Reacties

Verveling: wat kun je doen als je je verveelt? 40 tips — 28 reacties

 1. Tegenwoordig verveel ik me nooit meer, maar als kind heb ik mijn ouders heel wat keren verteld dat ik me verveelde. Het is bij ons thuis inmiddels standaard geworden om dan te roepen (zoals mijn vader dat vroeger deed): "Pak een boek en ga zitten lezen." Verveling schijnt trouwens gewoon heel goed voor je te zijn. Ik hoorde pas weer iemand zeggen dat kinderen moeten leren om zich te vervelen. Interessante uitspraak, vooral omdat ik 'm vaker hoor.

 2. Ik las eens het volgende (ik meen van Godfried Bomans):

  Ik zit mij voor het vensterglas
  onnoemelijk te vervelen.
  Ik wou dat ik twee hondjes was,
  dan kon ik samen spelen.

  Ik vond dit gedichtje zo leuk dat ik het altijd onthouden heb.

 3. Toen mijn jongste dochter, destijds 8 jaar, door kreeg dat de schoolvakantie voorbij was riep ze in paniek:
  “....maar ik heb me nog helemaal niet verveeld”

 4. Leest net je reactie op mijn blog en moest meteen denken over zelf je uitstrijkje doen ook iets is om te doen als je je verveelt haha. Heb net besloten om toch weer naar dokter te gaan, ik heb er geen problemen mee. Vind in mijn mond laten kijken erger.

 5. hihi uit verveling kwam ik op je site...eigenlijk geniet ik gewoon van wat tijd voor mijzelf. Maar ik merk dat mijn werk wat ik nú doe te eenvoudig is geworden en ik daardoor een heel verveeld gevoel krijg, terwijl ik het wel druk kan hebben. Maar het gaat me zo makkelijk af dat ik het makkelijk uit kan stellen. Ik moet vanuit huis werken, dus dan kan je snel even beslissen je werk opzij te schuiven en wat voor jezelf te gaan doen. Straks met mijn nieuwe baan denk ik geen last meer van. Ik denk dat ik een soort van bore-out heb en dat voelt ook als een hele nare soort verveling.

 6. Goede tips! Ik verveel me eigenlijk nooit meer, eerder had ik hier wel veel last van, nu ik nog amper thuis ben, heb ik amper dat ik me verveel, heerlijk blogs schrijven, met de post bezig of lekker niks doen, heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder