Gratis boodschappen bij Jumbo: 3 manieren

gratis boodschappen Jumbo

Gratis boodschappen bij Jumbo doen?

Dan kan op 3 manieren!

Gratis boodschappen bij Jumbo

In de Consumentengids van december 2021 meldt de Consumentenbond dat de prijzen op de kassabon (nog steeds) vaak niet kloppen met de prijs van het product in het schap.

Jumbo reageerde met een mooie belofte:

‘Wijkt de kassaprijs van een product af van de schap prijs? Dan krijg je het product maximaal 1 keer gratis.’

Gratis boodschappen bij Jumbo: winkel met handscanner

Om Jumbo te helpen hun prijzen op orde te krijgen, doet de Consumentenbond een oproep: ‘Winkel met een handscanner, en controleer of het prijskaartje in het schap hetzelfde is als op je handscanner.’

Is een product duurder of goedkoper?

Dan mag je het gratis meenemen!

Maak foto van het product met prijskaartje!

Maak wel even een foto van het ‘schapkaartje’ zodat je dat aan de kassa kunt laten zien, adviseert de Consumentenbond.

Samenvattend

Er zijn 3 methodes voor gratis boodschappen bij Jumbo:

 1. Als het bedrag op het schap niet hetzelfde als op de kassabon. Van 1 op de 5 producten klopt de prijs niet, aldus de Consumentenbond!
 2. Als je de vierde in de rij bent bij de kassa
 3. Als je exact hetzelfde merkproduct elders goedkoper vindt.

Je moet er wel tegen kunnen om gebruik te maken van deze regels. Soms kennen cassières deze regels niet, en wordt het een ‘gedoe’. In die zin is het een leuke oefening in assertiviteit ; )

N.B. Lees van te voren goed de voorwaarden van Jumbo!

Leestips

Controleer jij de kassabon?

Similar Posts

29 Comments

 1. Laatst was ik een dag na aflopen van een actie bij de Jumbo, maar het kaartje (1+1 gratis) hing nog op. Ik kreeg het 2e pak koffie van de afgelopen actie toch nog gratis mee :-)

 2. Als je een merkproduct elders goedkoper kan krijgen krijg je het gratis is nepperij. Als je met bon aangeeft dat het elders goedkoper is zeggen ze dat ze alleen vergelijken met Albert Hein die aan de andere kant van het plein in Laren zit. En AH is altijd duurder. Dat b.v. de Boni goedkopet is telt niet. Hietdoor wnkel ik niet graag bij Jumbo.

  1. Het blijft oppassen.
   Met vlagen controleer ik de kassabon.
   En met vierde in de rij gratis boodschappen haha dan sturen ze je naar een andere kassa waar op dat moment net weinig mensen in de rij staan.

 3. En, als je iets vindt dat over de datum is, dan krijg je het zelfde product maar dan met een goede daum gratis mee. Laatst deed ik boodschappen voor mijn werkgever en ik kreeg [wee toetjes gratis. Die ik pakte waren ruim een week over de datum. Dus kreeg ik er twee gratis. Nou ja mijn werkgever dan😊

 4. Het is handiger om niet met je product naar de kassa te gaan, maar om een medewerker in de winkel aan te spreken. Ik heb op deze manier al eens gratis melk en gratis champignons mee mogen nemen.

  Een hartelijke groet van Jo.

 5. Sinds corona doen ze niet meer aan ‘vierde in de rij’. En overigens ben ik uitgemaakt voor leugenaar (toen iemand me vroeg even te wachten als getuige, omdat die al moeilijkheden verwachtte) toen het ging om vierde in de rij. Dat was me ook voor mezelf al eerder overkomen. Toen was ik er klaar mee. “Gelukkig is er hier ook een Albert Heijn. Ik laat me niet voor leugenaar uitmaken.” En weg was ik. En weg bleef ik. Alleen een enkele keer voor een vergeten boodschapje nog naar de Jumbo, maar verder kom ik daar in en uit principe niet meer.

 6. Ik ga liever naar de kassa dandat ik een scanner pak, terwijl het praktisch makkelijker is. Nog even inburgeren.

 7. Ik kom nooit bij de Jumbo.
  Hans is wel een keer met een doos eieren van de Lidl thuis gekomen die al over datum was.
  Zonder problemen terug gebracht en geld terug gekregen.
  Ik mocht een andere pakken maar daar had ik geen zin in.

 8. Ik kom niet graag bij Jumbo. Die reclame van altijd de goedkoopste is niet waar. Als je dat aantoont met kassabonnen en foto´s dan willen ze nog geen geld terug geven. Ik heb meegemaakt dat iemand zich bekocht voelde omdat Jumbo toch duurder was en ik wees hem op die reclame. Maar hij werd als een winkeldief behandeld. Er werd een potige jongen op hem afgestuurd, of hij maar wilde vertrekken. Bij dat filiaal kom ik dus noooooit meer.

  Een ander filiaal is dicht bij mij in de buurt. Wat Aldi goedkoper heeft erkennen ze niet. Andere supermarkten zijn volgens hun te ver weg en tellen niet mee.

  De acties van 1 plus 1 gratis die ze nu hebben, daar heb ik nog niks interessants bij gezien. Het dubbele betalen voor een artikel waar je dan een tweede gratis bij krijgt is niet zo zinvol.

  Ze hebben ook de vervelende gewoonte om de prijskaartjes niet goed te plaatsen, zodat je denkt dat iets voor de prijs wordt verkocht die op het schap staat. Maar dan is dat weer de prijs voor een ander artikel.

  Het zijn truukjes die ik vroeger wel eens zag bij winkels die dicht tegen faillissement aan zaten. Klanten misleiden, dat is geen goede reclame.

 9. Ik controleer eigenlijk nooit een kassabon. Wat een slechte ervaringen bij Jumbo lees ik hier, zeg! De Jumbo vestigingen zijn onderling natuurlijk allemaal heel verschillend. Ik ben erg tevreden over die in mijn dorp. De vierde-in-de-rij hebben ze hier niet maar verder zijn ze enorm klantvriendelijk. Toen ik ooit lang moest wachten in de rij omdat de vrouw voor mij met kleingeld betaalde, kreeg ik een bosje bloemen. Ze lopen ook vaak rond met lekker hapjes die ze uitdelen. Mini appelflapjes of zo. Keurig met handschoentjes aan. Ik vind klantvriendelijkheid belangrijker dan de prijs, eerlijk gezegd.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.