Midnight Mass op Netflix: 7 afleveringen een merkwaardige mix van religie en horror

midnight mass

Het is niet zo vaak dat ik echt verrast word door een serie of film.

Niet omdat ik nou zo’n expert ben, maar omdat het toch vaak meer van hetzelfde is.

Maar Midnight Mass op Netflix vond ik echt verrassend!

Hieronder mijn review van deze serie.

Let op: er kunnen spoilers in zitten, dus als je die niet wilt lees dan vooral niet verder.

Midnight Mass op Netflix

Midnight Mass is een merkwaardige mix van religie en vampieren! Niet direct een combinatie waaraan je denkt als het gaat over kerk en geloof. En de manier waarop vampieren een rol spelen in Midnight Mass lijkt dan ook totaal niet op de vampieren in Buffy the Vampire Slayer. Netflix presenteert Midnight Mass met de volgende tekst:

‘Een charismatische jonge priester arriveert in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie.’

De serie wordt geplaatst in het genre ‘bovennatuurlijke horrorserie’. Maar het is niet zo’n horrorserie waarbij je je steeds kapot schrikt, of waarbij het bloed rond spat. Het is veel subtieler dan dat.

Midnight Mass speelt zich af op een landelijk eilandje

Het verhaal speelt zich af op Crockett Island met maar 127 inwoners. In de eerste aflevering zie je als kijker Riley Flynn terugkeren naar Crockett Island. Riley is vers uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat omdat hij in een dronken bui een jong meisje heeft doodgereden. Riley is vervuld van schaamte en berouw, en komt dan ook nog al depri over. Hij trekt weer bij zijn ouders in. Wat zijn plannen zijn is niet duidelijk.

Ondertussen komt er een nieuwe priester, Paul Hill, die de diensten in het kerkje zal gaan doen. Hij vervangt de oude monseigneur Pruitt die op studiereis is naar Israël. Bev Keane, een erg bijbelvast en oordelend type, is zijn assistent. Nadat de nieuwe priester Paul Hill er een tijdje is, gebeurt er een wonder. Een verlamd meisje kan ineens weer lopen!

Maar de wonderen blijken een hoog prijskaartje te hebben…

Wat ik vond van Midnight Mass

Ik vond Midnight Mass een mooie en vooral originele serie! Het was echt anders dan anders. In tegenstelling tot wat ik in veel reviews las, vond ik het aantal bijbelteksten nog best meevallen. Bovendien was ik gecharmeerd van de knappe nieuwe priester, Paul Hill. Daarnaast is de serie meer dan een horrorverhaal met bovennatuurlijke elementen.

Een serie over hoe je mens kunt zijn. En hoe niet.

Het gaat ook over hoe je mens kunt zijn, in hoeverre je bepaald wordt door je instincten en in hoeverre die geen excuus zijn. En het gaat natuurlijk ook over de bijbel en het geloof, en hoe je dat op vele manieren kunt interpreteren. Zo maakt de enge Bev Keane er haar werk van om alles zo te interpreteren dat het desastreuze gevolgen heeft.

N.B. er zit ook nog een romantisch aspect in!

Midnight Mass trailer

Mijn conclusie over Midnight Mass

Als je niet bang bent voor vampieren en wat bloed, en houdt van originele series over menselijke relaties, dan is Midnight Mass wellicht best iets voor jou. Maar houd je helemaal niet van horror en bovennatuurlijke verhaallijnen, dan kun je hem denk ik beter maar overslaan.

De serie krijgt op IMDb maar een 7,7! Maar ik vind het wel een 9 waard. (Of ben ik verblind door de charmes van father Paul?)

Praktische informatie

Je kunt Midnight Mass kijken op Netflix. Er zijn 7 afleveringen van een klein uurtje.

Kijktips voor wie van enge series houdt

Heb jij deze serie gezien? Zo ja, wat vond je ervan?

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh