|

Serie The Watcher: 7 afleveringen

serie the watcher

De serie The Watcher op Netflix is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Maar toen mijn man en ik ermee begonnen leek het eerst zo'n typische horror serie met een eng huis. Je weet wel, zo'n serie waarbij een gelukkig gezinnetje de stad verruilt voor een charmant huis op een rustige plek, en dat het in dat huis vervolgens blijkt te spoken.

Daar ben ik echter dol op!

Dus dat gaf niks : )

Sterker nog, ik kreeg er nog meer zin in om de serie te kijken.

Maar nu ik alle afleveringen heb gezien vind ik de serie The Watcher vooral een serie met een identiteitscrisis!

The Watcher: waar gaat het over?

Zoals ik al zei: het klinkt als een heel bekende plot. De familie Brannock bestaat uit vader, moeder, dochter en zoon. Ze verruilen de drukte van New York voor een prachtig karakteristiek huis in de suburbs. Vader Brannock laat voor veel geld de keuken verpesten, met een enorm kookeiland met lelijk aanrechtblad.

The Watcher: enge brieven en/of bovennatuurlijk gedoe?

Maar als ze er eenmaal wonen gaat het al snel bergafwaarts. Ze krijgen enge brieven van The Watcher, die schrijft dat hij hen gadeslaat. En een buurman met mentale uitdagingen zit ineens in een soort keukenlift, waardoor ze zich wild schrikken. Daarnaast zie je als kijker zo nu en dan een schim, en zijn er rare geluiden.

De brieven van The Watcher zijn op zich concreet. 'Oké,' dacht ik bij mezelf, 'we kijken dus naar een serie over enge stalker.' Maar vervolgens klinkt er ergens in huis ineens muziek, terwijl niemand dat heeft aangezet.

Toch een bovennatuurlijk verhaal dan?!

Zoals ik al zei: de serie The Watcher lijkt een identiteitscrisis te hebben.

De serie The Watcher: de personages

Het gezinnetje Brannock is een gelukkig gezin als ze in het huis trekken. Sterker nog, vader en moeder Brannock hebben om de haverklap sex. Ik werd er een beetje moe van eerlijk gezegd.

Maar ondanks al die hartstocht laat moeder Brannock haar man erg makkelijk vallen vond ik als er iets misgaat. Voordeel was wel dat ik niet meer steeds tegen hun liefdesscènes hoefde aan te kijken. 'Elk nadeel hep z'n voordeel,' zou Johan Cruijff zeggen.

De dochter is een ontluikende schoonheid, waardoor vader Brannock haar allerlei beperkingen probeert op te leggen, waar zij zich dan uiteraard tegen verzet. Het zoontje is er ook, maar herinner ik me amper.

Verder is er nog een detective met een Engels accent, die ik enorm nep vond overkomen en een makelaarster/vriendin van moeder Brannock die hen het huis heeft verkocht.

De trailer

Hieronder de trailer van de serie The Watcher

Het waargebeurde verhaal achter de serie The Watcher

De serie The Watcher is gebaseerd op het verhaal van Derek en Maria Broaddus. Zij kochten in juni 2014 een huis in Westfield. Drie dagen later kregen een eerste brief van The Watcher. In eerste instantie is de toon vriendelijk, maar later wordt die bedreigend.

In totaal krijgt de familie Broaddus drie brieven. Het enge is dat er specifieke details over Derek en Maria en hun kinderen in de brieven stonden.

De familie Broaddus heeft uiteindelijk nooit in het huis gewoond en heeft het van narigheid verkocht in 2019 met 400.000 USD verlies. Eerder lukte het niet om het huis te verkopen.

Het hele waardegebeurde kun je lezen op de site van The Cut.

Mijn conclusie over The Watcher

Op IMDb krijgt de serie een 6,5. Meer verdient hij ook niet wat mij betreft! Sterker nog, ik geef de serie een 5,8. Ik vond de karakters irritant en ongeloofwaardig, en het verhaaltje ging alle kanten uit. Ik vond het jammer, want ik had heel veel zin in deze serie, en volgens mij had hij veel beter kunnen zijn.

The Watcher kijken

Je kunt The Watcher kijken op Netflix. Hij bestaat uit 7 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Kijktips voor mensen die van spookhuizen houden

Heb jij de serie The Watcher gezien? Wat vond jij ervan?

Vergelijkbare berichten

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.