Hoe ruim je schoenen in de gang netjes op?

schoenen opruimen in de gang

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij ons thuis slingeren er nog wel eens schoenen rond in de gang. En zoiets staat toch slordig vind ik. En aangezien een eerste indruk heel belangrijk is, probeer ik daar wat aan te doen.

Want als je gang netjes en schoon lijkt, dan kleurt dat de rest van je huis positief.

Zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar. Als je eenmaal ergens een bepaald idee over hebt, dan kleurt dat je observaties. Dus als iemand bij binnenkomst de indruk krijgt dat je huis keurig is, dan zien ze signalen dat dit misschien toch tegenvalt minder snel.

Goed, nu duidelijk is waarom een nette entréé wonderen doet, terug naar het schoenenprobleem! Hoe zorg je dat schoenen netjes worden opgeruimd? Hieronder tips.

Hoe ruim je schoenen netjes op?

Spreek met je huisgenoten af dat schoenen niet in de gang worden gezet, maar meteen naar hun slaapkamer worden gebracht. Nou is dit wel zo’n tip die makkelijker is gezegd dan gedaan. Want zie je huisgenoten maar eens zo ver te krijgen. Als ze zo netjes waren, zat je deze post waarschijnlijk niet te lezen. Maar goed, voor de volledigheid wilde ik hem toch noemen.

Dan nu naar de tips waar je wél wat aan hebt.

 1. Afhankelijk van de grootte van je gang zou je kunnen kiezen voor een mooie bank waarvan het zitgedeelte een klep is. Dit soort banken zijn ideaal vanwege hun verborgen bergruimte. Gooi de schoenen in de bank, en voila! Je ziet er niets meer van. Bijvoorbeeld deze:

  klepbank
  164,95 bij hioshop
 2. Maak van de nood een deugd. Gemakzucht speelt vaak een grote rol bij het schoenenprobleem. Veel mensen zijn te beroerd om ze even op te ruimen. Voor dit soort types mag het vooral geen moeite kosten. In zo’n geval zou je kunnen kiezen voor een pittoreske rieten mand in de gang, waarin mensen moeiteloos hun schoenen kunnen smijten. Omdat het zo laagdrempelig is om te doen, is de kans reëel dat ze het ook echt doen. En dankzij de mand lijkt het toch best opgeruimd.

  rieten mand bol.com
  38,95 bij bol.com
 3. Kies voor een speciale schoenenkast. Je kunt vervolgens de schoenen aan het zicht onttrekken met een leuk gordijntje:

  schoenenkast
  119,99 bij Otto
 4. Koop een speciaal schoenenrek. Er zijn speciale schoenenrekken op de markt, om schoenen netjes mee te ordenen.

  schoenen opruimen
  15,99 bij bol.com

Als je niet de indruk wilt wekken dat je een schoenenzaak hebt, zijn onderstaand schoenenreken wat bescheidener:

schoenenrek
11,99 bij Leenbakker
schoenenrek
29,90 bij de opbergspecialist.nl

Schoenen opruimen in de gang: Samenvattend

Schoenen in de gang kunnen een slordige eerste indruk geven van je huis. De simpelste oplossing is je huisgenoten aanleren om ze meteen op te ruimen. Maar omdat dit meestal niet zo simpel is, geef ik in deze post een aantal oplossingen om schoenen in de gang op te ruimen.

Zelf hanteer ik de methode van de pittoreske mand in de gang!

Lees ook mijn post met opruimtips!

Hoe ga jij om met schoenen in de gang? Heb jij nog tips?

Similar Posts

63 Comments

 1. Ik heb een aantal schoenenrekken. Dit staat vol oude en ongebruikte schoenen..
  Wel een eye opener dat de entree een eerste indruk is daar heb ik nooit zo over nagedacht

 2. Eeuwig probleem :-) Wij hebben een schoenenkast met allemaal schappen er in. Het begon heel netjes maar nu wordt gewoon de deur geopend, de schoenen er in gegooid en de deur weer dicht gekwakt ;-)

 3. Ik heb een 2 meter hoge Ikea Method kast in de gang. Die is diep genoeg om schoenen in te zetten.
  We hebben elk onze eigen plank en op de onderste plank staat een mand met regenkledij en een bidon sproeivloeistof voor de auto’s.
  De hall is altijd netjes en geeft inderdaad de indruk van een schoon huis.

 4. In de gang hebben we een boekenkast staan. Bovenin hebben we de kapstok. En onderin zitten vier planken waar schoenen op kunnen worden gezet.

  In de bijkeuken staat een hoge boekenkast van IKEA. Daar staan alle schoenen van de kinderen. En ook nog wel wat andere dingen.
  Een boekenkast ‘s 30 diep. Diep genoeg voor schoenen en toch minder diep en daardoor neemt hij minder ruimte in.

 5. Wij hebben geen gang hier is de inkom van ons huis langs de keuken en we hebben daarom een grote wandkast in de wasplaats waar schoenen in kunnen, maar er staan altijd twee paar schoenen die ik veel draag in de keuken naast de deur en als de kleinkinderen komen die zwieren die van hun naast die van mij.

 6. wij hebben een hele smalle gang met een radiator erin en de kattenbak enzo, we hebben twee van die bakken gekocht voor schoenen die je kan ophangen maar we zijn nog aan het orriteren waar haha het moet er ook nog een beetje leuk uitzien natuurlijk..

 7. Wij hebben een rekje boven onze diepvries en wasmachine geinstalleerd waarop we onze dagelijkse schoenen kunnen zetten! De schoenen die we niet dragen zitten dan weer in een grote kast in onze berging!

 8. Een heel herkenbaar probleem. Helaas hebben wij geen plek voor deze oplossingen maar het zo wel zou handig zijn. Staat gewoon wat netter dan al die schoenen die rond slingeren. Leuk artikel!

 9. De beste methode was de kinderen het huis uit (en daarmee al hun sneakers en schoenen en schoenen van vrienden die op bezoek waren). Binnen droegen we meestal geen schoenen, dus alles stond in de hal geparkeerd.
  Heb van die schoenenkastjes, heel ondiep want smalle hal, maar wel passend bij de kleuren van mijn entree. En schoenenzakken aan de binnenkant van mijn meterkast. Daarnaast zorg ik ervoor dat er vanuit de voordeur geen schoenen te zien zijn, want toen ik nog regelmatig collectes liep viel me dit als eerste op. Rommelige hal/gang, want overal schoenen te zien. Ruim je die op (of gooi ze inderdaad ergens in of achter) dan lijkt het netter. Dat gaf mij een andere blik op mijn eigen entree.

 10. Schoenen of laarzen ergens op of in gooien in niet mijn ding, daar worden ze niet mooier van.
  In de meeste schoenen gaan schoenspanners en in de laarzen laarzenspanners.
  In de gang staan er van ons beiden 2 paar schoenen/ laarzen.
  Opruimen is blijft een punt van aandacht, daar ik vaak meerdere keren per dag van schoen/ laars wissel, ben ik best geneigd om ze in de gang te laten staan, doch
  de bedoeling is dat ze worden neergezet/ opgeruimd in de daarvoor bestemde kamer.
  Mee naar je kamer nemen is niet aan de orde, daar boven geen schoenen worden gedragen.
  In huis dragen wij veelal pantoffels of sloffen, die staan ook in de gang te wachten!

 11. Wij hebben een schoenenkast in de gang, maar helaas passen daar lang niet alle schoenen in. De schoenen die we het meeste aandoen staan in deze kast. Voor de andere schoenen heb ik nog niet echt een goede plek gevonden. We hebben gewoon teveel schoen vrees ik…

 12. Wij hebben een open schoenenrek, en ookal staat t redelijk opgeruimd, toch zou ik t liefst n mooie dichte schoenen kast hebben. Maar ik vermoed dat we thuis dan te lui zijn om ze in de kast te doen en de gang alsnog vol schoenen ligt Haha!

 13. Gelijk heb je meid. Ik maak me er schuldig aan door niet vaak op te ruimen. We gaan vast nog een kast kopen, die lijkt me wel handig zo op de gang. Die van bol.com

 14. Wij hebben in huis ook veel te veel schoenen. De laarzen staan in de gang en de rest van de schoenen moeten mee naar boven om het overzicht een beetje te houden

 15. Wij hebben veel schoenen, een klein halletje zonder muren. Of althans, niks waar je een kastje tegenaan kunt plaatsen. (Een verwarming, drie deuren en een stuk glas, plus geen loopruimte.)

  Handschoenen en sjaals hangen in een net aan het plafond.

  Tips zijn welkom! :-)

 16. Tsja het blijft een mission impossible. Schoenen worden in de gang uitgedaan en blijven daar liggen, anders liggen ze echt overal. Al zou ik een manier willen hebben om het te structureren, dat gaat m nooit worden

 17. De schoenen van onze kids zitten in een mand (beide hebben een eigen mand). Die staat weer op een rek met daaronder manden met tassen. Schoenen van mij en mijn partner liggen in een lade in de kast in de hal.

 18. We hebben een klein tochthalletje waar er een klein schoenenrek onder de kapstok staat. Dat is bij lange na niet genoeg, dus hebben we nog een oud dressoir waar schoenen, tassen en andere rommel in bewaard wordt. Daar wil ik nog wel een keer een andere oplossing voor…

 19. Wij hebben een schoenenkast en doen ruim ik bijna obsessief op. Het is By far de meest rommelige kast in huis.

  Man en kind gooien hun schoenen er van ver in… bye bye idee schoenenkast ????

 20. Dat is iets dat wij ons binnenkort moeten aanschaffen mits vriendlief graag alles laat rondslingeren. En wanneer de vrienden langskomen, doen ze hun schoenen ook uit, dus lijkt het me wel handiger om ze netjes op te ruimen.

 21. Wij hebben de schoenen in de hal in een kast staan inderdaad. Over het algemeen gaat het goed. Soms ligt er nog wel eens een verdwaald paar ergens, maar over het algemeen gaat het goed.

 22. Wij hebben ook maar een schoenenkast aangeschaft. Helaas is die alweer toe aan uitbreiding, want om de kast staan nog erg veel schoenen!

 23. Wij hebben een enorm schoenen rek wat eigenlijk altijd zo’n beetje een smijt rek is haha ..misschien toch maar eens over die mand denken, die erg leuk is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.