Reacties

Whatsapp blauwe vinkjes: waarom ik ze aan heb! — 18 reacties

 1. Ik heb de blauwe vinkjes gewoon aanstaan. Mensen die ze uitzetten vind ik ergens een beetje asociaal. Je hoeft toch niet per se te reageren? Het geeft wel aan dat je gelezen hebt en dat kan voor de verzender een geruststelling zijn in bepaalde gevallen.

  • Ja, ik snap wat je bedoelt John. Ik vind het inderdaad vaak ook een prettig idee dat ik kan ziet iets is aangekomen én gelezen.

 2. Jammer,eigenlijk,die druk om te reageren of irritatie omdat iemand dat niet meteen terugappt. Ik heb het omgekeerde door tijdsverschil. Bij het aanzetten van de wifi in de vroege morgen loopt er een bericht van een vriendin binnen. Zij schreef dat in haar avond. Ik moet wachten tot 13.00 voor ik kan antwoorden.

  • Dat is een flink tijdverschil. Toch ook weer prachtig dat het dankzij Whatsapp mogelijk is om, ondanks het tijdverschil, vrij snel contact met elkaar te hebben! Dat heb ik ook met mijn dochter in Engeland.

 3. bij mij staan ze gewoon aan, ik kijk er eigenlijk zeldzaam tot niet naar. En als mensen denken dat gelezen betekend dat ik snel reageer... dan komen ze er vanzelf achter dat dat niet zo is.

  Love as always
  Dimario

 4. Die van mij staan uit. Ik lees alles eigenlijk vrijwel gelijk, maar voel soms niet de behoefte om gelijk te reageren. En om daar gedoe mee te voorkomen, staan ze dus uit. Leidde ooit tot de vraag: "Is dit nog wel jouw nummer? Mijn berichtje van vorige week heb je niet gelezen." Ehm, wel gelezen dus, maar omdat het in mijn ogen een mededeling was, niet beantwoord.

 5. Ik verbaas me over de stress die mensen oplopen door zoiets stoms als vinkjes. Ik heb er zelf ook al eens over geschreven. Mensen laten zich gek maken door de verwachting van een ander. Het zou dus handig zijn als mensen hun verwachtingen en de mate waarin de ander daaraan wil voldoen aan elkaar kenbaar maken.

  Verwachtingen zijn de grootste oorzaak van irritatie en conflict. Je doet al iets fout voor je iets fout doet.
  Kortom: poets je geduld op en projecteer je eigen gewoontes niet op een ander. :)

  • Dankjewel voor de tip Aukje. De melding 'Laatst gezien' is echter iets anders dan de twee blauwe vinkjes. Niettemin is het wel fijn dat dit een optie is inderdaad! Tegelijkertijd kan het de vinkjes nog meer beladen maken: mensen kunnen immers zien dat je online was en dus in theorie hun bericht hebt kunnen lezen.

 6. Ik app nog steeds niet en na alles wat ik nu weer lees, blijft dat voorlopig zo, tenzij het echt niet anders meer kan, bij ziek en zeer bijvoorbeeld, maar dan nog graag beperkt tot een kleine groep.

 7. Bij mij staan ze ook aan. En ik voel geen druk om meteen te reageren. Ik vind het eigenlijk best raar als mensen dat uitzetten. "Oh. Dus ik mag niet zien of jij mijn berichtje gelezen hebt?" denk ik dan. Ik verwacht echt niet meteen een antwoord, hoor. Ik vind het gewoon niet aardig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder