10 filmlocaties uit jouw favoriete Amerikaanse series

filmlocaties

Op het moment kijken mijn en ik op dinsdagavond de serie Gilmore Girls. De serie heeft één van mijn favoriete filmlocaties, namelijk Stars Hollow.

Ook al bestaat het niet echt, elke keer als ik Gilmore Girls kijk verzucht ik tegen mijn man:

'Ik zou daar zo willen wonen!'

En zo zijn er nog veel meer leuke filmlocaties!

Kevin zet er 10 voor ons op een rijtje!

De filmlocaties uit jouw favoriete Amerikaanse series

Hoe kijk jij jouw favoriete serie?

Gewoon lekker wanneer het jou uitkomt, in alle rust, verspreid over meerdere dagen, weken of maanden?

Of kijk jij juist liever jouw serie binnen één (of enkele) dagen uit?

Op welke manier je ook kijkt, veel locaties uit jouw favoriete serie kan je ook in het echt bekijken. Een leuke bestemming voor mensen met Wanderlust.

10 Filmlocaties in het echt bekijken

Denk bijvoorbeeld aan Grey Sloan Memorial Hospital uit Grey's Anatomy, het Bloomingdales kantoor uit Friends, het huis van Walter White uit Breaking Bad of The Sattler Quarry uit Stranger Things.

Veel locaties uit onder andere deze populaire series zijn te vinden in Amerika.

Wil je deze bekende plekken eens met je eigen ogen zien, dan heb je naast een vliegticket naar Amerika ook een geldig ESTA nodig. Een ESTA is namelijk een reisvergunning voor Amerika waarmee je 90 dagen aaneengesloten het land mag betreden. Het ESTA is twee jaar geldig, dus tijd genoeg om meerdere keren terug naar Amerika te gaan en nieuwe locaties te bezoeken of jouw favoriete locaties nogmaals te bezoeken!

Maar waar vind je deze locaties? Dat vind je hieronder (op alfabetische volgorde). Houdt er wel rekening mee dat deze locaties in het echt een andere naam hebben dan in de film.

1. Atypical

Veel filmlocaties van de serie Atypical zijn in de buurt van Los Angeles. Zo kun je binnen een straal van 60 kilometer rondom Los Angeles de filmlocaties Newton High School (echte naam: College of the Canyons), het Aquarium (Aquarium of the Pacific) en het huis van familie Gardiner (24219 Heritage Lane in Santa Clarita) vinden.

2. Breaking Bad

Bekende filmlocaties uit de film Breaking Bad kun je vinden binnen 20 kilometer van Albuquerque (in de staat New Mexico). Zo zijn onder andere de Carwash (Mister Car Wash, 9516 Snow Heights Cir NE), The Crystal Palace (Crossroads Motel), Los Pollos Hermanos (Twisters Restaurant) en het huis van Walter White (3828 Piermont DR NE in Albuquerque) te vinden.

Hieronder het huis van Walter White: wiskundeleraar gone bad

960px Walter Whites House 1
Clay Gilliland, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

3. Criminal Minds

Wil je Begraafplaats Harrisson (Los Angeles National Cemetry), het rechtsgebouw en het ziekenhuis (Glendale City Hall) of het politiebureau (Glendale Police Department) uit Criminal Minds bezoeken? Binnen een straal van 30 kilometer rondom Los Angeles vind je ze!

4. Friends

Een van de bekendste en populairste sitcoms speelt zich af in New York. Het bekende koffiehuisje ‘Central Perk’ heet eigenlijk ‘The Little Owl’ en is gevestigd in Greenwich Village te New York. De appartementen (90 Bedford St, New York, NY 10014), het kantoor van Chandler (Solow Building Corporation) en het Bloomingdales kantoor (1000 Third Avenue 59th Street and Lexington Ave, New York, NY, 10022) kan je vinden in het centrum van New York. De filmlocatie van Shutter Speed (film van Joey) vind je op 90km afstand van Los Angeles, namelijk bij de Sierra Pelona Mountains – Palmdale.

5. Greys Anatomy

Wie het ziekenhuis (Grey Sloan Memorial Hospital, of de echte naam: Veterans Administration Sepulveda Ambulatory Care Center) uit de bekende dramaserie Greys Anatomy wilt bezoeken of een bezoekje wilt brengen aan Joe’s Bar (Der Wolfskopf), kan hiervoor in Los Angeles terecht. Beide locaties liggen binnen 40 kilometer van deze stad. Wil je ook het huis van Meredith Grey bezoeken, dan zul je iets verder moeten reizen. Deze is namelijk gevestigd op 303 W Comstock St, WA 98119 in Seattle.

6. NCIS

Het vliegveld en de Wavely University zijn twee bekende filmlocaties uit NCIS die je kunt bezoeken in de buurt van Los Angeles. Het vliegveld (Van Nuys Airport) en de Waverly University (College of the Canyons) zijn gelegen binnen 40 kilometer afstand van deze stad.

7. Parks and Recreation

Ook de comedyserie Parks and Recreation is opgenomen in Los Angeles. De Pawnee City Hall (Pasadena City Hall), Pawnee Library Department (Pasadena Permit Center) en de Pawnee Zoo (Old Zoo in Griffith Park) zijn gelegen binnen 20 kilometer van Los Angeles. Wil je ook een bezoek brengen aan het huis van Leslie Knope, dan zul je 10 kilometer verder moeten reizen. Dit huis is namelijk gevestigd op de 2358 Highland Ave, Altadena, CA91001 te Los Angeles.

Hieronder zie je Pawnee City Hall uit Parks and Recreation:

filmlocaties

8. Riverdale

Riverdale is een beetje een uitzondering op de regel. Deze Amerikaanse serie is namelijk ook opgenomen in Vancouver (Canada). Wil je dus een bezoekje brengen aan de volgende filmlocaties van Riverdale, dan heb je moet je (ook) een eTA aanvragen (de reisvergunning voor Canada). Met deze reisvergunning voor Canada mag je het land 6 maanden aaneengesloten verblijven. Daarnaast is het eTA ook maximaal 5 jaar geldig.

Pop’s Chock’lit Shoppe (Rocko’s Diner), het huis van familie Andrews (2037 East 3rd Avenue, BC V5N 1H6), het huis van familie Cooper (New Westminster, BC V3I 1J4) en Blossom Maple Farms (Kent Farm) zijn allemaal gelegen binnen 80 kilometer rondom Vancouver.

9. Stranger Things

Wie een bezoekje wilt brengen aan de Hawkings Community Swimming Pool of aan The Sattler Quarry kan terecht in Atlanta, Georgia. Het zwembad (South Bend Pool) en de Sattler Quarry (de Bellwood Quarry) zijn namelijk gelegen binnen 10 kilometer afstand van Atlanta.

10. The Office

We sluiten het rijtje af met de bekende kantoorserie ‘The Office.’ Ook deze Amerikaanse serie kent veel van haar filmlocaties in Los Angeles. Zo zijn het Dunder Mifflin gebouw (Chandler Valley Center Studios), Poor Richards Pub (Pickwick’s Pub), de woning van Jim en Pam (13831 Calvert St, Van Nuys, CA 91401) en de kerk van Phyllis en Bob (First Christian Church of North Hollywood) te vinden binnen 40 kilometer van deze stad.

Los Angeles is dus echt de trekpleister als het gaat om populaire filmlocaties in dit lijstje.

Wil je de filmlocaties in Amerika in het echt zien? Dan moet je een ESTA aanvragen om Amerika te mogen bezoeken.

Wil je liever/ook de filmlocaties van Riverdale in Vancouver (Canada) in het echt bekijken? Dan moet je (ook) een eTA aanvragen om Canada te mogen bezoeken.

Nawoord

Dankjewel Kevin voor dit bijzonder leuke artikel! Ook al ben ik niet zo reislustig, er zijn diverse locaties in series die ik best zou willen zien. En voor de reislustige Huisvlijt bezoekers is deze post natuurlijk helemaal interessant!

Hieronder zie je Stars Hollow het fictieve dorpje waar Gilmore Girls zich afspeelt:

Gilmore girls title screen

Filmlocaties die ik zou willen zien zijn:

 1. Stars Hollow in Gilmore Girls
 2. De plek waar het kleine huis in House on the prairie staat
 3. De plek waar Virgin River zich afspeelt. Ja, ik vind deze serie hemelschreiend cliché, maar gezellig is het er wel!
 4. Het kasteel van Downton Abbey!
 5. Filmlocaties Harry Potter
 6. De locatie van de serie After Life

Harry Potter locaties

Screenshot 2023 09 08 at 16.38.47 Screenshot 2023 09 08 at 16.40.05

Doe je aan bingewatching of kijk je verspreid over weken en maanden?

En dan ook nog even naar Kevins leuke vraag over hoe je een serie kijkt. Mijn oudste dochter kijkt een serie bijvoorbeeld huppekee in één weekend helemaal! Maar mijn man en ik doen echt maanden over een serie.

We hebben namelijk elke avond van de week een andere serie die we kijken.

En met 1 aflevering per week ligt het tempo niet al te hoog!

Bingewatching doe ik dus nooit.

Wat dat betreft vind ik mooie series net zoals een mooi boek: ik wil er zolang mogelijk over doen!

Leestip: Happy Valley

Welke filmlocaties zou jij graag met eigen ogen zien? En doe je aan bingewatching of kijk je langzamer?

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Waar we ook in Amerika waren, altijd kwam er een aflevering van Criminal Minds op tv precies in de staat en plaats waar we op dat moment waren. Heel creepy!! Sindsdien kijk ik er niet meer naar. Haha!

 2. Vroeger keek ik altijd naar Medisch Centrum West. Dat werd opgenomen in het ziekenhuis van Lelystad. Voelde toch wel bijzonder om er als patient heen te gaan toen ik in Emmeloord woonde.
  Wij zijn in Schotland vlakbij dat viaduct geweest. We zijn er niet heen gegaan. Het weer was te slecht.
  Tijdens het rondrijden op diezelfde vakantie kreeg ik ineens het idee dat ik de omgeving herkende en een ruine. Bleek het de ruine te zijn die in de film ‘Highlander’ werd gebruikt.

  Dat vond ik heel leuk!

 3. Ik ga volgend jaar een rondreis dor Engeland maken en wil dan een aantal filmlocaties bezoeken van Bridget Jones Diary. Vorige jaar in London de iconische blauwe deur uit Notting Hill gezien

 4. Ik kijk nooit series. Daar heb ik geen geduld voor. Films kijken lukt me tegenwoordig wel. Leuke teruggevonden hobby. Van reizen houd ik nog steeds niet dus de filmlocaties laat ik lekker aan mij voorbij gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.