Bekväm krukje voor 22,99

Bekväm

Deze post verscheen voor het eerst in 2011 is geüpdate.

Eén van mijn favoriete ‘meubelstukken’ is het Bekväm krukje van Ikea. Ik gebruik het als koffietafeltje als ik om 10 uur mijn koffie drink, het dient als tafeltje voor bordspelletjes, en het is een uitermate handig trapje. Ik vind het een superfunctioneel krukje!

Bekväm krukje pimpen?

Op andere blogs zie ik soms hoe mensen meubelstukken pimpen, en daarvan ben ik altijd zwaar onder de indruk. Buikkastjes van de kringloop worden met bijvoorbeeld behang of verf omgetoverd tot jaloersmakende meubels. En nu zit ik te denken of ik zoiets niet met mijn Bekväm krukje zou kunnen?

Haken?

Helaas ontbreekt het mij nogal aan handigheid op dit gebied, maar haken kan ik wel. Zou het me lukken een soort omhulsel voorde Bekväm te haken? In allerlei kleurtjes? Anderzijds, vind ik het krukje ook al wel mooi zoals het is. Heel simpel en basic. Ik ben er dan ook nog niet uit.

Ikea: te druk!

Overigens kwam ik naar aanleiding van dit Bekväm krukje aan het denken over Ikea, en dat ik dat weliswaar een leuke winkel vind, maar er bijna nooit meer kom. En dat komt omdat het daar altijd zo akelig druk is. En om negen uur voor de deur staan, heeft geen zin, want ze gaan pas om 10 uur open.

Ikea is volgens mij een winkel die echt iedereen kent, en veel mensen hebben er ook wel iets van. Tot mijn verrassing is dat bij ons eigenlijk heel weinig: het Bekväm krukje dus, en zo’n plastic Mammut stoeltje. Verder komt vrijwel alles van de kringloop.

Bekväm krukje is multifunctioneel

Je kunt het ook gebruiken voor tuinklusjes of om peren te plukken!

Bekväm

Je kunt het Bekvam krukje gebruiken als…

 1. Stoel
 2. Krukje
 3. Opstapje Ikea
 4. Plantenhouder
 5. Nachtkastje
 6. Ikea trapje
 7. Meerdere krukjes naast elkaar vormen een boekenkast
 8. Kinderfornuisje (Zie op de site Enjoy the Good Life)

Leestip: Ikea bezorgkosten

Hoeveel spullen heb jij van Ikea? En heb je het Bekväm krukje?

Similar Posts

15 Comments

 1. Het is jammer dat ik nu niet meer weet waar ik het zag, maar ik zag ergens net zo’n krukje, dat gepimpt was tot een soort opbergmeubel. De zijkanten waren soort afgetimmerd en de sta/zit-vlakken konden opgetild worden. Zag er wel heel handig uit.

  Wij hebben niet heel veel van IKEA. Ons vorige huis was daar in de buurt en dan ga je er snel heen, maar op een gegeven moment merkten we dat de sfeer van het huis wat minder werd. Dat kwam overigens niet speciaal door IKEA op zich, want ze hebben leuke spullen, maar meer dat het erg saai werd omdat het allemaal in eenzelfde soort stijl zat. Waar ik nog steeds veel plezier van heb is bijvoorbeeld zo’n Ektorp chaise longue. Ook zijn er van die papierbakken die ik echt al jaren voor van alles en nog wat gebruik. Soms als papierbak, soms als snoerenkist en soms weer als bijzettafeltje (half gekanteld, zodat er wat in én op kan)

 2. Hier is het krukje ook favo. Wordt iedere dag wel gebruikt. Ook heb ik veel plezier en gemak van hun stellingkasten. Toen wij gingen emigreren naar Servie zijn de gewone meubels een paar maanden eerder verhuisd. Daarom had ik in iedere kamer een stellingkast staan met een rolgordijn ervoor. Deze waren compact mee tenemen en worden nu weer gebruikt als boekenkasten. Gr. Cisca, Servie

 3. Al mijn spulletjes komen bij de Ikea vandaan! Mijn favoriet is mijn vitrinekast uit de Hemnes serie. Daar heb ik een hoop waardevolle herinneringsspulletjes instaan.

 4. Ja hoor! Wij hebben hetzelfde krukje, alleen wit geschilderd. Verder hebben we een wit hemnes-bed voor dochter, een hemnes ladekast als commode, een expeditkast met bureau op zolder voor de administratie/studie..

  Tja en verder nog een heel aantal witte mokken, voorraaddozen, krijtbord, mammut-stoeltjes, foto-lijstjes en strijkkralen :)

  Volgens mij was dat het wel.. best veel als ik het zo opsom! Heel veel hebben we ook gekregen met verjaardagen e.d. Maar ik moet toegeven dat ik de Ikea eigenlijk ook best leuk vind ;)

 5. Heel veel. lampen, bankesta salontafel niet meer te koop zo handig!, tv meubel, stoelen van de kringloop maar van ikea. commode, lamp in de douche, pannen, kopjes, borden en bestek.
  Mijn krukje is kapot, maar ik wil echt heel graag nog een. Helaas heeft ikea geen webshop

 6. Hier staan alleen 2 zwarte kruiken te pronken…
  verder eigenlijk helemaal niks. Maar ik moet er 20 minuten voor rijden, terwijl hier in ‘t dorp alles te krijgen is wat ik nodig heb.
  Al lijkt mij zo’n krukje ook wel erg handig en leuk.

 7. Ik ben misschien erg saai, maar ik vind dat krukje zo toch het mooist. Ik vind houten meubels sowieso erg mooi. Hier hebben we alles van licht eikenhout. De bedden en de kasten van onze kids komen van de Ikea en de tafels en de stoeltjes op hun kamer. Die stoeltjes zijn zo ontzettend stevig, dat ik ze nog wel eens gebruik als opstapje bij stoffen enzo. Trouwens over 2 weken gaan we op vakantie naar Smaland, het gebied waar Ikea is opgericht.

 8. Komen niet zo heel vaak bij de Ikea, dan moet ik echt opzoek zijn naar iets en het niet kunnen vinden…dan pas eindig ik bij de ikea, ondanks dat ik het een leuke winkel vind vind ik het ook een TE grote winkel.

  In huis hebben we niet zo heel veel spullen van de ikea, een grote handdoeken en beddengoed kast en een ganglamp.

 9. Leuk om te lezen wat iedereen met Ikea heeft! Voor mij is het denk ik zo’n 20 minuten rijden naar de dichtstbijzijnde Ikea, maar dat is via de autobaan. Gevoelsmatig vind ik het best ver!

  Een zebraversie van de Bekväm lijkt me heel grappig.

 10. Ze hebben hele leuke spulletjes, maar om op je gemak naar meubels te kijken vind ik het echt veel te druk. Je moet al ergens in de week in de voormiddag gaan en dan nog… Ik heb bestek, bekers en plastieken borden voor mij dochter van Ikea. Ook de veiligheidsspullen komen vandaar (slotjes voor schuiven en zo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.