De puzzel is af

puzzel

Boekenkasten van Ikea staan er om bekend dat ze nog wel eens leiden tot relatieperikelen.

Maar ook samen een puzzelen blijkt een risicovolle hobby ontdekte ik op Kerstavond.

Samen een puzzel maken: #Genieten?

In het kader van #genieten nodigde ik mijn man uit om samen met mij de puzzel te maken die ik een half jaar geleden kocht omdat het plaatje zo mooi was. Maar onze aanpak om een puzzel te maken blijkt nogal verschillend. Zo beschuldigde mijn man mij er van dat ik puzzelstukjes over ‘zijn stapel’ had gegooid. En ik vond op mijn beurt dat hij mij er amper bij liet.

Uiteindelijk hadden we de rand van de puzzel af, en toen ben ik maar een Koreaanse serie gaan kijken. Want je moet het lot niet tarten.

In de loop van de week heeft mijn man de puzzel in zijn eentje afgemaakt…

Het resultaat is zeer pittoresk.

Jammer van het proces…

Zie ook mijn post over mijn Anton Pieck puzzel.

Similar Posts

12 Comments

 1. Haha! Mijn man had de onhebbelijke gewoonte om juist dát puzzelstukje van de 1000 te gaan zoeken dat ik ook zocht, als een soort race. En dat vond ik stomvervelend.
  Dus als we nu samen puzzelen nemen we allebei een deel :-)

 2. Mooi puzzel! En er zijn heel veel van die prachtige Britse puzzels. Een paar jaar geleden puzzelde ik ook weleens. Ik leende van mijn toenmalige buuf een mooie kerstpuzzel/Brits wintertafereel. Mijn man en ik kunnen prima samen puzzelen. Ook zoons erbij, geen probleem.
  Bij ons is uitleggen wat ik bedoel en het begrijpen bij de mannen weleens lastig. Ik ben een sensor, de mannen zijn intuitieven (Meijers Briggs).

 3. Haha, wij kunnen juist goed samen puzzelen. We hebben recent een puzzel van 1000 stukjes gemaakt op A3. Echt mini-stukjes ;)… Leuk hoor, iedere keer samen een stukje…

 4. Bij ons is alleen het punt wie aan de “goede” kant mag zitten, wie het eerst komt… De ander ziet het dan op z`n kop.
  Voor het sorteren gebruiken we de plastic bordjes van het kamperen, hebben ze in de winter ook nog nut ;-) . In de winter ligt er vaak een puzzel op tafel, meestal een van Jan van Haasteren, daar hebben we er veel van. 1000 stukjes is het minimum en er zijn er een paar van 3000 maar die passen eigenlijk niet op de tafel en moeten op een plaat, die doen we niet vaak. Verslavend is het, het ligt vreselijk in de weg maar zo leuk !

 5. Ik heb dat laatst ook gedaan. Mijn dochter was begonnen en had de rand gelegd. Toen ik haar ging helpen kon ik niet meer stoppen tot dat hij helemaal af was – zonder haar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.