Glasvezel op het platteland: hèhè! Maar welke aanbieder?

glasvezel op het platteland

Hoera! We krijgen hier op het Achterhoekse platteland waarschijnlijk glasvezel! Mits er minimaal 50% van de inwoners meedoen. Maar dat zal toch wel lukken lijkt me. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen! Eén van de nadelen van wonen op het platteland is vaak traag internet, maar dat zou dan verholpen moeten zijn!

Nu internet via 4G-netwerk : (

Op dit moment behelpen we ons met internet via een 4G-netwerk. Maar glasvezel belooft veel sneller én beter te zijn. Dus ik kan niet wachten. Er is alleen één struikelblok: we moeten een nieuwe provider kiezen. We zitten nu bij Tele2. Maar ik verlaat hun met plezier, en met de tekst: 'Het lag aan jullie, niet aan mij!'

internet platteland

De belangrijkste reden dat ik graag glasvezel wil is dat ik hoop dat ons internet dan sneller wordt. Maar daarnaast schijnt glasvezel ook nog eens goedkoper te zijn dan 4G. Verder las ik dat 4G meer bedoeld is voor mobiel dataverkeer. Niet voor niets noemen ze bij internetten.nl internet via 4G op het platteland een keuze 'bij gebrek aan beter' denk ik! Zij noemen glasvezel de 'superieure en meest toekomstbestendige manier' om je huis van internet te voorzien.

Aanbieders voor internet op het platteland

Ik wil ons internet dus graag verbeteren. We kunnen kiezen uit de volgende 4 aanbieders van internet:

 1. Caiway
 2. CBizz
 3. Solcon
 4. W3serve

Op de site van de Consumentenbond vond ik een tabel met vergelijkingen van internet aanbieders. Zij geven Solcon een 7,5 en Caiway een 7,6. De andere twee aanbieders waar wij uit kunnen kiezen staan er helaas niet bij. De beste aanbieder is volgens de Consumentenbond XS4all Glasvezel met 8,3 maar die kunnen we dus helaas niet kiezen.

Nou hoopte ik van jullie ervaringen te horen met deze aanbieders. Belangrijke aandachtspunten voor mij voor een internet aanbieder zijn:

Snel internet, goede bereikbaarheid bij problemen, oplossingsgericht en natuurlijk een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Kennen jullie de genoemde aanbieders? En welke zou je aanraden op basis van jouw ervaringen?

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

56 Comments

 1. Ai, het zegt mij echt helemaal niets. Is 4G echt niet goed? Dat heb ik in ieder geval. Ik geloof dat we ook glasvezel hebben, maar eerlijk gezegd merk ik dat als iets mij niet zo ligt of interesseert ik er (te) weinig aandacht aan besteed. Dank voor de 'trigger'. Ik mag mij er weleens in verdiepen.

  1. 4G is, zoals ik het begrijp, vooral geschikt voor smartphone gebruik. Minder voor computers. Zeker als je met een wat groter gezin op het platteland woont is 4G nogal beperkend.

 2. Ik ken de glasvezeldiscussie in het centrum van Noord-Holland waar je ver van de steden en dorpen zit. Probleem is dat daar de dorpen aan de Kabel (Ziggo) hangen en dan blijven er akelig weinig mogelijke klanten in het buitengebied over. Het gaat dan om kilometers glasvezel voor maar enkele gebruikers en die som is niet goed te krijgen tenzij de dorpelingen ook op glasvezel overstappen. Maar waarom zou je dat doen als de Kabel goed voldoet. Eigenlijk is het beter om in het buitengebied wat straalzendertje op te hangen of via het lichtnet te werken. Volgens mij is dat stukken goedkoper dan overal nieuwe kabels te trekken en (in hier) allemaal slootjes te overbruggen. Het gaat dan niet om de kosten van het materiaal, maar om de arbeidskosten. Glasvezelaanleggers stellen dat te rooskleurig voor aan onwetende gemeentebestuurders.

  Reken je overigens niet rijk met snelheden. Dat werkt logaritmisch. Om een verdubbeling te ervaren is een ver10voudiging nodig en dan nog ben je afhankelijk van waar je naartoe internet. Zelf heb ik 32/9 en had ik 17/1. Ik merk echter vrijwel geen verschil met internetten en TV-kijken dat ik over het internet doe. Pas bij grote hoeveelheden down- en uploaden merk ik het verschil. Maar ik down- en upload eigenlijk nooit zoveel.

 3. WIJ HEBBEN SOLCON EN EERST IS HET WENNEN MAAR HET GAAT NU PRIMA.
  IK MERK ZELF DAT HET INTERNET SNELLER IS
  EN WIJ HEBBEN BETER TVBEELD.
  WIJ HADDEN AL JAREN LANG SCHOTELS AAN DE MUUR EN DAN HADDEN WE
  MET SLECHT WEER IEDERE KEER GEEN BEELD.
  IK WOON OOK OP HET PLATTELAND EN WE HEBBEN HET NU VANAF OKTOBER DIT JAAR.

 4. Ik ken geen van deze aanbieders. Wij hebben xs4all en dat bevalt prima. Voor de tv hebben we ziggo. Wij nemen geen alles in een pakket omdat er hier grote dataverbruikers zitten. Volgens mijn man (die heeft er meer verstand van dan ik) is het het best om vanwege de kwaliteit en snelheid dit zo te laten. En wat ook fijn is, is wanneet het een uitvalt je het andere nog hebt.
  Al vragen we ons ook weleens af of we de tv nog willen houden.

 5. Ik ken ze allemaal niet. Toen wij glasvezel kregen hebben we het wel tot in huis aan laten leggen, omdat dat toen eenmalig gratis was (kost nu erg veel geld volgens mij). Maar we zijn tot op heden niet overgestapt. Succes met je keuze.

 6. haha glasvezel, tja dat heb je hier zogenaamd ook, maar in een flat deel je het verkeer alsnog met z'n alle en schiet je er niks mee op, dus wij blijven met wat we hebben.

 7. wie ;egt glasvezel aan bij jullie? ik heb zelf bij reggefiber (nu kpn) gewerkt. solcon en caiway zijn wel bekende partijen. Ik zou letten op kwaliteit van het internet maar ook hoe goed bereikbaar de klantenservice is en hoe snel storingen worden verholpen. succes

 8. Wat zouden we toch doen zonder internet?! Terug dagboekjes schrijven op papier!
  Het is steeds wat afwegen welke provider je kiest. Hier in België is dat ook het geval!

 9. Ik heb niet echt verstand van glasvezel maar hoor veel negatieve verhalen hier in de buurt. Iedereen die ik ken is er eigenlijk niet zo tevreden over.. veel gedoe met internet, traag, uitvallen etc... Veel succes met je keuze en hopelijk bevalt het je goed!

 10. Wat fijn dat jullie eindelijk (snel) internet krijgen! Wij hebben hier op Ameland al een aardige tijd glasvezel via Kabel Noord en merken inderdaad verschil! Heb dus geen ervaring met de andere aanbieders.

 11. Hier (Drenthe) hebben we net glasvezel gekregen. Het leek allemaal prachig, maar zo mooi is het niet.Wij onden kiezen uit 2 aanbieders, welke de hoofdprijs vroegen, EN LET OP!!! omda het glasvezel hier is aangelegd door een cooperatie kwam er nog een toeslag voor hun er over heen.

  Via XS4ALL had de vorige bewoner paring, wat voor veel minder geld het zelfde deed als glasvezel. (Paring is ADSL over 2 lijnen, moet je aanvragen, is niet overal mogelijk).

  Omdat ik alleen ben en weinig bandbreedte nodig ben ga ik weer terug naar T-home... Veel goedkoper en voor mij goed genoeg.

  Bij vragen over paring mail mij maar...

 12. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Ik kon op 'mijn' platteland alleen kiezen voor KPN en daar zat ik ook nog eens in het midden van twee centrales. En nee, dat is dus niet goed. Dan zit je de ene keer 'op' de ene en de andere keer op de andere en zit je het verst van dat kastje af. Mij is toen wel verteld dat ik ook geen duurder abonnement hoefde te nemen, omdat die 8 GB ofzo al niet haalbaar was. Dat had ik normaal gesproken dan als tip gegeven, maar als je straks glasvezel krijgt, dan lijkt me zoiets niet meer aan de orde!

 13. Wij hebben Caiway omdat er ook niet veel andere keus was. Ben er niet ontevreden over, geen problemen gehad tot nu, dus kan ik ook niet zeggen of de klantenservice echt goed is. Succes met kiezen!

 14. Je hebt in ieder geval keuze uit meerdere partijen. Hier was tot voor kort geen keuze; nu is er keuze uit twee partijen. Lang geleden was de aansluiting op de kabel in handen van een lokale partij (OKEM) waarvan de activiteiten later overgenomen zijn door Caiway. Toen er een paar jaar geleden glasvezel kwam heb ik een alles-in-1 pakket genomen. Evenals Peggy-sue ben ik er niet ontevreden over.

 15. De aanbieders die jij noemt ken ik ook niet, succes met je keuze, lijkt me niet echt makkelijk, omdat je er algauw 2 jaar aan vast zit, bij de meesten dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.