Shining Vale: 8 afleveringen van 30 minuten

shining vale

Samen met mijn man keek ik de serie Shining Vale, met in één van de hoofdrollen 'Monica' uit Friends, of eigenlijk dus Courteney Cox.

De eerste twee afleveringen had ik gemengde gevoelens over deze serie, en wilde zelfs bijna afhaken. Ik zei tegen mijn man:

'Ik weet eigenlijk niet goed waar we nou naar zitten te kijken! Is het horror? Is het comedy? Ik weet het niet!'

Mijn man wist het uiteraard ook niet, want hij is wat je noemt een passieve tv-kijker. Hij vindt het allemaal 'wel best'.

Maar toen bedacht ik dat het juist een teken van originaliteit is dat Shining Vale niet zo makkelijk in één genre is te vangen. Uiteindelijk vond ik het jammer toen hij na slechts 8 afleveringen van een klein half uurtje al was afgelopen.

Shining Vale: waar gaat het over?

Het verhaal van Shining Vale lijkt enorm cliché: gezin ontvlucht de drukke stad, en koopt op een pittoreske filmlocatie een schitterend mooi huis voor een verrassend lage prijs.

En in dat huis blijkt het dan te spoken.

Kortom de plot van eindeloos veel horror films.

Toch is Shining Vale niet een horror serie. Op deadline.com noemen ze het een horror comedy, en dat vat het inderdaad goed samen. Daarnaast is het ook een serie over een gezin.

Shining Vale: disfunctioneel gezin

Het gezin Phelps zou niet passen in zo'n zoete reportage in de Margriet. Pat (Courtney Cox) is vreemdgegaan met de loodgieter. De verhuizing is een poging hun huwelijk te redden. Pat heeft writers block en slikt antidepressiva.

Haar man Terry Phelps is het meest 'normale' gezinslid. Zoon Jake heeft overgewicht, kan geen oogcontact maken en is geobsedeerd met online gaming. En dan is er nog dochter Gaynor die seksueel losbandig is.

De onderlinge relaties zijn ook niet bepaald zoet en rooskleurig.

Trailer

Wat is er leuk aan Shining Vale

Wat ik leuk vind aan Shining Vale zijn de karakters en de humor. En dan niet van die 'Haha' humor, maar subtiele humor die voortkomt uit de onderlinge relaties en gebeurtenissen. Daarnaast is het ook gewoon een bijzondere serie, omdat hij speelt met het horror genre.

Toch krijgt de serie op IMDb maar een 6,7. Ik vind dat deze serie wel een 7,5 verdient.

Shining Vale kijken

Deze serie is te zien via starz.com. Maar mijn man en ik keken hem via moviesjoy.

N.B. Je kunt de serie ook kijk op Canal Digital: de eerste week is daar gratis. Wel even opletten dat je op tijd weer opzegt.

Kijktips

Similar Posts

5 Comments

  1. Gisteren bekeek ik de laatste aflevering van Rizzoli & Isles en daar zat ik dan. Naar wat zou ik nu kijken.
    Maar na het lezen van dit blog heb ik het antwoord op mijn vraag gekregen.
    Vanavond start ik met deze miniserie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.