Whatsappen via computer: snel en makkelijk!

Whatsappen via computer

Whatsappen via de computer is een stuk makkelijker dan via de smartphone!

Whatsappen via je smartphone vereist handigheid en oefening

Met hevige bewondering kijk ik naar mijn kinderen en hoe zij vliegensvlug whatsappen met hun twee duimen. Zelf bedien ik mij bij het appen nog altijd van mijn wijsvingertje. Daarmee verraad ik zowel mijn leeftijd als onkunde…  Regelmatig denk ik:

‘Ik zou eigenlijk moeten oefenen, zodat ik ook kan whatsappen met mijn duimen.’

Want als ik nu via de smartphone moet appen, dan maak ik nogal wat eh… foutjes getuige deze conversatie in onze gezinsapp.

Whatsappen via computer

Maar eerlijk gezegd heb ik geen zin om te oefenen met appen. Bovendien is het niet persé nodig, dankzij whatsappen via de computer. Daarmee verstuur ik hele epistels via whatsapp, gewoon via mijn comfortabele toetsenbord!

Whatsappen via computer

Whatsappen via de computer heb ik geleerd van mijn middelste zoon. Die wees mij op WhatsApp Web. Het werkt nog vrij simpel ook: je gaat naar web.whatsapp.com en dan moet je met je smartphone een QR code scannen. Daarna is je smartphone verbonden met internet, en kun je whatsappen via je computer.

Kijk, zo ziet het eruit als je naar WhatsApp Web gaat:

Whatsappen via computer

WhatsApp web activeren

In onderstaand filmpje leggen ze uit je WhatsApp web op je computer activeert, zodat je kunt whatsappen via je computer. Dit kan overigens zowel met android als Apple smartphones, en je hoeft niets te downloaden.

Hoe deel je een whatsapp groep link?

Stel je hebt een whatsapp groep gemaakt en je wilt daarvan de link delen. Hoe doe je dat dan? Op de website van Whatsapp leggen ze dit keurig uit. Hieronder de belangrijkste stappen:

 1. Open de WhatsApp-groepschat en klik op het groepsonderwerp.
 2. Of klik op Menu ( of ) in de bovenhoek > Groepsinformatie.
 3. Klik op Uitnodigen voor groep via link.
 4. Kies Link verzenden via WhatsApp of Link kopiëren.

Hoe vergaat het whatsappen jou? Kun je het met twee duimen?

P.S. Ik vind het ook veel makkelijker om mijn whatsapp status aan te passen via de computer.

Leestips

Similar Posts

23 Comments

 1. Echt een ideale uitvinding, dat het via de computer kan. Ik gebruik het vrijwel nooit, maar bedenk wel heel vaak dat ik mijn hele verhaal liever op een toetsenbord had getikt. Hoop toch dat ik er op een dag eerder aan denk dan nádat ik een heel verhaal heb zitten tikken;).

 2. Ik zit nu te typen op mijn telefoon, met één duim. Ben er best handig in geworden, ondanks mijn leeftijd van 52 jaar.😅 Dus ja, WhatsAppen doe ik op de telefoon.

 3. Ik zou het niet willen om het met twee duimen te willen doen. Ik heb nu al last van mijn duimen en als je dan ook nog dit soort dingen met je duimen gaat doen, dan loopt het vast met mijn duimen.
  Ik zit dit gelukkig op mijn pc en toetsenbord te typen.

  Het enige waar ik een vraagteken bij zet hoe veilig dit is. Omdat whatsapp van facebook is en dit bedrijf behoorlijk schijt heeft aan je privacy en op je telefoon van alles bijhoudt, vraag ik me af in hoeverre je pc wordt gescand en opgeslagen wordt bij fb. Alleen al vanwege dit idee, zou ik het niet installeren op mijn pc.

 4. Voor die paar keer dat ik het gebruik doe ik het gewoon op mijn telefoon. Toen ik nog aan het werk was deed ik het wel op mijn PC. Dat is nu een voordeel van pensioen… Het hoeft allemaal niet meer zo.

 5. Ik kan ook niet typen op mijn smartphone, geef mij maar echte toetsen.
  Ik gebruik – als het echt nodig is iets te tikken op mijn telefoon – wel de autocorrect en ik kan door ‘lijnen te trekken’ op mijn toetsenbord i.c.m. de suggesties van autocorrect wel sneller een berichtje maken dan letter per letter te tikken.
  En als ik meer dan 5 woorden wil zeggen dan bel ik meestal gewoon :)

 6. ik gebruik whatsapp op mijn pc al zo lang…..als ik thuis ben doe ik altijd via de pc, anders ben ik het wel verplicht langs mijn iphone, en ik heb een ouder model i pad, en daar gaat het dan weer niet op, dat vindt ik spijtig
  – Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.-

 7. Och ik gebruik het al heel lang, he tis namelijk ook handig om je foto’s te downloaden bijv. of de filmpjes van Liefste die ze stuurt en het moet bewaard blijven, of uploaden, vanuit je bestanden als hij om een foto vraagt die op de laptop staat… of filmpjes, muziek… heel handig!

  En ook het tikken is dan inderdaad makkelijker maar dat gebeurt bijna niet.

  X

 8. Ik wil juist geen whatsapp op mijn computer. Dan heb ik daar ook al geen rust meer. Ik whatsapp met een vinger trouwens en dat gaat prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.