Waarom ik afhaakte bij de Netflix serie Wanderlust

Wanderlust

De serie Wanderlust gaat over een stel dat al jaren getrouwd is. Ze zijn vertrouwd met elkaar, maar er is een bepaalde mate van sleur in hun huwelijk geslopen. Om de sleur te doorbreken nemen ze een bijzondere beslissing: ze geven elkaar permissie om vreemd te gaan. Hierin wijkt de serie dus af van bijvoorbeeld The Affair, waarin de man vreemdgaat zónder toestemming.

Wanderlust: het verhaal in een notendop

Relatietherapeute Joy is al jaren best gelukkig getrouwd met Alan, en samen hebben ze drie kinderen. Maar Joy is een beetje uitgekeken op hun huwelijk. Het is allemaal wat saai, en mechanisch geworden. Mede daardoor gaat ze vreemd met een man die ze tegenkomt in het zwembad. Alan op zijn beurt heeft een one-night stand met een collega van zijn werk. Joy en Alan biechten hun zonden aan elkaar op. En dan doet Joy een voorstel: waarom niet elkaar de ruimte te geven om seks te hebben met anderen buiten het huwelijk. Dus wel gewoon met elkaar getrouwd blijven, want ze houden nog wel van elkaar, maar de sex buiten de deur zoeken.

Wanderlust: na 2 afleveringen afgehaakt

Tsja. Ik heb twee afleveringen van deze serie gekeken. Het is een kwalitatief goede serie, waarin goed geacteerd wordt. Maar toch haakte ik na de tweede aflevering, waarin Joy en Alan elkaar vertellen hoe de sex met een ander was, af. Ik had gewoon geen zin meer om te kijken naar het verhaal. En ik had steeds een countryliedje in mijn hoofd: 'What's forever for?' Ik viel over het ogenschijnlijke gemak waarmee vooral Joy besluit om buitenechtelijke sex in hun huwelijk te introduceren. Ik kan me best voorstellen dat je na vele jaren huwelijk wel eens sleur voelt. Maar ik zou zeggen dat je dit ook op andere manieren kunt proberen op te lossen.

Wanderlust versus You, me and her

De serie You, me and her heeft overeenkomsten met Wanderlust. In beide series gaat een stel dat al langere tijd getrouwd is vreemd. Maar bij You, me and her leidt dat tot een polygame relatie. You, me and her is luchtiger om te kijken. De toon en uitstraling is minder donker, en de afleveringen zijn korter. Voor mijn gevoel werd in de serie minder gespeeld met huwelijkse trouw.

Mijn conclusie over Wanderlust

Wanderlust kreeg lovende kritieken, en ik geloof ook best dat het een goede serie is. Maar misschien ben ik te romantisch aangelegd. Ik kon het niet langer aanzien dat een stel elkaar ging zetten vertellen over hun sexcapades buiten de deur. Ik houd van beloftes die niet worden gebroken.

Praktische informatie over Wanderlust

Wanderlust bestaat uit 6 afleveringen, dus dat is overzichtelijk. Eén aflevering duurt 1 uur. Je kunt Wanderlust kijken op Netflix. Hieronder de trailer van deze serie:

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Wat betekent Wanderlust?

Behalve bovengenoemde serie is er ook het begrip Wanderlust! Het woord komt uit het Duits en betekent: een sterk verlangen hebben om te reizen en erop uit te gaan. Wanderlust betekent een gevoel van opwinding en nieuwsgierigheid. Een verlangen naar avontuur en nieuwe dingen ontdekken. Het is alsof je constant droomt van nieuwe bestemmingen en ervaringen buiten je normale omgeving!

De Nederlandse Elke and Sarah hebben zelfs een website, wander-lust.nl gemaakt waarop ze hun ervaringen met hun reizen delen met andere  mensen met Wanderlust.

Boeken

wanderlust

wanderlust boek

 

Heb jij een serie waarmee je gestopt ben met kijken?

Similar Posts

40 Comments

 1. Ik ben bij Arrow ergens gestopt. De reeks was op en toen er nieuwe kwamen was ik andere dingen aan het kijken en ik geraak er precies niet meer aan...

 2. Altijd leuk ok jouw tecensies te lezen, ik ga het tóch eens proberen deze twee.

  Ik ben gestopt met bijv salvation - te Amerikaans te slecht geacteerd. Ook kan ik niet te lang kijken naar series zonder een gied verhaal maar met veel geweld en achtervolgingen. El cathedral was te saai en te langzaam...

 3. Ik heb ook beide series gekeken en ik geef jou volkomen gelijk!!
  Bij wanderlust gaat het zo traag en sloom allemaal. 1 bepaalde aflevering speelde zich volledig af toen Joy bij haar therapeut zat. ZO LANGDRADIG!!!

  You me & Her is idd veel beter!

 4. Ik heb de serie nog niet gekeken, maar snap je mening volledig. Ik vind vreemdgaan ook not done en hoef hier ook niet zo nodig een serie over te kijken.

 5. Netflix heb ik (nog) niet, dus hier is het steeds tv. Enkele weken geleden keek ik naar het nieuwe programma De Luizenmoeder en de tweede aflevering heb ik zelfs niet eens willen kijken. Dat gebeurt heel erg weinig bij mij. Ik wil absoluut geen stenen gooien naar de programmamakers, maar ik vind het programma zelf iets te kinderachtig. Ach, genoeg andere dingen om naar te kijken ;)

 6. Ik heb wel films die ik na tien minuten uitzet, omdat ze gewoon te slecht zijn. Deze serie zou ook niets voor mij zijn. Noem me ouderwets, maar ik vind vreemd gaan gewoon not done en zou hier ook niet naar kijken.

 7. Ja, had ik ook bij deze serie. Na 2 afleveringen niet verdergekeken. Ik 'dwing' mezelf bij een serie om minstens 2 afleveringen te kijken om het een kans te geven. Deze sprak me gewoon niet aan. Zoals je zegt wel goed geacteerd maar niet mijn ding.

 8. Wij hebben geen Netflix maar ik denk ook niet dat het echt een serie voor mij is. Althans, als het komisch bedoeld is, dan misschien qua onderwerp wel, maar anders zou het verhaal mij niet bepaald aanspreken.

 9. Ik heb een begin gemaakt aan You, Me and Her, maar daar ben ik afgehaakt. En na jouw artikel denk ik ook zeker niet dat ik aan deze serie moet beginnen. Dank je daarvoor!

 10. Ik ben niet zo'n serie-kijker, maar ben nu na het lezen van je review juist wel nieuwsgierig naar het verhaal. Maar meer om te weten of ik er hetzelfde over denk als jij :)

 11. O ja ik ben dus om dezelfde reden gestopt met kijken van Wanderlust. Pfff. Ik vond YOU wel weer heel spannend en super om te kijken. Heb jij YOU toevallig al gezien?

 12. Ik ben bij zoveel series van netflix uiteindelijk gestopt. En zijn er maar een paar die ik echt helemaal af gekeken heb. Kan me gewoon niet voorstellen dat elke serie iedereen helemaal 'grijpt'. Gelukkgi is het aanbod groot genoeg om andere keuzes te maken.

 13. You, me & her heb ik gezien. Die vind ik op zich wel leuk maar ook wel een beetje bijzonder. Deze serie ken ik niet dus ik ga een kijke nemen als ik klaar ben met mijn huidige serie.

 14. Ik heb dat laatst ook bij een serie gehad... Hoorde er veel goede dingen over, dus maar aangezet... Konden er echt niet inkomen. Ik weet niet een meer welke serie het was, erg he! hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.