Reacties

Iedereen kan spullen wegdoen met deze 55 tips! — 62 reacties

 1. Er zitten best leuke tips tussen inderdaad, maar heel vernieuwend is het niet. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat zo minimalistisch leven fijn is. Ik wil toch echt wel een bed hebben.

 2. wauw wat een hoop tips, hier moet je toch echt wel wat mee kunnen zou je denken! Leuk tips zitten er tussen. Ik kan me voorstellen dat mensen dit minimalistische fijn vinden, maar ik ben toch iets van het meer spullen hebben.

 3. Poe, hij liever dan ik! Ik denk dat hij de gulden middenweg niet helemaal heeft gevonden, hahaha.
  Een lekker bed en een comfortabele stoel zouden die kamer toch een stuk prettiger maken, vind ik dan :)
  Zelf zijn we ook al jaren aan het ontspullen. En elke keer weer vind ik dingen die weg kunnen. Maar ik geniet wel degelijk van de fijne dingen die we hebben. Zeker niet als statussymbool, net als jij.
  Het ontspullen gaat hier nog wel even door.

  • Je kunt bij hem inderdaad niet eens lekker zitten als je op bezoek komt. Maar zijn redenering is dat je dan gewoon naar een cafe of zo gaat en daar gaat zitten.

 4. Ik kan best moeilijk dingen weggooien, behalve als het dingen zijn die ik van mijn dochtertje heb gekregen. Qua kleding heb ik er niet zoveel moeite mee. Maar wel heb ik per ongeluk een keer de verkeerde stapel in de weggooi-zak gegooid. Pas toen de kleren waren weggebracht kreeg ik het in de gaten. Oh wat mis ik die kleren.

 5. Ik heb dit boek toevallig net gisteren gelezen (van de bieb) en ik vond het echt geweldig. Ik heb al veel dingen weg gedaan maar de inspiratie is er om opnieuw te gaan kijken wat er nog meer weg kan. Ga eens met zijn ogen naar mijn spullen kijken, ik bewaar zo veel wat ik 'ooit' nog eens nodig zou kunnen hebben, dat gaat er allemaal uit heb ik besloten.

  Ik zal nooit zo'n huis hebben als hij (dat wil ik ook niet) maar ik vind hem wel een voorbeeld waar veel van te leren is. Zo het lijstje tips oplepelen vind ik niet echt duidelijk genoeg, hij legt in zijn boek alles nog meer uit. Ik vond het een goed boek.

 6. Ik hou van minimaliseren, het voelt zo goed om spullen weg te doen!! Ik heb nog een tip: bij twijfel of je iets nu wel of niet moet wegdoen, stop het in een doos en zet het op zolder voor enkele maanden. Als je na bepaalde tijd opnieuw door de spullen gaat zul je ze gemakkelijker kunnen wegdoen als je merkt dat je ze al die tijd niet gemist hebt. :-)

 7. Ik ben heel goed in spullen weggooien, al zeg ik het zelf! Ben ook al zo'n 10x verhuisd in m'n leven, dus dan wordt je er vanzelf goed in haha. Ik trek lades open, en als ik spullen tegenkomen waarvan ik niet meer wist dat ik het had: weg ermee! Een minimalist worden lijkt me wel weer heel heftig, maar ik ben het zeker eens met het idee dat je niet zoveel spullen nodig hebt!

 8. Ik hecht niet zo heel veel waarde aan spullen en heb dan ook geen moeite met dingen wegdoen. Het zijn eerder de dingen zoals een briefje nog van mijn oma, het eerste pakje van de kinderen enz dat ik niet wil en kan wegdoen

 9. De meeste kende ik inderdaad al :)

  Regelmatig zoek ik dingen uit en dan gaat er zeker wel het een en ander weg.
  Kleding probeer ik te verkopen, al wordt dat tegenwoordig wel lastig met al die weggeefhoeken..

  Het geeft altijd een goed gevoel als je dingen weg kan doen :D
  Toen we gingen verhuizen naar dit huis ook: heb toen 3 vuilniszakken vol kleding naar de kledingcontainer gebracht toen we in het oude huis gingen inpakken :)

 10. Heel handig! Ik ben nooit zo'n weg gooier maar ik kan ook uit het niets opeens een opruim bui hebben en dan alles zonder boe of bah, de prullenbak in gooien!

 11. Zo grappig, ik was net een stukje aan het typen omdat ik zijn boek weer eens doorbladerde op de e-reade en dacht dat het eigenlijk wel armoedig was als je alles op je telefoontje doet.

  De apple-afhankelijkheid maakt zijn boek minder leuk. Die druif met zijn googlegoggles of wat het ook zijn.

  Wat dat betreft is William Morris minimaler met zijn 'heb niets in je huis dat je niet mooi of nuttig vindt'. Punt. Misschien zit minimalisme niet in het hebben van geen spullen, maar in zo min mogelijk afhankelijkheid ervan.

 12. Ik kan hanteer altijd de regel dat wanneer ik iets nieuws koop ik iets ouds moet weg doen. Dat lukt mij wel. Al hebben andere huisgenoten hier thuis daar meer moeite mee.

 13. Echt minimalistisch zijn wil ik helemaal niet. Ik vind het juist fijn om aan bepaalde spullen waarde te hechten, omdat het je aan iemand of een periode doet denken, omdat het mooi is, handig etc etc. Maar eens in de zoveel tijd een grote opruiming is niet gek. Je sleept, zeker met kinderen, een hoop onzin mee naar binnen.

 14. Goeie tips! Eens per jaar probeer ik echt alles te bekijken dan we niet of amper hebben gebruikt. Soms vind ik iets weg doen en het later opnieuw kopen fijner, dan het alsmaar laten liggen. Teveel rommel, daar wordt mijn hoofd rommelig van.

  • Ik vind een verhuizing ook altijd een uitstekend moment om eens kritisch te kijken naar wat je wilt houden en wat wegkan. Veel succes met alles!

 15. Omdat we vrij klein wonen, wil ik gewoon ook niet te veel shit bewaren. Minimalistisch is het niet, maar spullen eeuwig bewaren doen we gelukkig niet. Al vind ik nog steeds dat mijn man wel minder mag hoarden, haha.

  • Kostelijk MC Kleuver. Ik moet glimlachen om je constatering dat er wat te verbeteren valt en hoe je dat meteen ook weer kunt loslaten ; )

 16. Ik kan heel goed spullen weggooien, maar dit klinkt me wel iets té opgeruimd in de oren. Foto's maken van spullen voor je ze wegdoet doe ik ook. En bij mij komen ze dan in een fotoalbum, dus dan zie ik ze ook nog af en toe. Maar ik denk dat deze manier fotoalbums weg zou doen;).

 17. Zou wegdoen en ook weinig spullen hebben genetisch kunnen zijn? Ik had al jong,als ik iets van b.v. klei maakte en iemand vond het mooi,ik meteen vroeg "wil je het hebben?".En dat is nog zo. Maar enkele dingen,daar ben ik echt aan gehecht.

 18. Minimalisme begint met nadenken voor je iets aanschaft. Heb ik het echt nodig? Ga ik het echt gebruiken?Kan ik het voor meerdere doeleinden gebruiken? Wat je niet koopt hoef je ook niet weg te doen in de toekomst. Ik was iemand die snel iets kocht ook al waren het vaak 2e hands aankopen, ben mezelf aan het aanleren om bewuster te kijken voor ik iets aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder