Reacties

Aad Actief: Besparen in 7 stappen. Zo doe je dat! — 26 reacties

 1. Ho ho ho... wacht even. Besparen en dan een boek aanprijzen, dat gaat natuurlijk niet. ;-) Als ik die al niet koop heb ik al wat geld bespaart. Verder is het bedenken, heb ik het nodig wel handig. Toevallig heb ik van een medeblogster geleerd, geen betere raad dan voorraad. Gisteren ook weer tien shampoo gekocht, hoefde er maar vier af te rekenen.

  Love As Alwyas
  Di Mario

 2. Besparen omdat het moet is toch nog iets anders dan proberen je uitgave patroon onder controle te krijgen en er andere dingen mee te doen.
  Zeker kun je dan ook wat leren van deze boeken maar het is voor mijn gevoel wel wat anders.

 3. Lijkt me een leuk boek. Moet wel zeggen dat ik over dat voorraadje een andere mening heb, beetje hetzelfde als die van jou. Dingen als shampoo en deo koop ik bijvoorbeeld alleen in de bonus als 't 1 plus 1 gratis is.

 4. Vraag je eerst eens af of besparen noodzakelijk is. Als dat niet zo is, waarom zou je het dan doen. Je kunt bijv. ook de auto aan de kant doen. Moet je eens kijken wat dat bespaard... Maar deze luxe heb ik mijn hele leven voor gewerkt.

 5. Een nee-nee sticker hebben we hier al op de deur. Impuls kopen doe we eigenlijk nooit. We geven maandelijks 79 euro uit aan gas en elektra en dat schijnt erg weinig te zijn. Nu hebben we panelen dus dat helot wel.

 6. Hier gaat in januari echt even de stop erop.
  Een leuke uitdaging is gewoon een maand niets kopen behalve je boodschappen.
  Dan wordt je hele bewust hoe makkelijk je dingen koopt als bijv. een blad, een boekje, een paar pennen.
  De beloning is aan het eind van de maand. Dan hou je geld over.

  ps. lala land moet je kijken hoor als je van die stijl houdt. Het is een mooi liefdesverhaal, beetje sprookjesachtig, het loopt anders af dan je hoopt maar helemaal niet naar.

 7. Weet je wat ook een geweldige tip is en die heb ik zelf verzonnen, op bijeenkomsten zoals verjaardagen of ik groepapps vragen of iemand heeft wat jij nodig hebt.
  Dat kan zijn een restje beits om kippenhok te verven, een boek, een tijdschrift, een plant voor in de tuin, verzin het maar.
  Zo hadden wij wat tegels nodig voor in de tuin en dan vraag ik gewoon rond.
  zo ook als ik een klusje voor in huis heb. Ken jij iemand die kan stucken? trap bekleden, tegels leggen.

 8. Ik vind het blog van Adrienne erg leuk en leerzaam! Ik lees er graag!
  Over haar boek: Persoonlijk vind ik het prettig juist wél voorraad in huis te hebben. Voorraad gekocht in 2=1 aanbiedingen. En dan heb ik het over toiletpapier, wasmiddel, reinigingsmiddel, conserven en dergelijke. Dus niet kopen als het bijna op is, maar als het artikel in de aanbieding is.

  Ik zit veel op internet en dan komt de verleiding niet zo zeer in de vorm van folders in de brievenbus, maar van reclames op het internet zelf. Ik ben erg geneigd om op interessante aanbiedingen te klikken!
  In dit verband heb ik een vraag: ik verdien op mijn blog wat bij met advertenties van Google ads, is dit te combineren met een Addblocker? Of verdien ik dan niets meer? Nicole, weet jij dat?

  • Ik houd ook van voorraad, zeker omdat we op het platteland wonen.

   Je kunt gewoon Google Adsense gebruiken en zelf een adblocker hebben. Een adblocker voorkomt dat je advertenties op websites ziet, maar dat heeft niet iets met Google Adsense te maken verder.

 9. Reclame folders wil ik zo en zo niet ontvangen, milieu belastend.
  Ik wacht met producten op de aanbiedingen, scheelt enorm.
  Ik koop geen boeken met goede ideeën om geld of wat dan ook te besparen, je blog helpt al bijzonder goed. Hans

 10. Reclame blokkeer ik via de deur, het internet en de TV. 50 euro/week is niet veel, maar daar zitten dan zeker de verzekerings-, vervoers-, communicatie- verwarmings- en woonkosten niet bij. In totaal voor alles kom ik op 8400 euro per jaar uit, maar heb dan ook geen auto. Ik begrijp dat ik het boek niet hoef te lezen, dat bespaart me dus weer tijd, waar ik zat van heb. Bij de Action haal ik alleen instant couscous. Aan de rest loop ik moeiteloos voorbij.

 11. Net nog toch niet een kersttrui gekocht. Met verzending was het bijna 20 euro en dat vind ik teveel geld voor 1 dag. Voor dat geld koop ik ook een mooie trui voor het hele seizoen.
  Besparen doe je inderdaad vooral door je niet te laten verleiden. Ik ga in deze tijd niet naar winkels, alles is duurder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder