16 Keuken interieur ideeën: vernieuwende ideeën voor keukens

keuken interieur ideeën
Ben je op zoek naar leuke keuken interieur ideeën? Dan is het boek Vernieuwende ideeën voor keukens van Gilly Love een aanrader!

Het is één van mijn favoriete interieurboeken.

Niet voor niets heb ik een exemplaar in mijn boekenkast staan. Ik mag er graag in bladeren, en de keukens bewonderen.  Maar behalve een fijn kijkboek is het ook heel informatief. Je vindt er onder andere informatie over vloeren, apparatuur, decoratie, kleine keukens inrichten etc.

Keuken interieur ideeën in Vernieuwende ideeën voor keukens van Gilly Love

Hieronder 16 van mijn favoriete keuken interieur ideeën van Gilly Love!

 1. Als vuistregel geldt: een investering in een keuken mag niet meer dan 10% van de verkoopwaarde van een huis zijn. Anders lijd je mogelijk verlies.
 2. De standaardhoogte van keukenblokken is doorgaans 90 centimeter. Maar wellicht wil jij je aanrecht juist hoger of lager.
 3. PVC vloeren zijn een ‘heerlijk veelzijdige vloerbedekking’ volgens Gilly Love. Een PVC vloer is ‘waterbestendig’ en ‘makkelijk schoon te houden.’ Hetzelfde geldt voor tegels, maar die vindt Gilly Love minder geschikt voor keukens. Ze slijten weliswaar nooit, schrijft Gilly, ‘maar ze zijn niet prettig voor uw benen en breekbare voorwerpen.’ Dit kun je overigens weer oplossen met vloerverwarming of uitwasbare matten, erkent Gilly. En in de zomer voelen tegels natuurlijk juist heerlijk koel aan de voeten.
 4. Deuren van keukenkastjes kunnen twee kanten op draaien. Soms levert het simpelweg veranderen van de draairichting meer ruimte op!
 5. Begin een keukenontwerp met het bepalen van de positie van de 3 basiselementen: fornuis, gootsteen en koelkast.
 6. Eén van mijn favoriete keuken interieur ideeën van Gilly Love is om een keuken zonder ingebouwde apparaten en kasten te ontwerpen. Een dergelijke keuken roept bij mij associaties op met Villa Kakelbont van Pippi Langkous. In plaats van vaste keukenkastjes, kies je voor vrijstaande meubels! Dat heeft als extra voordeel dat je bij een verhuizing gewoon alles kunt meenemen naar je nieuwe woning. Zelf heb ik dit overigens niet (helemaal) aangedurfd. Want een potpourri van kastjes en losse apparatuur lijkt al snel rommelig. Ik heb daarom voor beide gekozen: vaste keukenkastjes, maar daarnaast wel een losstaande koelkast en een losstaand grenen kastje van de kringloop voor het serviesgoed.
 7. Denk goed na waar je kleine apparatuur zoals een koffiezetapparaat of snelkoker wilt neerzetten in verband met de aanleg van stopcontacten.
 8. In een eenkamerappartement kun je een keuken afschermen met hangende schuifdeuren of met behulp van een scherm. In ons vorige huis in de stad, had ik een grote oude kast van mijn tante Dina tussen de keuken en woonkamer staan. Daarin had ik het serviesgoed staan. Op die manier had ik extra opbergruimte, en kon ik tegelijkertijd de keuken een beetje scheiden van de woonkamer.
 9. In kleine keukens zijn uittrekbare kasten handig volgens Gilly Love, en denk ook eens aan keukentrolley’s.
 10. De meeste mensen schrikken een beetje terug voor behang in de keuken. Maar volgens Gilly kan het best mits het veegvast is of is voorzien van een laag blanke lak.
 11. Belangrijk: de vloer rondom aanrecht en fornuis heeft de meeste bescherming nodig. Op die plek hebben vloeren het meest te lijden namelijk. Er wordt soms water en voedsel gemorst op die plekken. Bovendien sta je daar vaak te werken in de keuken. Gilly Love geeft hiervoor een prachtige oplossing. Moet je kijken: keuken interieur ideeënIs het niet prachtig? Het is bovendien een goedkope oplossing. De hele keuken betegelen is duur, maar op deze manier heb je alsnog mooie tegels en is de keukenvloer sterk waar het moet!
 12. Een vloer in een effen kleur geeft een gevoel van ruimte. Een vloer met ingewikkelde patronen laat een ruimte juist kleiner lijken.
 13. Is je keuken donker? Gilly Love adviseert om een spiegel die het daglicht uit het raam reflecteert op te hangen. Ik heb zelf pas geleden ook een spiegel in onze keuken opgehangen. Ik verbeeld mij graag dat het oogt alsof ik een extra raam heb nu.
 14. Heb je zin in wat anders in je keuken? Wissel dan regelmatig bloemen, vruchten en groenten af. Dit vind ik ook een leuke tip, omdat dit het nuttige met aangename combineert. Frisgroene granny smith appels ogen vrolijk, en als je ze zat bent vreet je ze gewoon op.keuken interieur ideeën
 15. Geen bovenkastjes in je keuken zorgt voor een gevoel van ruimte. Ik heb die wel, omdat ik de bergruimte graag wil hebben.
 16. Een vaatwasser is een makkelijke manier om vies serviesgoed aan het oog te onttrekken. Ook hier kan ik mij erg in vinden. In de periodes dat onze vaatwasser stuk was ontdekte ik dat hij niet alleen fijn is als afwasser, maar ook als bergruimte voor alle gebruikte serviesgoed.

Meer ruimte in je keuken met behulp van een bakkersrek

Hoewel ik inmiddels door heb dat meer bergruimte kopen niet de oplossing is, en dat je beter spullen kunt wegdoen, kocht ik afgelopen week toch een soort van keukenkastje bij de Xenos. Het is een zogenoemd bakkersrek!

Bakkersrekje

Normaliter kan ik erg twijfelen of ik iets nou wel of niet moet kopen. Maar dit bakkersrekje vond ik zo leuk en handig dat ik er vervolgens met gevaar voor eigen leven mee naar huis moest fietsen. Want het paste niet in mijn fietstas. En 10 kilometer fietsen met een soort wandrekje is best lastig kan ik je vertellen.

Maar ik heb het overleefd, en het is me zelfs gelukt om het zelf aan de muur te spijkeren. Kijk maar:

opbergruimte keuken

Omdat het niet massief is, neemt het weinig plek in vind ik. Ik ben er helemaal bij mee : )

Het kostte me 24,99 wat ik helemaal niet goedkoop vind voor zo’n simpel rekje.

Praktische informatie

Het boek Vernieuwende ideeën voor keukens met keuken interieur ideeën van Gilly Love is voor 8,95 te koop via bol.com.

Leestip: Een kastje per dag.

Wat vind jij het beste keuken interieur idee van Gilly Love?

Similar Posts

46 Comments

 1. ik ben niet zo’n lezer, maar zoiets interesseert me wel,
  als ik wat ga bezoeken, heb ik voor zoiets zeker aandacht
  Ik wens je een fijn Pinksterweekend en hier is een @->- voor jou.

 2. De keuken is hier nog prima, die is misschien wel als laatste aan de beurt om te vervangen.

  Love As Always
  Dimario

 3. Onze keuken is voorlopig even niet aan verandering toe. Maar in zulke boeken bladeren is altijd leuk.

 4. Een kast om de keuken toch een beetje een aparte ruimte te maken, vind ik een heel goed idee! Ik zeg altijd dat ik mijn huis moeilijk anders in kan delen dan nu, maar dát zou een perfecte optie zijn. Toch maar weer eens met een andere blik om me heen kijken.

 5. Mee eens dat fruit en groenten voor kleurige decoratie in de keuken zorgen. Wij hebben hier altijd een mooie grote schaal met fruit en groenten staan.

 6. Bladeren door dat soort boeken kunnen leiden tot plannen. En aangezien we nog niet al te lang deze keuken hebben doe ik dat liever niet.

 7. neuzen in dit soort boeken is gewoon heerlijk! lekker dagdromen, ik heb dat ook met tuinboeken en boeken met quiltpatronen, daar kan ik me helemaal in verliezen

 8. Een keuken is natuurlijk erg persoonlijk en maakt bij een open keuken deel uit van de rest van het interieur van de rest van de woning.
  Een keuken kiezen is je zeker eerst goed informeren over de mogelijkheden. Hans

 9. Wij hebben echt geluk gehad met de keuken. De mensen van de winkel hebben een heel ontwerp gemaakt voor een keukeneiland en ons aangeraden om de ramen vanachter weg te halen en open te maken. Resultaat is prachtig! Ik heb trouwens ook een loper liggen aan het aanrecht, kost niet veel, kan je relatief eenvoudig onderhouden.

 10. Wat een handige vuistregel over het budget van je keuken! Wij hebben onze keukenmuren net voorzien van een nieuw behangetje. Nieuwe deurtjes zijn in de maak en uiteindelijk willen we nog nieuwe kasten tegen de wand met een koffie corner. Een goede keuken vind ik een must!

 11. Onze keuken op mijn woning is niet aan verandering toe. Wel is het handig, om over ideeën en tips te lezen, voor het geval het aan verandering toe is

 12. Wederom weer erg handige tips. Een aantal, zoals de eerste: “Als vuistregel geldt: een investering in een keuken mag niet meer dan 10% van de verkoopwaarde van een huis zijn. Anders lijd je mogelijk verlies.” wist ik niet. Hoe verzin je het toch steeds weer om dt soort leerzame artikelen online te krijgen :)

 13. Interieur tips zijn altijd leuk! Ik zit in huurwoning, waar huurbaas de keuken wil vernieuwen met inbouw apparatuur. Alleen dan gaat dus wel de huur omhoog en zit in vrije sector. Als je dan weer kijkt als ik er nog lang woon wat dit kost per 12 maanden, jaarlijkse inflatie x bv 5 jaar dan wordt dat best duur grapje.

  Dus voor nu stel ik dat nog maar even uit, en vindt ik mijn keuken nog wel oké en met plak folie e.d. kan je ook leuk pimpen, al is dat voor nu niet nodig ;-)

 14. Wij wonen nu twee jaar in dit huis en gebruiken de keuken die er destijds inzat. Deze is al wat jaren oud, maar gaat nog erg goed. Het lijkt me wel heel tof om in de toekomst dit eens aan te passen en helemaal naar eigen smaak te maken.

 15. Wij hebben begin dit jaar de keuken aangepakt, maar hebben echt totaal niet nagedacht over deze tips! Had ze best even kunnen gebruiken denk ik haha. Onze keuken is wel heel mooi geworden maar er zijn net wat dingen die beter anders hadden gekunt. Wat ik wel vaan doe is een frisse bos bloemen in de keuken, heerlijk vind ik dat

 16. Het zijn vrij logische tips, vind ik. Mijn keuken is fijn. Veel kastruimte en veel werkblad.
  En ik heb tegenover mijn keukenblok een los kastje met alle keuken apparatuur er in (we hebben een beetje veel). Daarboven hangt een boekenrek met alle kookboeken enzo. Onder dat rek hangt zo’n hangsysteem met keukenspullen en op het kastje zelf staan een fruitmand (lees: zilverkleurige schaal) en een schilderijtje. Ik vind het nog steeds zo’n mooi hoekje!

 17. hier ben ik nog steeds blij met mijn keuken en als ik er wat aan wil veranderen dan is dat zo gebeurd hier. maar voor nu even niet

 18. Ik moest spontaan lachen met de appels.
  Ik denk dat ze al lang op moeten zijn voor ik ze zat ben als ze nog fris dienen te ogen. ;)
  Ik zou zelf mijn keuken weleens willen opfrissen… ze is nogal saai voor mijn doen. ze stond hier al toen ik hier kwam wonen en ze is niet echt mijn stijl. Maar ze is wel zeer functioneel, dus vind ik het goed genoeg.

 19. Prachtig! Dit zijn allemaal tips die je zeker moet meenemen voor het bouwen van een keuken. Ik hou al deze punten zeker in de gate! Bedankt!

 20. 90 centimeter voor een aanrecht vind ik echt zo laag. Vooral voor mannen is dit niet prettig, want we hangen meer voorovergebogen om eten te kunnen maken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.