Netflix tip: The Bird Box met Sandra Bullock

the bird box

Ik zag hem ineens op Netflix voorbij komen: de film The Bird Box. En toen ik las waar het over ging, herkende ik het verhaal. Want ik heb een tijd terug het boek The Bird Box gelezen. Mijn review vind je op Momlit. The Bird Box had een mooi verhaal dus ik was benieuwd naar de filmversie. Het is een beetje een mix van een horror film en psychologische thriller. Maar horror heeft een kleiner aandeel.

The Bird Box: waar gaat het over?

In The Bird Box is er iets raars aan de hand: mensen zien buiten iets, en vervolgens plegen ze en masse zelfmoord. De enige manier om hieraan te ontkomen is door NIET te kijken. Iedereen loopt dus met een blinddoek rond, of met de ogen dicht. Sandra Bullock is één van de weinige overlevenden van dit verschijnsel. Samen met nog een aantal mensen houdt ze zich verscholen in een huis. Uiteraard ontstaan er allerlei groepsprocessen, waardoor het gevaar soms niet alleen buiten het huis is. In de filmversie verspringt het verhaal van het begin van de ‘epidemie,’ zoals ik het voor het gemak maar even noem, en het nu. In het nu probeert Sandra Bullock met twee kinderen een veilige plek te bereiken door met een bootje een rivier af te varen. Dat doet ze geblinddoekt, dus je kan je vast wel voorstellen, dat het allemaal niet makkelijk is. Tussendoor krijg je telkens flashbacks naar de voorgaande gebeurtenissen.

The Bird Box: een zombie apocalypse zonder zombies

De film The Bird Box deed me regelmatig aan de serie The Walking Dead denken. Bij zowel The Bird Box als bij The Walking Dead is het buiten gevaarlijk. Alleen is de vijand bij The Bird Box in principe onzichtbaar, terwijl die bij The Walking Dead grommend buiten rondwaggelt. En net als bij The Walking Dead is ‘de vijand’ niet het enige probleem: sommige mensen zijn ook een gevaar voor de helden van het verhaal. In die zin is The Bird Box een variant op de zombie series.

Over de titel The Bird Box

De titel van The Bird Box verwijst naar de doos met vogeltjes die Sandra Bullock bij zich houdt. Want de vogels herkennen de onzichtbare vijand, en gaan heel wild fladderen en tjilpen als die nadert. Ze vormen een soort alarmsignaal.

Trailer van The Bird Box op Netflix

Mijn conclusie over The Bird Box

Ik vond de filmversie van The Bird Box prima vermaak. Ik heb een hekel aan zogenoemde ‘kick ass heroines,’ en helaas is Sandra Bullock dat wel regelmatig, maar nou ja. Desondanks vond ik het een mooi verhaal. De film duurt 2 uur en 4 minuten. Als je hem via Netflix kijkt, zou je hem ook als een miniserie kunnen behandelen. Al met al geef ik The Bird Box een 7,5.

Praktische informatie over The Bird Box: film én het boek

The Bird Box is te zien via Netflix Nederland. Heb je interesse in het boek? Dat vind je voor 23,95 bij bol.com onder de titel De kooi van Josh Malerman. De Engelstalige versie, The Bird Box is goedkoper en kost maar 9,95.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

25 Comments

  1. PK
  2. Danielle
  3. Frederique
  4. ingrid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh