Netflix tip: After life

After Life op Netflix

Houd je van series die anders zijn dan anders? Dan is Netflix’ After Life misschien iets voor jou. Ik vond deze serie tenminste bijzonder leuk, en kan hem van harte aanraden! Hij valt in het genre ‘black comedy’.

After Life: waar gaat het over

In After Life loop je als kijker een stukje mee in het leven van Tony. Tony vindt het leven zinloos sinds zijn geliefde vrouw is overleden aan borstkanker. Hij besloot zelfs om een einde aan zijn leven te maken, maar toen had zijn hond eten nodig. Vervolgens sukkelt hij voort, met het idee:

‘When it all gets too much, I can always kill myself. It’s like a superpower.’

Die houding maakt hem zacht gezegd niet zo plezierig in de omgang. Hij is nors, bot en soms ronduit gemeen. Toch is Tony sympathiek en leef je als kijker met hem mee. Dat komt onder andere door de scènes waarin hij op zijn laptop filmpjes van zijn vrouw terugkijkt. Niet alleen leer je hem daardoor beter kennen, tegelijkertijd zie je ook zijn intense verdriet en wat hij verloor.

Dagelijkse routines en rouw zijn de rode draad

Tony woont in een pittoresk dorpje, en zijn dagen verlopen allemaal ongeveer hetzelfde. Je ziet hem in bed filmpjes kijken van zijn vrouw, hij gaat naar zijn werk bij een lokale gratis krant, gaat op bezoek bij zijn dementerende vader en gaat naar het graf van zijn overleden vrouw. Het is juist het gewone, het dagelijkse dat zo leuk is om te kijken. Ook al is Tony somber en depressief, toch schoot ik regelmatig in de lach.

Mijn favoriete momenten uit After Life

 • Als Tony zijn dementerende vader vertelt dat hij een klein jongetje heeft bedreigt met een hamer zegt zijn vader: ‘They gotta learn,’ alsof het heel gewoon is.
 • Tony’s dementerende vader heeft zijn medebewoners geschokt door te verklaren dat hij één van hen ‘van achteren wilde nemen.’ Als Tony vraagt waarom ‘van achteren’ is het antwoord: ‘Ugly’.
 • De douche scène van Tony. In de Koreaanse drama’s die ik kijk moeten de mannelijke acteurs regelmatig in douche scènes verschijnen. Daar staan ze dan  hun perfecte lichaam met sixpack uitgebreid in te zepen. Tony daarentegen heeft een buikje en haren op zijn rug. Eerlijk gezegd vond ik zijn douche scène daardoor veel leuker en origineler.
 • Een oude dame zegt naar aanleiding van een nare gebeurtenis dat degene die het overkwam ‘scarred for life’ is, waarop Tony reageert:’You scar a baby for life, don’t you? If she lives till she’s 100, she’s only been scarred for seven per cent of her life.’
 • De weduwe die vaak op de begraafplaats is waar Tony ook komt zegt: ‘A society grows great when old men plant trees whose shade they know they shall never sit in.’ Mooi!

Trailer After Life

Waarom After Life de moeite van het kijken waard is

After Life is een sfeervolle en sympathieke serie over rouw, het leven, hoe iedereen zijn eigen worstelingen heeft en omgaan met andere mensen. De setting is een mooi dorpje en de karakters zijn aardig. Het einde van de serie is misschien een beetje zoet, maar ach, dat geeft niet vind ik.

Praktische informatie over After Life

After Life bestaat uit 6 afleveringen van een klein half uurtje. Je bent er dus zo klaar mee. Je kunt After Life kijken op Netflix.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips! en mijn post over je Netflix account delen.

Similar Posts

13 Comments

 1. Toevallig, wij hebben het afgelopen zaterdag op 1 ahond gekeken! Fantastisch gewoon, mss was het einde een beetje niet in de algmene stijl van Gervais, maar we hebben genoten!

 2. Ik vind ‘m ook mooi! De man was er mee begonnen te kijken, dus ik het niet het begin gezien. Maar vond ‘t gelijk een fijne serie. Mooie portretten uit het dagelijkse leven.
  Ik ben ook Frankie en Grace aan het kijken. Die vind ik ook erg leuk.

 3. Hoi Nicole,

  dank je wel voor deze tip.
  Ik ben nog bezig in Weissensee, en dat duurt nog wel even, maar ik ga deze zeker op mijn lijst zetten…

  groetjes van Marlou

 4. Misschien nemen later netflix weer. Ik heb het gehoord nog veel meer serie komen. Dank je wel voor tips. Deze film is best wel heftig serie verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.