Reacties

Sisyphus, en huishoudelijk werk! — 45 reacties

 1. Hallo!
  Ik lees graag uw collums over het huishouden en heb al veel opgestoken. Het enige probleem is dat zie dat mijn huishouden een echte bende is en echt waar, elke ochtend neem ik mij voor om er iets aan te doen. Maar elke dag opnieuw zinkt de moed mij in de schoenen. Heeft u daar een tip voor? Vriendelijke groetjes Herlinda

  • Fly lady. En dan beginnen met de babysteps en daarna de Weekly Home Blessing. Dat een paar maanden volhouden tot dat het routines geworden zijn.

  • Herlinda, dit gevoel is me maar al te vertrouwd. Als er echter bezoek in aankomst is, en vooral als er iemand komt logeren (laten we zeggen over een week) dan kan ik plotseling bergen verzetten.

 2. :-) met 2 honden in huis die momenteel FLINK verharen is het écht wel nodig om elke dag te zuigen en te dweilen dat doe ik dan ook, maar ik sjouw er niet met een doekje achteraan ben je mal :-)

 3. Ach ja het huishouden, ik maak schoon en ruim het op, maar niemand ziet het en dat gaat elke dag maar door, het hoort er nu eenmaal bij en er zijn ergere dingend enk ik altijd maar. Ik heb er in ieder geval geen hekel aan.

 4. Ik heb een kennis gehad die sleuvengraver was en iedere dag doorbracht met sleuven graven die uiteraard daarna werden dichtgegooid. Hij was diep ongelukkig toen dat machinaal kon...

 5. Op het moment lukt dat helaas niet zo best, meniscus probleempje, loop niet zo lekker. Maar straks weer de oude routine. Als ik dat niet doe dan voelt de berg gigantisch hoog. Met iedere dag een beetje is het goed bij te houden naast het werk.

 6. Precies wat Sophie schrijft. Doe het allemaal eens een maandje niet en dan valt op hoeveel stof er overal ligt, dat de wc uhm...niet echt een fijn plekje is om de krant te lezen en waar haal je die schone kleren toch altijd vandaan.

  Flylady heeft mij geleerd om niet de hele dag te poetsen,maar wel regelmatig en bovendien te focussen op wat je doet. Kort, maar krachtig.

 7. Zo herkenbaar! Ik probeer ook maar te denken dat ik uiteindelijk blij ben dat het allemaal weer schoon is. Maar waarom ik altijd met iets loop te knoeien als ik nét alles heb schoongemaakt? Die logica ontgaat me en dat hoeft van mij ook niet:).

 8. Mijn keukenvloer ontving vanmorgen een extra dweilbeurt nadat de wasmachine had gelekt ( en is nu dus super schoon (lach) maar heb helemaal geen hekel aan het huishouden want dat hoort er gewoon bij. En mijn man en ik doen het samen en zijn dan zo weer gereed met alles. Een ieder heeft zijn eigen taken. En een schoon huis geeft ook een opgeruimd gevoel in het hoofd.

 9. Die koffie, inderdaad! En flylady heb ik ook baat bij gehad. En daarna een eigen routine opbouwen. En sinds de coronatijd doet mijn zoon elke week badkamer, wc's en stofzuigen en dweilen om de week. Dat scheelt enorm, ook mentaal want toen iedereen thuis zat voelde ik me net een huissloof. Hij verdient daar wat geld mee want schoonmaken is tenslotte gewoon werken. Routine helpt ook met loslaten, tenminste als je niet de hele dag wilt schoonmaken!

 10. Ik probeer het dagelijks bij te houden! Ik werk hierbij graag met to do lijstjes om af te vinken en kan ook niet rustig zitten als er nog huishoudelijke taken liggen.

 11. Heel herkenbaar. Ik heb ook mijn dagelijkse to do lijst en zolang ik die netjes kan afwerken kan door de bomen het bos zien. Maar eens het werk zich begint op te stapelen zie ik er geen beginnen aan. 's Avonds denk ik inderdaad wel eens waarom vouw ik hier nu mooi de plaid op de zetel want 's morgens ligt die terug op de grond :-D.

 12. Ik heb in het verleden weleens hulp gehad bij het huishouden en zou dit zeker aanraden. Alleen is het altijd een uitdaging om hulp te vinden die het precies werkt zoals jij.

 13. Ik heb eigenlijk geen vaste volgorde waarin ik iets doe, maar de dagelijkse dingen doe ik op een moment dat ik zin heb of wanneer de kleine slaapt. De afgelopen weken zijn de grote dingen er een beetje bij ingeschoten, omdat al onze tijd opgeslokt werd door de kleine man met zijn extreme krampjes. Prioriteiten! :)

 14. Wow wat doe jij dagelijks veel in huis! Dit zegt iemand die niet ECHT niet van schoonmaken houdt en dit dus ook zeker niet elke dag doet haha. Ik heb voor mezelf geen ritueel en doe dus af en toe maar wat. Het voelt voor mij altijd als een stomme herhaling haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder