Wasknijpermandje

wasknijpermandje

Onze waslijn buiten deel ik met mijn buurvrouw, ook bekend als mijn moeder : ) Tot mijn blijde verrassing heeft zij een wasknijpermandje gekocht!

Wasknijpermandje

Wat is zo'n mandje handig zeg! Tot nu toe zaten de wasknijpers in een doos, die op een tuintafeltje bij de waslijn stond. En soms moest ik hélemaal teruglopen voor een wasknijper!

Maar dankzij dat handige mandje hoeft dat nu niet meer! De was ophangen was nog nooit zo makkelijk!

Want het bungelt aan de waslijn, en ik kan het als het ware met me mee trekken.

Als je een droogmolen hebt is het minder nodig

Ik heb het idee dat als je een droogmolen hebt, zo'n mandje met wasknijpers minder belangrijk is. Dan kun je immers de molen telkens draaien. Maar als je te maken hebt met een waslijn die tussen twee palen is gespannen,  moet je toch wat meer lopen ; )

Wasknijpermandje Action

Ik heb even gekeken: een wasknijpermandje van de Action kost 88 cent. Dan heb je alleen nog niet de wasknijpers. Maar goed, als je die al in huis hebt, hoef je ook alleen maar het mandje te hebben. Het is overigens gemaakt van rattan en is in de kleuren zwart en wit te koop.

wasknijpermandje action

Als ik zie hoe goedkoop zo'n mandje is, snap ik niet dat ik hier niet eerder aan heb gedacht!

Of mijn moeder ; )

Leestip

De was doen

Waar zitten bij jou de wasknijpers in?

Similar Posts

13 Comments

  1. Ooit ook zo`n mandje gehad, maar ik vond het een vreselijk onhandig ding. Ik zet de wasmand en mijn blik met wasknijpers op de bak die vlak naast de droogmolen staan, handige hoogte en ik hoef niet te bukken. Een paar jaar geleden kocht ik bij Zeeman een groot blik met een afbeelding van wasknijpers aan de buitenkant, kostte maar een paar euro. Reuze handig, daar past genoeg in en grijp ik nooit mis naar de knijpers.

  2. Ik heb een knijperschort. Mijn moeder maakte die voor mij van een stevige stof. Maar na bijna 45 jaar toch echt versleten. Mijn vriendin heeft hem toen precies nagemaakt. Het is een schort zoals men die vroeger wel rond het middel droeg. De voorkant is een grote zak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.