Ikea Ektorp bank life hack!

life hack

Inmiddels ben ik al heel wat jaartjes dolblij met onze Ektorp bank. Niet alleen zit hij lekker, het feit dat de hoes eraf kan en in de wasmachine kan, blijkt telkens weer een zegen!

En nu blijkt de Ektorp bank ook nog eens heel geschikt voor een makkelijke make-over!

Life hack Ektorp bank make-over

Mijn middelste zoon had een flinke griep, en omdat hij eenzaam lag te verpieteren in zijn appartement, nam ik hem mee naar huis zodat ik hem met moederlijke zorg kon omringen. Daar lag hij vervolgens flink te zweten op onze Ektorp bank.

De hoes wassen

Nadat hij succesvol was herrezen van zijn ziekbed en weer naar zijn eigen huis vertrokken, vond ik het wel zo fris om de Ektorp hoes te wassen. Bovendien vond ik dat een mooie aanleiding om de rode hoes te wisselen met de donkerblauwe hoes van spijkerstof. Het was een hele klus, maar dan heb je ook wat.

Ektorp bank lifehack

Maar toen de spijkerstof Ektorp hoes er eindelijk om zat wist ik weer waarom ik hem zelden gebruik: hij is wel erg donker.  Daarom besloot ik om een oude plaid over de rugleuning te draperen. En omdat de Ektorp losse kussens heeft tegen de rugleuning kon ik de plaid er keurig tussen draperen. Hij blijft geweldig goed zitten; heel anders dan die vervelende grand foulards die altijd meteen rommelig ogen.

Nu lijkt het net alsof we een nieuwe bank hebben, en ik ben helemaal blij met die leuke plaid.

Dus voor iedereen met een Ektorp bank deze lifehack!

Similar Posts

11 Comments

  1. Ideaal die ektorp banken. Wij hebben er ook een en die wordt graag gebruikt om languit te liggen. Bij ziekte, en nog vaker omdat het gewoon lekker ligt.
    En soms bij erg warme zomernacht ga ik er op slapen. In de woonkamer is het bij ons koeler dan op de slaapkamer in de zomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.