Spiegel in stal stijl

Tijdens één van mijn middagwandelingen zag ik bij een huis een spiegel in de stijl van een raam in een stal of boerderij. Ik vond ‘m helemaal leuk, maar vergat het vervolgens weer.

Tot twee weken geleden!

Daar stond hij: de Kwantum folder!

Toen zag ik een dergelijke spiegel in de folder van de Kwantum staan. Hij kostte 18,- en ik besloot mijn slag te slaan.

Nu hebben we in onze gang eindelijk een goede spiegel. En ik vind hem daar prachtig passen, aangezien ons huis oorspronkelijk een boerderij was.

Kijk hier is tie:

spiegel van Kwantum

Het lijkt net alsof je er dwars door heen kijkt, maar dat komt dus doordat het een spiegel is ; ) Het viel overigens nog helemaal niet mee om die spiegel te fotograferen zonder dat ik zelf, als fotografe er ook bij op kwam.

Maar het is gelukt.

Hoe vind je de spiegel? En heb jij ook een spiegel bij de voordeur/gang?

Similar Posts

22 Comments

 1. Mooie spiegel en leuk dat hij in de stijl van het huis past. Bij mij zou hij niet staan in de hal, al houd ik er wel van. Wij hebben een wat strakkere spiegel in de hal. Voor ik de deur uit ga even een blik erin????

  1. Ja, precies! Ik begreep ook dat om die reden veel mensen een spiegel in de gang hebben hangen: als je dan weg gaat kun je nog even snel kijken of je netjes genoeg bent om de buitenwereld te betreden!

  1. Dat is dus zo’n klusje dat blijft liggen blijkbaar Huiselijk genoegen… Gek is dat. Van die klusjes waarvan je steeds denkt: ‘Dat moet ik even doen,’ en vervolgens doe je het niet!

 2. Ik heb zo’n soort spiegel. Iets ander model. Het is afkomstig van de boerderij waar mijn schoonmoeder is geboren. Ben er al dertig jaar blij mee :-)

 3. Wij hebben in de hal bij de voordeur zo’n echt stalraam naar de garage en daarnaast hebben we een spiegel in zo’n zelfde model, maar in één geheel, dus zonder ruitjes met een donker eiken rand en een laatje eronder. Daar zitten 3 totaal niet bij elkaar passende dingen in, namelijk nieuwe knoopcelbatterijen, ontwormingstabletten voor de honden en losse euro en 2-euromunten. Handig voor collectes en krantenjongens. Ik heb nergens donker eiken, alleen in de hal. Stukje nostalgie ;-)

  1. LOL. Daar zit inderdaad een ecletische verzameling aan spullen in ; ) Die losse munten lijken me inderdaad ideaal voor mensen die aan de deur komen.

 4. Ik heb een spiegel in de gang, met een mooie oude zilveren bewerkte brede lijst…ooit tegengekomen in de uitverkoop in een stad waar ik met de trein heen was gegaan. Uitverkoop, dus tja, maar meegenomen. Maar, de spiegel is groot, heel groot,80×60 ofzo. Dus eerst meegesjouwd naar de trein, daarna in ons dorp gekomen op de fiets gelegd en drie kilometer naar huis gelopen Toen ik de straat in liep waren er jongens aan het voetballen en de bal kwam hard richting mij en de spiegel af…het ging maar nét goed.
  Ondertussen hangt de spiegel al meer dan twintig jaar. Nog steeds vind ik deze spiegel mooi. Het zilver past ook erg mooi bij de paarse muur in de gang.

  1. Wauw, daar heb je dus flink wat moeite voor moeten doen. Dan wilde je hem ook echt graag hebben denk ik. Hij klinkt prachtig. Zilver op paars vind ik een mooie combinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.