik weet niet hoe het bij jou is, maar mijn mobiele telefoonnummer verandert vaker dan mijn emailadres. Dus stel je bent van telefoonnummer verandert, en Instagram stuurt je herstelcode naar een telefoonnummer waar je niet langer bij kunt.

Aargh!

Dat maakt inloggen bij Instagram wel heel moeilijk. Vandaar dat ik adviseer: gebruik liever je emailadres, zodat je altijd weer kunt inloggen bij Instagram.

Bevestigingscode naar je opgegeven emailadres of mobiele nummer

Nadat je je geboortedatum hebt ingevuld sturen ze een bevestigingscode naar het emailadres of het mobiele nummer dat je hebt opgegeven. Dit is een code van 6 cijfers.

Kopieer die code en plak hem in het vakje op Instagram.

Als het goed is ben je nu geregistreerd op Instagram en kun je bij Instagram inloggen!

Inloggen bij instagram met account

Heb jij al een account bij Instagram? Dan kun je meteen inloggen. Als je naar instagram.com gaat scroll je omlaag tot je bij de tekst:

‘Heb je een account? Meld je dan aan’.

Voor Instagram inloggen voer je je emailadres in of je telefoonnummer en je wachtwoord. Als je de volgende keer inloggen bij Instagram makkelijker wilt maken klik dan op de grote blauwe button met ‘Gegevens opslaan’. Dan log je de volgende keer automatisch in bij Instagram.

Instagram inloggen op computer en/of smartphone

Op Instagram inloggen kan zowel op je computer als op je smartphone. Ik heb overal aangegeven dat ik wil dat mijn gegevens onthouden worden. Dus zo gauw ik naar instagram.com ga, log ik automatisch in. Hetzelfde geldt voor de Instagram app.

Inlogproblemen Instagram

In oktober 2022 was er een enorme storing bij Instagram. Heel veel mensen konden ineens niet meer inloggen bij Instagram of kregen een eng bericht dat ze zich opnieuw moesten aanmelden voor hun account vanwege ‘ongebruikelijke activiteit’. Vervolgens overkwam het menigeen dat hun account gedeactiveerd werd, en ze onvindbaar waren op Instagram.

Dit is wat mij betreft meteen ook één van de grootste nadelen van diensten als Instagram: je bent afhankelijk van zo’n dienst. Om die reden vind ik een blog veel fijner. Dat heb je tenminste zelf in de hand. Een gedeactiveerd Instagram account weer terug krijgen is een heel gedoe met veel hoepels waar je doorheen moet springen. Veel mensen lukt het gelukkig wel, maar het kost ze een boel tijd en stress.

Inloggen bij Instagram zonder wachtwoord

Inloggen bij Instagram zonder wachtwoord kan niet! Vervelend als het is, als je je wachtwoord bent vergeten van Instagram heb je dus een probleem. Het goede nieuws is dat het probleem van het vergeten wachtwoord zo vaak voorkomt dat er al een link is met de tekst ‘Wachtwoord vergeten’. Daar moet je dan op klikken en vervolgens moet je je emailadres of je mobiele nummer opgeven. Daar sturen ze dan een herstelcode naartoe, en daarmee kun je dan een nieuw wachtwoord aanmaken. En met dát wachtwoord kun je dan inloggen.

Inloggen bij Instagram zonder emailadres

Inloggen bij Instagram zonder emailadres kan wél! Als je tenminste je telefoonnummer hebt opgegeven. Maar zoals ik hierboven al schreef: kijk uit als je van telefoon provider wisselt of een nieuw telefoonnummer krijg. Denk er dan aan om je nummer bij Instagram ook te veranderen! Want als je dan je wachtwoord vergeet wordt de herstelcode van Instagram naar je oude telefoonnummer gestuurd… Eentje waar jij dus waarschijnlijk niet meer bij kunt. En dan krijg je Gedoe met een hoofdletter.

Inloggen Instagram: samenvattend

Wil je iets bekijken op Instagram? Bijvoorbeeld omdat je een kennis hebt die vertelde over haar mooie foto’s op Instagram? Dan zit er niets anders op dan zelf ook een account aan te maken bij Instagram. Het is de enige manier om toegang te krijgen.

Op Instagram inloggen doe je met behulp van de combinatie emailadres + wachtwoord of met de combinatie mobiele nummer + wachtwoord.

Mijn belangrijkste tips wat betreft inloggen op Instagram is: log handmatig in met je emailadres en een wachtwoord en dus niet met je Facebook account. Dit maakt het namelijk simpeler om ook in te loggen op een ander apparaat, en het is makkelijker als je je wachtwoord vergeten bent.

Benieuwd naar mijn Instagram account? Dat vind je op instagram.com/nicoleorriens.

Leestips

Ben jij actief op Instagram? Wat vind je ervan?

Similar Posts

18 Comments

 1. Ik heb in de 25 jaar dag ik een mobiel heb pas mijn tweede nummer. Ik heb in die loop van de jaren wel meerdere emailaccounts gehad. Insta gebruik ik alleen voor mijn werk.

  Love As Always
  Dimario

 2. Volgens mij kon je in het verleden wel ‘gluren’ zonder je eerst aan te melden, maar tegenwoordig kan dat inderdaad niet meer. Wat mij betreft eigenlijk best wel terecht dat je aangemeld moet zijn om te kunnen ‘gluren’.

 3. Tenenkrommend allemaal.

  En dat geldt niet alleen voor Instagram. Gisteren aangemeld voor een vast jaarcontract bij energiemaatschappij Mega (zie mijn videotip op https://www.youtube.com/watch?v=2H73Qvo6Rmw) maar bij nader inzien wil ik de door hen voorgestelde ingangsdatum vervroegen.

  Het contract is inmiddels aangemaakt en daarvan is ook een klantnummer en volledig ingevuld accountrecord beschikbaar. Ik doe mijn verzoek vanaf het bij Mega geregistreerde mailadres en vermeld er mijn klantnummer bij. Toch ontvang ik enige momenten later om mijn vraag te herhalen en ter verificatie postcode, huisnummer en laatste 4 cijfers van mijn bankrekening door te geven. Waarom in godsnaam? Om het spannend te houden, denk ik dan maar.

 4. Een belangrijke reden dat ik nooit naar Instagram of Facebook ga. Inloggen om iets te plaatsen vind ik prima. Maar inloggen om iets te bekijken vind ik fout. Het hoort bij hun verdienmodel. Door een account te verplichten proberen ze zoveel mogelijk persoonlijk info afhandig te maken die ze doorverkopen aan adverteerders e.d. Instagram en Facebook blokkeer ik 100%, dus bijvoorbeeld ook op sites die er een koppeling naar plaatsen. Kan prima met uBlock Origin. Twitter vind ik zeker niet zalimakend, maar die kan je (nog) wel gewoon bezoeken zonder een account.

  1. Interessante constatering waar je weinig tegenin kunt brengen! Grappige nicknaam (?) trouwens, “Ximaar”.

 5. Ik heb geen facebook en Instagram. Want willen je gegevens weten. Daarmee word je lastig gevallen. Leuk dat je toch bij Instagram hebt. Hele gedoe…. Fijne dag verder.

 6. Eerlijk gezegd vind ik Instagram niet zo gebruiksvriendelijk. Maar inderdaad, als je er gebruik van wilt maken, dan moet je bijna wel een account hebben. Ik post af en toe wat, maar ben er niet zo heel trouw in :)

 7. Ik heb me één keer aangemeld en blijf ingelogd. Mijn mobiel nummer is nog altijd hetzelfde als toen ik mijn eerste telefoon kocht in de jaren ’90. Zou niet weten waarom ik het zou veranderen.

 8. Ik wist het wel, ik heb ook een keer een link van FB gestuurd, maar degene had geen account en kon niks bekijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.