Is jouw huis Ikea vrij?

ikeaIn de Privé las ik dat maar liefst 75% van de Nederlanders minstens één Ikea-meubel in huis heeft! Dus in gedachten ging ik na of wij wat van Ikea hebben, en inderdaad staat op de slaapkamer van mijn oudste dochter een smal boekenkastje van Ikea. Wat meubels betreft hebben we verder niets van hen. Het meeste komt van de kringloop.

Maar wel heb ik een flinke stapel Ikea bekers en van die bakjes.

Ook al kom ik er de laatste tijd bijna nooit meer, omdat het er echt altijd druk is, toch vind ik de Ikea een briljante uitvinding! Want kom er maar eens op om meubels te verzinnen die weinig kosten, en ook nog eens superhandig zijn, en vaak van het genre: ‘Wat slim bedacht!’ En volgens mij is de Ikea de enige meubelwinkel die een heuse, zelfstandige Bestemming is geworden, waar mensen bij wijze van spreke voor een dagje uit naar toe gaan. Dan vind ik de Leenbakker en bijvoorbeeld de Kwantum maar slappe aftreksels.

Het enige dat Ikea voor mij kan verbeteren is dat ze al om 9 uur open gaan. En dan niet alleen voor dat goedkope ontbijtje, maar voor mensen die een hekel hebben aan drukte.

Als vroege vogel, kun je bij Ikea helaas niet de worm als eerste pakken.

Hoor jij ook bij die 75% van alle Nederlanders die minstens 1 Ikea-meubel heeft of Ikea servies?

Similar Posts

31 Comments

 1. Ja! En als er een zoveel-procent-groep is die meer dan 10 of meer IKEA-artikelen in huis heeft, horen wij daar ook bij. De meeste IKEA meubeltjes hebben we al meer dan 15 jaar en we zijn er nog steeds blij mee :-)

 2. Ja! Wij hebben heel veel Ikea spul, stoelen, kasten, tafels. Het is goedkoop en het gaat lang mee. Als er iets nieuws moet komen gaan we dus weer naar Ikea!
  Groetjes,
  Thara

 3. Alleen al in de woonkamer negen Ikeameubels. Plus plantenboter, lampen … Ook in de rest van het huis hebben we veel Ikea. Ik hou van de stijl! Verder alles kringloop.

 4. Ik dacht niet zo veel IKEA in de woonkamer te hebben, maar als ik om mij heen kijk: plant, bloempot met schotel, bloemenvaas, platic beker en glazen (staan wel in een niet-Ikea kast). Wat meubels betreft zijn deze op de slaapkamers te vinden.

  Maar het eten vind ik daar niets, bah…, nooit meer. Een kopje thee wil nog wel, maar daar blijft het dan ook bij.

  Fijne zondag!

 5. Beneden kom je op wat spulletjes in keukenkasten eigenlijk niets van Ikea tegen, maar op de slaapkamers is dat een ander verhaal; als alles wat van Ikea komt, eruit zou moeten, dan zijn ze zo goed als leeg :-)

  1. Dat doet me er aan denken: op onze zolderverdieping ligt Tundra laminaat van de Ikea. Maar het mannetje dat het legde zei dat het zoveel werk was om te leggen, dat we uiteindelijk niet goedkoper uit waren.

 6. Hier ook een vrij hoog Ikea gehalte, vooral in de woonkamer. Veel gaat al heel lang mee. Op de slaapkamers hebben we 2e hands spulletjes, maar ook wel wat Ikea.

 7. Oh nee, de keuken, vloeren boven, kasten, wastafelmeubel, eettafel en stoelen, bedden… allemaal van ikea, deels ook tweedehands ikea of zelf aangepaste ikea, maar het blijft Ikea. Maar ik koop nooit meer ikea-spaanplaat. Waar het houten spul heel lang meegaat, is daar na drie keer kijken het mooie wel af.

 8. Hi Nicole,

  Ikea ligt hier om de hoek, dus ik gebruik de winkel als een soort Blokker. De beste tijden om te winkelen zijn ‘s avonds na 18.00 uur. Dan zit iedereen in het restaurant of thuis aan de maaltijd. Er is dan wel minder winkelpersoneel om je te adviseren. Weekends en woensdagen, vakantiedagen zijn meestal drukker dan andere dagen. Soms ga ik met mijn kids in de vakantie voor een ontbijtje als uitje en dan kom ik de halve school tegen ;-)

  groetjes,

  Dorothé

  1. Oh wat heerlijk, een Ikea op de hoek! Hoewel misschien wel slecht voor mijn portemonnee… Bedankt voor de optimale winkeltijden. Dat zal ik onthouden!

 9. Wij hebben bij de sauna een opbergrek staan en plastic bekers en borden. Ook een paar woonkamerlampen.

 10. Ik moest even alle ruimtes in het huis nagaan, waar wat van Ikea staat, hangt of ligt. Hoelanger ik er over denkt, hoe langer de lijst wordt van spullen die we van Ikea hebben. Dus ja, wij horen bij die 75% procent.

  1. Raar is dat hè? Eerst denk je dat het wel meevalt, maar hoe langer je er over nadenkt, hoe meer je toch van ze blijkt te hebben… Het sluipt er als het ware in.

 11. ‘s avonds is het op doorde weekse dagen ronduit rustig. Vakanties moet je zeker vermijden.
  Hier een huishouden dat op een betonnen vloer zou zitten met slechts pannen en bestek. Werkelijk alles komt er vandaan. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding en ik vind de ontwerpen mooi en praktisch. zeker nu ze de maatvoering van de dekbedden en kussens aanpassen.

 12. Ik heb welgeteld 3 dingen. 1 draaiPoangstoel voor vriend nomdat hij daar het beste in zit, tomatenmesje en setje inzetten voor lade die ik gebruik voor mijn haarassesoires en niet in een la zitten.

 13. Ik ben dol op de Ikea! Zit bij mij ook op de hoek, dus ik ga er soms zitten om thee te drinken en wat dingetjes voor school te doen :P Sowieso niet in de vakanties naar de Ikea gaan, koopzondagen zijn ook een slecht idee, net als 2e paasdagen en dat soort gein. Beste tijden om te gaan: doordeweeks, meteen ‘s ochtends of anders ‘s avonds na een uur of 6 :) Misschien onhandig als je eerst een uur moet rijden naar de dichtsbijzijnde ikea, maar wel qua drukte heel goed te behappen dan.

 14. Bij ons is praktisch alles Ikea. Vooral doordat ik heel hard afgeknapt ben op de meubelverkopers in andere winkels.

  Geslijm die opgevolgd worden door beledigingen wanneer je niet meteen hapt. Rare uitspraken als ‘voor u doen we de helft van de prijs af maar dan moet u nu beslissen’. En dan denk ik, zet die prijs er dan niet neer als er toch de helft af kan. Kom je een week later bij een andere verkoper dan komt hetzelfde babbeltje eruit. Brrrrrr.

  Bij Ikea zijn ze in ieder geval duidelijk over de prijzen, geen gezeik gewoon een prijs.

 15. In de woonkamer hebben we een leren hoekbank van Ikea, op de slaapkamer een geweldige kledingkast en nachtkastjes en de kinderen hebben bureaus en bedden/bedbanken van Ikea. Verder wat prullaria waarvan de appelsnijder intensief gebruikt wordt!

 16. Hier ook veel ikea; de bank waar ik nu op zit komt van Tante, maar die was oorspronkelijk Ikea. In de slaapkamer Ikea-matrassen en een stapel expedit-kastjes, in de badkamer een ikea-ladenkastje, ikea-krukjes… de tafel in de studeerkamer, matras in de logeerkamer, dekbedovertrekken… en dan nog de pannen die zo fijn zijn en ander spul in de keuken. Oh ja, en ons servies ook =P Anyway, ik ben best wel ikea-fan, vooral omdat veel meubels relatief eenvoudig zijn, maar wel mooi, net als dingen als kussens en assecoires. Zo kunnen we ons huisje makkelijker een ‘warme’ uitstraling geven zonder dat het er druk uit ziet.

 17. Mijn zoon zijn bed is van Ikea, wat bloempotten met nepplantjes erin, 2 kasten op de slaapkamers en verder nog wat beddengoed e.d. Wat doosjes, klok in de keuken en verder nog wel wat kleine dingen denk ik. Het ligt ook niet naast de deur, moeten er ook een uurtje voor rijden.

  groetjes,
  Janneke

 18. Hoi,

  Bij ons is een groot deel van de Ikea. Borden, bestek, bakjes, glazen, keuken, pannen. Kasten, stellingkasten, klik laminaat, stoelen, bankje. Vloerkleden. Tafel, bureau’s, ladenblok, bedden, vazen, opbergbakken, wasrek, wasmand, knuffels, speelgoed, lampen, beddengoed, schilderijlijsten, zelfs onze paraplu’s. ;-). Ik ben vast nog dingen vergeten, maar het grootste deel komt dus van de Ikea. Ook wel tweedehands of van gratis op te halen, of grof huis vuil, maar Ikea. Ook de spullen uit de Swedish foodmarket vinden we lekker. De kids vinden het een uitje als we gaan. We eten dan ook gelijk daar.
  Mijn zoon heeft een zwemcursus gedaan een aantal jaar geleden in de zomervakantie. Dat was vlakbij een Ikea, ik ging dan met mijn dochtertje daar ontbijten. Zo was het toch vakantie.

  Groetjes Alice

 19. Als ik alle spullen die van IKEA zijn hier weg zou halen, zat ik letterlijk in een lege kamer met alleen een vloerkleed! ;)

  AL mijn meubels zijn van IKEA, plus alle lampen, alle borden, alle bekers en glazen, al het bestek, alle handdoeken en theedoeken, alle kaarsen en kaarshouders, alle koektrommels, alle vazen, alle plastic bakjes, alle pannen, alle koksmessen, het vergiet, de knoflookpers, alle opbergboxen, al mijn beddengoed, mijn matras. Zelfs mijn badjas is van IKEA.

  En dan heb ik het nog niet eens gehad over de inhoud van mijn koelkast en vriesvak, die vol staan met IKEA-jam, IKEA-vruchtensap, IKEA-chocolaatjes, IKEA-diepvriesgebakjes, IKEA-diepvriesgehaktballetjes, IKEA-zalmfilet en nog vele andere IKEA-lekkernijen.

  Verder komen ook mijn schuursponsjes, lucifers, batterijen en spaarlampen van IKEA. En dan ben ik vast nog wat dingen vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.