Ouderwetse wekker: Waar word jij wakker van?

ouderwetse wekker

Heb jij nog een ouderwetse wekker?

In 2014 hadden mijn man en ik allebei nog een elektrische wekker.

Ouderwetse wekker versus elektrische wekker

Mijn man en ik hebben allebei een elektrische wekker. De zijne gaat af om 5 uur. De mijne om 7.00. Ik zet mijn wekker wel elke avond, maar ik word er eigenlijk nooit wakker van. Meestal ben ik om 6.30 wakker, en sta ik om 6.45 op. Dat vind ik ook fijner, want ik vind het geluid van mijn wekker vervelend. Het is zo’n venijnige pieieieiep, pieieieiep, pieieieiep! Als het eventjes kan, wil ik die piep vermijden.

Zo’n ouderwetse wekker als op het plaatje vind ik eigenlijk veel mooier. En die heeft ook nog het voordeel dat als de stroom uitvalt hij het gewoon blijft doen. Maar ja, die moet je dan wel elke avond opwinden.

Toen de kinderen nog kleiner waren, werd ik vaak wakker van hen.

Maar dat is nu niet meer van toepassing.

Gelukkig!

Ouderwetse wekker kopen

Waar kun je een ouderwetse wekker kopen tegenwoordig? Niet bij de Action kan ik je vertellen! De Action heeft alleen elektrische wekkers. Ook de Hema verkoopt ze niet. Wel hebben ze daar een wekker die eruit ziet als een retro wekker, maar hij werkt op batterijen:

ouderwetse wekker hema

Wil je een echte vintage wekker? Zoek dan op ‘mechanische wekker’ of ‘opwindbare wekker’. Dan vind je bij bol.com bijvoorbeeld deze mechanische wekker:

mechanische wekker

Maar ook op Etsy vind je mechanische wekkers! Dat had ik dan weer niet verwacht!

De goedkoopste wekkers vind je natuurlijk bij de kringloop!

P.S. Tegenwoordig gebruik ik mijn smartphone als wekker, indien nodig.

Hoe word jij wakker?

Similar Posts

35 Comments

 1. Ik wordt heel vaak wakker voor de wekker afgaat maar wacht wel tot ie gaat voor dat ik mijn bed uit stap, omdat ik graag even het nieuws wil horen en het geluks momentje, wat vlak daarna komt. hihihi rare gewoonte is dat eigenlijk bedenk ik me nu.

 2. Meestal ben ik wakker voordat de wekker gaat en vaak word ik ook rond die tijd wakker als de wekker niet gezet is. Nu in de kerstvakantie wisselt het nogal hoe laat ik wakker word. We hadden de wekker om acht uur, maar manlief en ik hadden allebei het gevoel alsof het nog midden in de nacht was.
  Meestal gaat de wekker hier om 6.45. Onze wekker is de iPhone van mijn man en hij heeft zelf het muziekje uitgezocht. Zo’n ouderwetse wekker vind ik echt vreselijk. Dat voortdurende getik en een geratel in de ochtend. Niks voor mij, maar ben dan ook nogal gevoelig voor geluid en slaap vaak met oordopjes.

 3. Hoe mooi jouw wekker op het plaatje er ook uitziet, ik zou er gek van worden. Het enigste wat ik kan waarderen is mijn eigen wekkergeluid, waarschijnlijk omdat ik het zelf heb uitgezocht. Hahaha. Ik zorg er ook voor dat ik altijd eerst mijn eigen wekker zet voordat die van mijn man afgaat, want dan word ik niet blij wakker. Ook al is het maar vijf minuten. Doordeweeks gaat mijn wekker om zes uur en ben meestal dan nog niet wakker. In het weekend om zeven uur of half acht en dan ben ik meestal wel van te voren wakker, maar in de meeste gevallen wacht ik dan wel voordat de wekker afgaat. Tenzij het heel veel eerder is dan ga ik eruit. Van de kinderen zijn wij eigenlijk nooit wakker geworden, behalve dan toen ze heel klein waren en nog met voedingen zaten. De oudste (6) red zichzelf en de jongste (2) die moet ik altijd wakker maken.

  1. Wat voor geluid maakt jouw wekker Janneke? Mij lijkt het mooi om wakker te worden met het liedje ‘Morning has broken!’ Maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken!

  2. Het is gewoon een geluid wat al standaard op de telefoon stond, maar waar ik mij wel het prettigste bij wakker word. Ik kon kiezen uit diverse geluidjes.
   Ik weet ook niet precies hoe je een liedje kunt toevoegen, hangt ook van je smartphone af. Want dat is mijn wekker.
   Misschien even googlen moet vast lukken. Want het kan ook met liedjes als iemand je belt die je kunt toevoegen. Mijn man zijn eerste smartphone had hij bij mijn naam een speciaal liedje toegevoegd dat als ik belde hij meteen wist dat ik het was.

 4. Ik heb een wake up light en dat is fantastisch, met name in de winter….! Vreselijk als je in het donker door een keihard geluid gewekt wordt maar dit ‘verzacht’ het opstaan een beetje ;)

  Gewekt worden door licht en vogeltjes is een aanrader!

  Groetjes, Noor

 5. Ik heb een levende wekker: mijn zoontje van vier. Die wekker gaat elke dag om 5 uur af, helaas… Maar geen paniek, uit ervaring weet ik dat dit maar tijdelijk is. Mijn twee pubers zijn namelijk niet uit bed te krijgen.

 6. Ik wordt wakker van de jongste die eerder uit bed komt dan op zijn whitebord staat aangegeven of ik ik word wakker van de wekker op mijn telefoon.
  Maar vaak ben ik al tussen 5-6 uur wakker van de pijn en doezel ik daarna alleen nog maar.
  Ook vaak wakker van het blaffen van de honden van de buren of auto die voorbij rijden.

  1. Best een aantal verschillende dingen dus! Ik word heel soms wakker van een loeiende koe. Maar hier op het platteland is het verder vrij rustig wat betreft geluiden.

 7. Negen van de tien keer ben ik ook voor de wekker wakker en heel vaak kom ik er dan gelijk maar uit ook zodat ik alles lekker op m’n gemak kan doen. En heel vaak is dat rond kwart over 5.

  1. Door de week, als ik moet werken, lig ik tussen 10 en 11 uur in mijn bed. In het weekend is dat rond 12 uur. Heel af en toe doe ik overdag even mijn ogen dicht, maar meestal is dat maar voor een minuut of 10. Vaak ben ik overdag moe, maar het maakt niet uit of ik ‘s avonds nou om 9 uur of om 12 uur ga slapen: ik ben altijd vroeg wakker.

 8. Door de buurman die zijn deur elke morgen voor zes uur dichtknalt (op zondag na)
  Vriendelijk vragen of het wat zachter kan hielp niet, de deur smeren zodat die minder knalde ook niet, rubbertjes in de deur mocht niet van hem…dus ik heb mijn slaaptijden er maar op aangepast. Elke dag word ik nu voor “the big bang” wakker omdat ik uitgeslapen ben.

  Groet,Greet

  1. Wat vervelend zeg! Flauw van de buurman dat hij geen rubbertjes wil plaatsen. Dat lijkt me een goede oplossing. Dan kan hij gewoon nog lekker met de deuren slaan, en heb jij er toch geen last van. Fijn dat je je slaapgewoontes hebt kunnen aanpassen!

 9. Meestal van de kinderen, zo rond 7 uur, of van de wekker van mijn man. Die gaat dan rond half 7. Heel soms mis ik die wel eens, dan word ik wakker als hij zegt dat hij eruit gaat. Mijn standaard vraag is dan: ‘Huh?! Is de wekker al gegaan dan?’ Mijn wekker is een heel relaxed deuntje op mijn mobiel, niet vervelend wakker worden dus. Helaas word ik daar niet zo vaak wakker van ;-).

 10. Van het tikken van de wekker word ik al wakker, en dan heb ik het inderdaad over de ouderwetse versie. Mijn oren zijn waarschijnlijk overgevoelig worden, vroeger konden we er wel tegen. Zo een Wake up light wekker lijkt me wel wat….

 11. Ik heb hetzelfde als Noor, alleen dat als app op mijn telefoon.
  Ik denk nu al zo’n tien jaar en ik zou niet meer zonder willen.

  Love As always
  Dimario

 12. Meestal wordt ik gewekt door een luidruchtige motorrijden die naar zijn werk gaat.
  En soms zet ik de wekker van de telefoon, maar dan ben ik voor het signaal al wakker. Hans

 13. Ik heb héél lang nog een ‘ouderwetse’ wekker gebruikt op batterijen. Die staat nog steeds naast m’n bed om de tijd aan te geven en dat vind ik ‘s nachts prettig. Maar de knoppen zijn oud geworden en werken niet meer zo goed, dus wakker worden doe ik van de wekker op mijn smartphone.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.