Whatsapp statussen: alles wat je weten wilt!

whatsapp status nederlands

Deze post gaat over Whatsapp statussen! Dat was altijd de tekst onder iemands profiel, maar dat is veranderd.

Zo nu en dan kijk ik met welke zoekwoorden mensen op Huisvlijt belanden. Eén zo’n zoekterm blijkt Whatsapp status Nederlands te zijn. En omdat ik mensen niet graag teleurstel, besloot ik om daar een post over te schrijven. Zodat mensen niet teleurgesteld denken:

‘Nou, aan dat stomme Huisvlijt heb ik ook niks zeg!’

Dus voor iedereen die op Huisvlijt belandde door het intypen van ‘Whatsapp status Nederlands’, deze is voor jullie!

Whatsapp Status Nederlands

Je whatsapp status was het stukje tekst onder iemands profiel in de contactenlijst op je smartphone. Daarmee vertelde je iets over jezelf. Letterlijk en figuurlijk.

Eigenlijk leek het stukje tekst onder iemands profiel verdacht veel op zo’n pittoresk houten bordje met een zoetige spreuk of citaat er op. Zoiets als dit:

whats app status

Whatsapp status vaak niet bijgewerkt

Maar veel mensen vergaten hun status op WhatsApp bij te werken. Waardoor er alleen de standaard zin: ‘Hey there, I’m using WhatsApp Messenger,’ te lezen viel. Of alleen de tekst: ‘Beschikbaar’.

whatsapp status

Ik ben bepaald geen ‘early adopter’ als het om smartphones gaat. Ik ben meer iemand die er maanden later ook nog eens aan komt sukkelen, oftewel een zogenoemde laggard. Toch had ik wel degelijk mijn eigen whatsapp status!

2 Voorbeelden van Whatsapp statussen

Hieronder twee voorbeelden van whatsapp statussen!

De eerste status is van iemand die zijn whatsapp status niet heeft ingevuld. Er is zelfs geen profielfoto ingesteld:

Whatsapp statussen

Zoals je ziet staat er onder Info het standaardbericht:

Hallo! Ik gebruik WhatsApp.

En hieronder een Whatsapp status, waarbij de persoon wel moeite heeft gedaan om hem in te vullen:

Whatsapp statussen

Nieuwe Whatsapp Status

Hoe dan ook, sinds februari 2017 is er wat veranderd. Voortaan kun je via WhatsApp Status de wereld op de hoogte houden van wat jou bezighoudt of wat je hebt meegemaakt. Dat is nog niet echt nieuw, maar nu komt het:

Kenmerkend voor de nieuwe WhatsApp Status is dat hij maar 24 uur lang zichtbaar is. Daarna verdwijnt hij automatisch.

Je kunt deze nieuwe WhatsApp Status vergelijken met Instagram Stories en SnapChat. Voor wie geen idee heeft wat dát inhoudt, en dus net als ik géén early adopter is: ook die berichten/foto’s verdwijnen na een bepaalde tijd.

Wat is er gebeurd met je oude status op WhatsApp?

Je oude status op WhatsApp blijft gewoon bestaan. Die staat voortaan onder Info:

Whatsapp profiel

 

Dus iedereen die niets had ingevuld heeft nog steeds dat berichtje van: ‘Hallo! Ik gebruik nu ook WhatsApp’ of ‘Beschikbaar’.

WhatsApp Statussen: inspiratie en ideeën

Veel mensen gebruiken voor hun WhatsApp Status een citaat. Of een gezegde. Er zijn zelfs speciale websites waar je kunt zoeken naar leuke en originele WhatsApp statussen:

Het probleem is alleen wel dat meerdere mensen die leuke en originele WhatsApp Statussen gebruiken, waardoor ze toch meteen een stukje minder origineel worden.

Hoe maak je jouw WhatsApp Status Nederlands?

Op de website van WhatsApp zijn ze zo vriendelijk om stap voor stap uit te leggen hoe je jouw WhatsApp Status kunt maken. Het is heel simpel: je gaat naar je Whatsapp app, en klikt op de Status. Dan krijg je dit:

whatsapp status nederlands

Vervolgens kun je daar je WhatsApp status plaatsen. Dat kan tekst zijn, video of een foto.  Deze wordt vervolgens naar al je contacten doorgestuurd.

Dus bezint, eer ge begint.

Wil je juist de status van iemand anders bekijken? Dat kan ook. Je gebruikt feitelijk dezelfde methode: ga naar die persoon, en klikt op ‘Status’.

Wat ik vind van WhatsApp Statussen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik graag lees wat iemand als WhatsApp status heeft. En ik vind het altijd jammer als er alleen maar staat: ‘Hi there, I’m using WhatsApp’ of iets dergelijks. Want een WhatsApp status vertelt wel degelijk iets over iemand. Maar dan heb ik het dus over het oorspronkelijke regeltje tekst.

Wat betreft de nieuwe WhatsApp status denk ik vooral:

‘Wie heeft de tijd en zin om elke 24 uur een nieuwe foto op haar WhatsApp profiel te zetten?!’

Vooral omdat we ook al Instagram hebben. En Snapchat, waar ik overigens ook niet aan meedoe omdat ik werkelijk niet snap wat er leuk is aan verdwijnende foto’s.

Maar dat zal wel weer komen omdat ik een ‘laggard’ ben…

Whatsapp status online klopt niet

whatsapp status klopt niet

Stel je hebt ooit als Whatsapp status online ingesteld dat je in een vergadering zit.

Maar daar ben je inmiddels allang uit.

Hoe pas je deze status dan aan?

Hieronder de stappen:

 1. Hiervoor ga je weer naar je Whatsapp app.
 2. Kies rechtsonder Instellingen.
 3. Klik vervolgens op je naam/foto
 4. Klik op Info
 5. Kies de juiste status!

whatsapp online status

Whatsapp statussen samengevat

Eigenlijk zijn er 3 soorten statussen

 1. Het zinnetje onder je profielfoto op Whatsapp onder je 06-nummer.
 2. De whatsapp statussen die lijken op Snapchat en Instagram stories. Het zijn berichten die tijdelijk te zien zijn. Je kunt ze heel eenvoudig maken door bij je profiel op Status te tikken. Let op: in principe worden ze vervolgens naar al je contacten doorgestuurd.
 3. Beschikbaar, Bezet, In een vergadering etc.

Ik maak er zelf geen gebruik van, en heb ook nooit een Whatsapp status van iemand ontvangen.

Leestips

Gebruik jij whatsapp? En wat is jouw whatsapp status?

Similar Posts

16 Comments

 1. Sinds ik in 2010 aan de smartphone ging heb ik Whatsapp. Mijn status is ‘life is just what happens, while your busy making plans’.
  Vond ik een mooie tekst en voor mij als perfectionist een reminder dingen los te laten :-)

 2. Ik lees die dingen nooit heb gewoon een paar mensen onder een sneltoets en dat vind ik eigenlijk genoeg. Mensen geven nog via een bulkwhatsappje door dat ze gaan trouwen en als ik daar dan niet op reageer dan heb ik het nog gedaan ook. De wereld is gek aan het wordenen ik doe er niet aan mee.

 3. Ik denk dat ik hem ooit wel eens heb aangepast, maar ik heb geen idee wat er nu bin staat. Dat hij nu elke 24 uur kan veranderen wist ik nog niet, maar ik denk ook dat ik daar geen tijd voor zou hebben

 4. Al jaren gebruik ik whatsapp, m’n linkje naar m’n Blog staat als tekst.. Nog steeds, nu 3 jaar dat ik Blog vinden m’n vrienden het raar.. Haha

 5. Ik doe helemaal niks met die status. Daar heb ik Instagram en Facebook voor. WhatsApp gebruik ik echt alleen om te appen..

 6. Mijn whatsapp status is (was…) mijn website, maar deze nieuwe functie had ik nog niet ontdekt. Dan maar geen status, daar heb ik helemaal geen zin in.

 7. Ik denk precies hetzelfde, waarom zou ik dat in hemelsnaam elke 24 uur veranderen haha!
  Ik heb er overigens mijn website in vermeld staan + de slogan omdat ik dat gewoon een mooie quote vind

 8. Ik vind deze nieuwe feature heel erg overbodig en gebruik hem nooit, ik gebruik WA wel vaak om te smsen en Instagram voor de stories!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.