Reacties

Whatsapp etiquette: gebruik jij een punt? + 9 regels — 20 reacties

 1. Laat de jeugd maar lekker doen hoor, zonder punt achter een zin, of met afkortingen die de oude garde niet begrijpt. Ik zet een punt waar er een punt hoort te staan, en ik schrijf net zoals ik een mail zou schrijven: in volzinnen dus.

 2. Mijn blauwe vinkjes staan al jaren uit. Dat komt nog uit de tijd dat ik ook collega's had die me appten op mijn privénummer. Ik wilde dan pas reageren onder werktijd, maar ja, ik wilde ook niet dat ze zagen dat ik het wel gelezen had. En stiekem vind ik het heel handig, dus toen ik een apart nummer voor werk ging gebruiken (en zelfs nu ik niet meer werk), staan die vinkjes nog steeds uit.

  Die punt maak ik me ook 'schuldig' aan. Ik las er al eerder over dat dat onvriendelijk zou zijn, maar ik zie echt niet in waarom. Het is gewoon correct, denk ik dan. Als ik even één woord stuur, doe ik dat wel zonder punt erachter, maar anders gaat er gewoon een punt mee. Dan maar niet volgens de regels;).

 3. Ik schrijf meestal geen punt. Maar vind het geen punt (hihi) als iemand anders dat wel doet ;-)
  Ik app veel. Ik, (te) empathisch en introvert, druk me makkelijker uit in geschreven dan gesproken taal, als het gaat om emoties en diepe gedachten. Daarom vind ik het eigenlijk makkelijker een diepe band met iemand op te bouwen sinds whatsapp bestaat.

 4. Ha Nicole,

  jawel, ik gebruik een punt en alle leestekens.
  Ik beschouw de whatsapp als een echt briefje, net als mijn reacties op blogs.
  Met aanhef en "afhef"

  Dus...

  groetjes van Marlou!

 5. Als mensen geen punt willen zien in een appje... Hun probleem. Wat ik in 59 jaar aan grammatica- en spellingsregels heb geleerd laat ik niet los vanwege een app. Wat ik dan wel weer grappig vind: zodra mijn zoon (27) meer dan een regel appt staat er aan het eind van elke niet laatste regel gewoon een punt.
  En dan het reageren: ik kan iets lezen zonder er op te reageren. Ik kan gelezen worden zonder in de stress te schieten wanneer er geen antwoord komt. Ben zelf meestal niet van het snel reageren dus dat verwacht ik ook niet van een ander.

 6. Natuurlijk gebruik ik een punt. Als het onvriendelijk over zou komen neem ik dat wel voor lief. Liever onvriendelijk dan onleesbaar omdat er geen punten gebruikt worden. Ehhh, ik bedenk me net.. het moet dan wel een zin zijn. Niet een paar losse woorden.

  Love as always
  dimario

 7. Neeeee geen punt achter een zin haha! Ik gebruik vaak alleen een punt als ik mijn punt wil maken. Tijdens een discussie met mijn vriend bijvoorbeeld. Ik heb er een hekel aan als mensen hun zin eindigen met een punt op whatsapp haha!

 8. Hoezo geen punt? Natuurlijk typ ik wel een punt. Als iemand de blauwe vinkjes uit heeft staan, vind ik dat ontzettend irritant. Ik foeter dan ook altijd "Aha! Weer zo een die stiekem wil lezen!"

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>