Ik heb ‘m gekocht: de Ikea Ektorp bank

ektorp bank

Na flink wat wikken en wegen heb ik ‘m gekocht: de Ikea Ektorp bank.

Ektorp bank

Ik bestelde de Ektorp bank op dinsdag, en hij zou de volgende donderdag al bezorgd worden. Maar dat liep helaas anders. Binnenkort meer over mijn ervaringen met bestellen bij Ikea op mijn Review blog.

Ektorp bank: in stukken geleverd

Naar goed Ikea gebruik wordt de Ektrop bank in stukken geleverd. Dat wist ik nog van mijn Jennylund stoel gelukkig. Dus ik schrok niet van al die losse onderdelen. Zo moet je de rugleuning nog aan de zitting vastschroeven, en zelf de pootjes er onder vastmaken. Ook de hoes moet je er nog zelf op doen.

Maar dan heb je ook wat!

Conclusie over de Ikea Ektrop bank

Iedereen is erg blij met de Ikea Ektorp bank. Vooral het zitcomfort wordt geroemd. Nou lag de lat ook niet zo hoog na onze houten bank, maar toch.

Al met al is deze bank gelukkig een goede aankoop gebleken. Want dan moet je vaak toch maar afwachten.

Als je echt wat anders wilt: bij dekoria verkopen ze heel veel leuke Ektorp hoezen.

Lees ook mijn posts over Ikea servies en Bankhoes Jysk.

Wat was jouw laatste aankoop bij Ikea?

Similar Posts

25 Comments

 1. mijn laatste aankoop was een hoes voor over onze bedbank/logeerbed.
  helaas wordt deze bank niet meer gemaakt dus er was geen keuze meer in nieuwe hoezen.

 2. Daar kun je heerlijk op liggen als je aan het uitzieken bent :-)
  Laatste Ikea aankoop zal wel iets kleins geweest zijn. Waxinelichtjes ofzo :))) Zou het niet precies kunnen vertellen, want al een jaar geleden dat we er geweest zijn.

 3. Onze laatste aankoop wa sook een Ektorp 3 zitter grijs. Had liever de neige, maar manlief en dochterlief vonden deze te saai????. Hij bevalt tot nu toe goed en staat gezellig in de kamer.
  Ik wens je ook veel plezier met jouw mooie gele bank! Hij staat erg mooi bij je!

 4. Wij hebben ook een salon van Ikea, een lederen. Heel tevreden van! Nu 3 jaar oud en er is nog niks aan te zien van gebruikssporen.
  Mijn laatste aankoop…ik ging voor geurkaarsjes maar aan de kassa een kleine 300€ kwijt????

 5. Laatste wat ik kocht bij de Ikea waren twee schemerlampen. Gewoon online besteld, lekker makkelijk. Ben er blij mee nu het ‘s avonds al vroeg donker wordt!

 6. Losse haakjes, soort kapstokje met meerdere haakjes en toiletrolhouder allemaal met een soort zuignap om te bevestigen op gladde effen wandtegels in de badkamer. Geen enkel van die dingen bleef hangen, ze vielen allemaal na enkele uren van de muur. We hebben ze dan aan mijn moeder gegeven om in haar badkamer te gebruiken omdat we dachten dat het aan onze wandtegels lag maar daar was het net hetzelfde : haakjes en kapstokje vielen na een tijdje van de muur. Zonde van het geld dat we ervoor betaald hebben want we konden er totaal niets mee doen

 7. Die bank hebben wij ook al zo vaak bekeken, maar telkens nog steeds niet gekocht. Ik ben een beetje huiverig, want als ik soms zie hoe ze inzakken na een tijdje vind ik het toch zonde van het geld. Dan spaar ik liever iets door voor een betere kwaliteit bank.

  En het idee al dat je de bank in stukken geleverd krijgt trekt mij ook niet bepaald aan.

  1. Ik hoor inderdaad heel verschillende ervaringen over de Ektorp bank. Sommigen hebben er al jarenlang plezier van, en bij andere staken na 1 jaar de veren er al uit…

   Ik hoop er het beste van. Vooralsnog zit hij heerlijk.

  2. Zolang we de katten nog hebben komt er in elk geval geen bank. Ik houd dus even jouw ervaring in de gaten :D

 8. Leuk je nieuwe bank!
  Hopelijk heb je er lang plezier van.

  Wij hebben de afgelopen weken ook flink geshopt bij de IKEA. Onze badkamer is helemaal opgeknapt en we hebben een wastafelmeubel, kastjes en wasmanden bij de IKEA gekocht.

 9. Ik heb de ektorp bank inmiddels zo’n 9 jaar. Een nieuwe bank staat op de planning, want het zitcomfort is er niet meer. De kussen zakken enorm snel in helaas. Nu op het punt dat ik de kussen elke dag moet wisselen anders is het echt niet lekker zitten. De veertjes (vulling) steken er ook iedere keer uit. Wat mij betreft dus niet een bank die ik nogmaals zou kopen. Ik hoop dat jij er meer succes mee hebt!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.