After Life seizoen 2 review

after life seizoen 2

Nadat ik seizoen 1 van After Life met veel plezier had gekeken, was ik blij toen ik hoorde over After Life seizoen 2! Het tweede seizoen van de serie After Life is sinds deze maand te zien op Netflix Nederland.

Ik vond het weer erg de moeite waard.

Voor nog nooit van de serie After Life heeft gehoord: deze tragikomedie gaat over Tony die zijn vrouw heeft verloren aan kanker, en hoe hij omgaat met zijn verdriet. Hoewel dit wellicht naar klinkt, is de serie dat beslist niet. Integendeel. After Life is mooi, herkenbaar en humoristisch.

After Life seizoen 2

After Life seizoen 2 gaat verder waar seizoen 1 stopte. Er gebeurt eigenlijk weinig. Je ziet, net als in het eerste seizoen 1, hoe Tony moeizaam zijn leven leidt. Hij mist zijn vrouw Lisa nog steeds heel erg, en kijkt thuis vaak filmpjes van hun vroegere leven.

Toch is er wel iets veranderd bij Tony!

Hij is ietsiepietsie toegankelijker en vriendelijker geworden naar andere mensen. Zo toont hij wat meer medeleven naar zijn collega’s toe, en lijkt hij zelfs de eenzame weduwe die hij kent van de begraafplaats te willen koppelen aan de eigenaar van de krant waarvoor hij werkt. Het zijn kleine tekens dat hij iets meer ruimte begint te voelen voor iets anders dan zijn verdriet.

Spoiler alert!!!

Toch zie je hem in de laatste aflevering van After Life seizoen 2 een potje slaappillen openmaken… Gelukkig gaat dat op dat moment de deurbel.

After Life: wat een leuk dorpje!

After Life speelt zich af in het fictieve dorpje Tambury. Omdat het er daar zo gezellig uitziet, was ik nieuwsgierig waar After Life wordt opgenomen. Ik kan me zo voorstellen dat allerlei mensen daar een huis willen kopen.

Maar het dorpje Tambury is een combinatie van verschillende locaties in Engeland las ik op de website Evening Standard.

Locaties After Life

De straat waar Ton woont ligt in the Vale of Health, a quaint and quiet hamlet in North Hampstead. Zijn wandelingen maakt hij onder andere op Hampstead Heath. Het kantoor van de krant waar Tony werkt zit in het centrum van Hemel Hempstead. Het verpleeghuis waar Tony’s vader woont, is opgenomen in het Old Town Registration Office in Beaconsfield, Buckinghamshire.

De psychiater vond ik wat minder..

Iets minder leuk vond ik de psychiater die Tony’s zwager bezoekt. Die man zegt echt de meest schunnige dingen, met schuttingtaal. Die scènes vond ik weinig geloofwaardig, en nogal platvloers. Ook de scène waarin ze taart naar elkaar gooiden, vond ik flauw en de scène waarin een personage een wind laat, en blijkbaar in de broek poept eveneens. Van poep en plas humor ben ik nooit zo gecharmeerd.

Trailer After Life seizoen 2

Hieronder de trailer van After Life seizoen 2.

Mijn conclusie over After Life seizoen 2

Hoewel ik niet alles even goed vond, vind ik After Life seizoen 2 toch weer een aanrader. Het is rustige en mooie tv, met weinig actie maar veel persoonlijkheid!

Praktische informatie over After Life seizoen 2

Seizoen 2 bestaat helaas maar uit 6 afleveringen van 30 minuten, dus je bent er zo doorheen. Maar goed, dat is misschien ook wel de kracht van deze serie.

Het goede nieuws is dat er een seizoen 3 van After Life komt.

Je kunt After Life kijken via Netflix Nederland. Op dvd of bluray is de serie nog steeds niet beschikbaar!

Similar Posts

6 Comments

  1. Ik heb het meeste overgeslagen want moet seizoen 2 nog kijken en weet niet of je spoilers hebt staan. Ik hang niet zovaak voor de buis dus ja.

  2. Misschien wat voor mijn verkering. Die is groot fan en lacht zich te pletter om poep en plas humor. Ik niet, trouwens ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.