Reacties

13 x Hekel aan de zomer — 16 reacties

 1. Ik heb niets met de zomer omdat het licht pas mooi wordt als ik zo ongeveer naar bed moet of er nog niet aan wil denken eruit te komen. Ik word ziek van teveel zon dus nee het is niks voor mij de zomer.

 2. Ik vind de lente en de zomer heerlijk, ik geniet van de lange dagen. Ik geniet van het licht, ik vind het verschrikkelijk als de dagen weer korter worden (helaas 21 juni alweer). Ik heb veel meer energie en levenslust als de dagen lang zijn. Vooral de periode van eind oktober als de klok terug gaat tot begin januari vind ik horror. Met donker naar het werk gaan en in het donker thuis komen, brrrr.... vreselijk. Verder vind ik in de winter de feestdagen erg, verplichte familiebezoeken, de dag doorbrengen met mensen waar je niet goed mee op kan schieten, laat maar zitten.

 3. Wij hebben gelukkig een koel huis, zonder airco. Dood dier eten we niet dus we barbecueën nooit. Lekkere salades lekker brood als het heet is, heerlijk! We hebben behalve een zonneterras een afdak aan ons huis dus als we buiten willen zitten kan dat altijd, uit en in de zon en de regen.
  Goede zonnebril en alles wordt minder hel, fel en schel.
  We gaan ‘s-ochtends vroeg boodschappen doen op de fiets dus een hete auto hebben we geen last van.
  Evenementen bezoeken we niet in de zomermaanden, ook de markt mijden we.

  Er is iets wat ik wel storend vind: mannen met een ontblote buik op de fiets, op een terras of op straat. Ook van vrouwen zou me dat storen maar die zie ik nooit met ontbloot bovenlijf op straat!

 4. Ik kan de zomer niet zien als extravert, dat wordt alleen bij personen gebruikt. Ik ben ook geen zomermens, maar het hoort gewoon bij het klimaat waarin we leven. Niet moeilijk over doen, je kunt er toch niets aan veranderen.

 5. Als het niet boven de 25 gr komt,prima. Maar bijna elke avond die BBQ geur,vaak verbrand vlees.Laatst was het wat koeler en rook ik weer slecht hout in de houtkachel van een buur.

 6. Zelf vind ik het heerlijk als de zon schijnt en begin 20 graden is. Als het te warm word krijg ik het snel benauwd en dikke voeten enzo, dus daar word ik niet gelukkig van. Het weer van vandaag vind ik heerlijk. Het meest fijne vind ik dat het lekker licht is in de zomer.

 7. Ben ook geen fan van de zomer. Ik kan niet goed tegen de zon, en ik word toch niet bruin, dus dat kan ik schrappen. En kan ook niet goed tegen warmte. Slecht slapen vooral. Gelukkig heb ik een woonkamer op noord, dus daar blijft het lang koel.

 8. Op zich vind ik de zomer wel lekker, maar een ergernis is er wel, buren die buiten gaan zitten bellen. Daar snap ik helemaal niets van. Of buiten gaan zitten kibbelen met partner en/ of kinderen .Spelende kinderen etc vind ik geen probleem, maar ik hoef niet hun hele prive leven mee te krijgen. Als ik buiten zit zet ik dus meestal een koptelefoon met muziek op.

 9. Kom maar hier heen. Denemarken heeft koele zomers, niet veel terrasjes, altijd wind, wijde lege stranden en bossen waar je nog alleen in kunt wandelen. En ik hou zoooo van de lichte nachten !!

 10. We leven in de opporren wereld, alles wordt mooier en slechter gemaakt dan het is.
  De zomer is mooier als deze nog moet beginnen, net de eerste warme dagen gaat met wel weer klagen. Hans

 11. Tja, ik ben zo iemand die geniet van de zomer en die eind september al in een winterdepressie schiet (en dan niet grappig bedoeld helaas). Maar ik snap dus heel goed dat de seizoenen invloed kunnen hebben op je stemming. Wat dat betreft hoop ik voor jou dat het qua hitte een beetje meevalt komende zomer.

 12. Ik kan me helemaal vinden in de punten van dit artikel, ik hou van de herfst, hopelijk begint die snel. Heerlijk knus met n dekentje op de bank, (geur)kaarsjes aan en met een warm drankje. Wat langer kunnen slapen want langer donker, spooky season, halloween. Pompoensoep, appel/kaneel .. Heerlijk! Fijn als de buren oprotten naar binnen en ook de muggen en wespen optiefen hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder