15 x Extra inkomsten genereren met wat je al in huis hebt

extra inkomsten genereren

In deze dure tijden is extra inkomsten genereren aantrekkelijk!

En wat is er nou leuker dan extra inkomsten generen met wat je al in huis hebt?

Letterlijk en figuurlijk!

Michael geeft in onderstaand artikel 13 mogelijkheden voor extra inkomsten met spullen en vaardigheden die je in huis hebt.

Onderaan het artikel vertel ik hoe ik extra inkomsten genereren aanpak : )

Verdienen aan verborgen schatten in huis

extra inkomsten genereren

In veel huishoudens bevinden zich verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Er is geen fysieke schatkaart voor nodig, maar denk eens na over vergeten spullen die potentieel van grote waarde kunnen zijn.

Van een vintage designer handtas tot een piano van je oma; er liggen vaak onbenutte mogelijkheden om extra inkomsten te genereren. We bespreken hoe je de waarde van alledaagse voorwerpen in huis kunt maximaliseren.

Luxe goederen of verzamelobjecten: de tijd als bondgenoot

Wie een aardig spaarpotje heeft opgebouwd kan verschillende overwegingen maken als het gaat om investeren.

Er zijn mogelijkheden te beleggen in crypto, maar ook vintage stukken worden steeds interessanter als investering. Denk aan het kopen van Bitcoin, een zeldzame Hermès Birkin-tas of een oude fles whisky die mooie bedragen opleveren. ExpressVPN vertelt wat het oplevert.

Van vintage kleding kan de waarde aanzienlijk toenemen als je spullen netjes onderhoudt. Items van bekende merken, zoals Chanel, Dolce & Gabbana of Jean Paul Gaultier, kunnen zelfs meer waard worden dan de oorspronkelijke aanschafprijs. Dankzij online verkoopplatformen zoals eBay en Vinted is de verkoop van vintage stukken met verborgen waarde toegankelijker geworden. Maar niet alleen mode-items kunnen geld opleveren, ook zeldzame objecten zoals munten, postzegels en kunst kunnen verrassende bedragen opleveren.

Als je wilt zorgen voor meer ruimte voor uitgaven, focus je op je money-mindset, oftewel de psychologie van geld.

Tech, boeken, LP’s: de waarde in de vergeten kast

extra inkomsten genereren

Verstopt in laden en kasten vinden we vaak oude elektronische apparaten. Hoewel ze misschien niet meer de nieuwste functies hebben, kunnen ze nog steeds waardevol zijn.

Veel bedrijven kopen apparaten op voor onderdelen of om door te verkopen aan mensen die refurbished apparaten willen kopen. Via Marktplaats, of inkoopsites kun je eenvoudig ontdekken wat jouw verouderde tech gadgets nog waard zijn.

Veel mensen hebben kasten vol boeken, dvd’s en games die lange tijd niet gebruikt zijn. Wat voor de een overbodig lijkt, kan voor een ander zeer waardevol zijn.

Vintage bordspellen, klassieke films of boeken van bekende schrijvers kunnen op platformen zoals Marktplaats een tweede leven krijgen. Wil je het verkopen serieuzer nemen? Registreer je bij de KVK en verkoop via platforms als Bol.com

Een onbenut kapitaal aan kennis

Ieder van ons beschikt over unieke vaardigheden en kennis. Of je nu een pro bent in gamen, vloeiend Arabisch spreekt, gitaar kunt spelen of goed bent met klusjes, er zijn altijd mensen die bereid zijn voor je expertise te betalen.

Je kunt ook bijles of huiswerkbegeleiding aanbieden. Veel middelbare scholieren en studenten hebben hulp nodig. Via platformen zoals Superprof of Bijlesnetwerk kun je deze diensten aanbieden. Dit biedt niet alleen een financieel voordeel, maar geeft je ook de kans je passie met anderen te delen.

Wees creatief met wat je in huis hebt

De spullen in ons huis bezitten vaak meer waarde dan we op het eerste gezicht denken. Door creatief en ondernemend te zijn, kun je de potentie van deze items benutten en je inkomsten een boost geven.

En het mooie is, vaak hoef je niet verder te zoeken dan je eigen woonkamer. Voordat je iets achteloos wegdoet, is het de moeite waard te onderzoeken of het nog geld kan opleveren. Wie weet liggen er zeldzame en waardevolle schatten in jouw huis verborgen.

Extra inkomsten genereren nawoord

Dankjewel Demi voor je leuke artikel. Ik ben dol op schatzoeken in kringloopwinkels, maar wat een leuk idee om dit gewoon in je eigen huis te doen! Als je moeite hebt met rondkomen kun je twee dingen doen:

 • Bezuinigen
 • Extra inkomsten genereren

Beide heb ik gedaan. Maar één van de dingen waar je bij bezuinigen tegenaan loopt is dat er een grens aan zit. Op een gegeven moment heb je daar alles uitgehaald wat mogelijk is. En dan is extra inkomsten genereren soms een betere of fijnere optie.

Extra inkomsten genereren: dit heb ik gedaan

Cursus Samen Bevallen

Zeven jaar lang gaf ik op maandagavond de cursus Samen Bevallen in onze woonkamer. Destijds zorgde ik fulltime voor de kinderen, en mijn werk als cursusleidster kon ik perfect combineren. Maar ik vond het wel heel zwaar. Voor groepen ‘staan’ is niet iets wat mij heel natuurlijk afgaat, en het kostte me enorm veel energie. Maar het was een goede manier om het gezinsinkomen aan te vullen.

Werken als internet assessor voor Lionbridge

Op een gegeven moment hoorde ik over het werk van internet assessor. Dat is werk dat je vanuit huis kunt doen. Als internet assessor moet je allerlei zoekresultaten van Google beoordelen. Voordat je wordt aangenomen moet je eerst een examen doen en alles. Ik vond dat behoorlijk stresserig en spannend, maar het lukte. Net als de cursus Samen Bevallen geven kon  ik extra inkomsten genereren met dit werk in combinatie met de zorg voor de kinderen.

Bloggen

Maar mijn meest succesvolle manier van extra inkomsten genereren is bloggen. Mijn eerste blog begon ik in 2001 en ik blog inmiddels dus al 22 jaar. Eerst combineerde ik het met de zorg voor de kinderen, maar inmiddels werk ik 40 uur per week aan mijn blogs. Bloggen is niet alleen mijn werk, het is ook ‘mijn anker’ dat me door donkere tijden sleept.

Tot slot zet ik even alle tips van Demi voor inkomsten genereren met spullen die je al in huis hebt op een rijtje.

 1. Kleding, tassen en andere spullen van merken zoals Hermès-Birkin, Chanel, Dolce * Gabbana, Jean Paul Gaultier
 2. Munten
 3. Postzegels
 4. Oude elektronische apparaten
 5. Games zoals The Legend of Zelda en Super Mario
 6. Vintage bordspellen zoals Monopoly uit de jaren 30,
 7. Klassieke films
 8. Klassieke boeken
 9. Vaardigheden zoals vloeiend Arabisch spreken. Ik ken iemand die enorm handig is met de naaimachine. Als ik haar was begon ik een bedrijf voor kleding verstellen!
 10. Bijles (dit heeft mijn jongste dochter gedaan)
 11. Huiswerkbegeleiding
 12. Piano
 13. Oude fles whiskey
 14. Kaartspellen zoals Magic: The Gathering en Pokémon hebben kaarten die extreem waardevol kunnen zijn, vooral als ze zeldzaam zijn of speciale edities betreffen.
 15. Role-Playing Games (RPGs): Oudere RPG-boeken, zoals de eerste druk van Dungeons & Dragons-boeken, kunnen waardevol zijn voor verzamelaars en spelers.

Hermès Birkin tas: meer dan 20.000 euro!

Tot slot was ik wel benieuwd wat zo’n Hermès Birkin tas dan wel zou opleveren! Ik kwam terecht op vestiairecollective.com. Trinny Woodall heeft het daar ook vaak over.
Houd je vast! Want dan hebben we het over ruim 20.000 euro! Voor onderstaande tas:

Screenshot 2023 09 27 at 11.07.59

Dus stel je voor dat je op zolder zo’n tas van je oma vindt!

Lees ook mijn post over spullen verkopen.

Wat zijn jouw tips voor extra inkomsten genereren?

Similar Posts

27 Comments

 1. Hier zijn mensen met een moestuin,die hun producten voor de deur leggen. Het geld moet dan in de brievenbus en men gaat uit van eerlijkheid.

 2. Als webdevelopper zou ik best nog aan de slag kunnen, maar ik heb het niet nodig om mijn oude beroep weer op te pakken. Ik blijf wel bij. Vroeger heb ik veel ondersteuning gegeven aan bloggers en deed ik onderhoud aan diverse blogsites.

 3. De 2dehands LP markt is compleet om zeep geholpen door geldzucht. 30 euro voor een 2de hands is niet zeldzaam. Compleet onzinnig.

 4. Mijn dochter is in de wereld van de elpees gedoken, wie weet vindt ze nog een pareltje bij de Kringloop.

 5. OMG. Die tas, wat een prijskaartje hangt daaraan! De jongens verkopen vaak hun speelgoed om wat extra’s te hebben. Ik verkoop weinig spullen, maar kijk altijd wel in kringlopen voor iets waardevols

 6. De kinderen zitten regelmatig op de rommelmarkt om zelf wat geld te verdienen. En daarnaast is het super leerzaam.

  Verkoop zelf ook regelmatig overtollige spullen.

  Sinds afgelopen zomer een eigen moestuintje voor ons zelf en dat scheelt weer in de winkel.

 7. Wat een mooie en goede tips! Ik ben heel dankbaar dat ik van het bloggen ook mijn werk heb kunnen maken. Verder vind ik Vinted ook echt een uitkomst (om spullen te verkopen en bijvoorbeeld kleding te kopen)!

 8. Poeh, ik denk toch inderdaad wel een Marktplaats of Vinted. Het is niet zo dat ik er heel veel extra mee verdien. Maar het is sowieso fijn dat je anderen blij kunt maken met iets dat je zelf niet meer gebruikt. Als je er dan ook nog een klein bedrag voor krijgt is dat (heel) mooi meegenomen.

 9. Wauw, al 22 jaar aan het bloggen! Ik genereer extra inkomsten met mijn blog, affiliate marketing, mijn leefstijl coaching cursussen/e-books en besparen op onnodige aankopen (boodschappen probeer ik zo creatief mogelijk te doen – wat heb ik echt nodig?).

 10. Oude sieraden verkopen bij een goudwisselkantoor. En ook Marktplaats is bij mij favoriet om spullen waar ik niks mee doe van de hand te doen. En bloggen natuurlijk.

 11. Zo’n tas staat ook al jaren op mijn lijstje en vrees dat het zo zal blijven. Wij proberen wel kleding en dergelijk die we niet meer gebruiken te verkopen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.