Reacties

Ouderwetse wekker: Waar word jij wakker van? — 35 reacties

 1. Ik wordt heel vaak wakker voor de wekker afgaat maar wacht wel tot ie gaat voor dat ik mijn bed uit stap, omdat ik graag even het nieuws wil horen en het geluks momentje, wat vlak daarna komt. hihihi rare gewoonte is dat eigenlijk bedenk ik me nu.

 2. Meestal ben ik wakker voordat de wekker gaat en vaak word ik ook rond die tijd wakker als de wekker niet gezet is. Nu in de kerstvakantie wisselt het nogal hoe laat ik wakker word. We hadden de wekker om acht uur, maar manlief en ik hadden allebei het gevoel alsof het nog midden in de nacht was.
  Meestal gaat de wekker hier om 6.45. Onze wekker is de iPhone van mijn man en hij heeft zelf het muziekje uitgezocht. Zo'n ouderwetse wekker vind ik echt vreselijk. Dat voortdurende getik en een geratel in de ochtend. Niks voor mij, maar ben dan ook nogal gevoelig voor geluid en slaap vaak met oordopjes.

 3. Hoe mooi jouw wekker op het plaatje er ook uitziet, ik zou er gek van worden. Het enigste wat ik kan waarderen is mijn eigen wekkergeluid, waarschijnlijk omdat ik het zelf heb uitgezocht. Hahaha. Ik zorg er ook voor dat ik altijd eerst mijn eigen wekker zet voordat die van mijn man afgaat, want dan word ik niet blij wakker. Ook al is het maar vijf minuten. Doordeweeks gaat mijn wekker om zes uur en ben meestal dan nog niet wakker. In het weekend om zeven uur of half acht en dan ben ik meestal wel van te voren wakker, maar in de meeste gevallen wacht ik dan wel voordat de wekker afgaat. Tenzij het heel veel eerder is dan ga ik eruit. Van de kinderen zijn wij eigenlijk nooit wakker geworden, behalve dan toen ze heel klein waren en nog met voedingen zaten. De oudste (6) red zichzelf en de jongste (2) die moet ik altijd wakker maken.

  • Wat voor geluid maakt jouw wekker Janneke? Mij lijkt het mooi om wakker te worden met het liedje 'Morning has broken!' Maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken!

  • Het is gewoon een geluid wat al standaard op de telefoon stond, maar waar ik mij wel het prettigste bij wakker word. Ik kon kiezen uit diverse geluidjes.
   Ik weet ook niet precies hoe je een liedje kunt toevoegen, hangt ook van je smartphone af. Want dat is mijn wekker.
   Misschien even googlen moet vast lukken. Want het kan ook met liedjes als iemand je belt die je kunt toevoegen. Mijn man zijn eerste smartphone had hij bij mijn naam een speciaal liedje toegevoegd dat als ik belde hij meteen wist dat ik het was.

 4. Ik heb een wake up light en dat is fantastisch, met name in de winter....! Vreselijk als je in het donker door een keihard geluid gewekt wordt maar dit 'verzacht' het opstaan een beetje ;)

  Gewekt worden door licht en vogeltjes is een aanrader!

  Groetjes, Noor

 5. Ik wordt wakker van de jongste die eerder uit bed komt dan op zijn whitebord staat aangegeven of ik ik word wakker van de wekker op mijn telefoon.
  Maar vaak ben ik al tussen 5-6 uur wakker van de pijn en doezel ik daarna alleen nog maar.
  Ook vaak wakker van het blaffen van de honden van de buren of auto die voorbij rijden.

  • Best een aantal verschillende dingen dus! Ik word heel soms wakker van een loeiende koe. Maar hier op het platteland is het verder vrij rustig wat betreft geluiden.

  • Door de week, als ik moet werken, lig ik tussen 10 en 11 uur in mijn bed. In het weekend is dat rond 12 uur. Heel af en toe doe ik overdag even mijn ogen dicht, maar meestal is dat maar voor een minuut of 10. Vaak ben ik overdag moe, maar het maakt niet uit of ik 's avonds nou om 9 uur of om 12 uur ga slapen: ik ben altijd vroeg wakker.

 6. Door de buurman die zijn deur elke morgen voor zes uur dichtknalt (op zondag na)
  Vriendelijk vragen of het wat zachter kan hielp niet, de deur smeren zodat die minder knalde ook niet, rubbertjes in de deur mocht niet van hem...dus ik heb mijn slaaptijden er maar op aangepast. Elke dag word ik nu voor "the big bang" wakker omdat ik uitgeslapen ben.

  Groet,Greet

  • Wat vervelend zeg! Flauw van de buurman dat hij geen rubbertjes wil plaatsen. Dat lijkt me een goede oplossing. Dan kan hij gewoon nog lekker met de deuren slaan, en heb jij er toch geen last van. Fijn dat je je slaapgewoontes hebt kunnen aanpassen!

 7. Meestal van de kinderen, zo rond 7 uur, of van de wekker van mijn man. Die gaat dan rond half 7. Heel soms mis ik die wel eens, dan word ik wakker als hij zegt dat hij eruit gaat. Mijn standaard vraag is dan: 'Huh?! Is de wekker al gegaan dan?' Mijn wekker is een heel relaxed deuntje op mijn mobiel, niet vervelend wakker worden dus. Helaas word ik daar niet zo vaak wakker van ;-).

 8. Van het tikken van de wekker word ik al wakker, en dan heb ik het inderdaad over de ouderwetse versie. Mijn oren zijn waarschijnlijk overgevoelig worden, vroeger konden we er wel tegen. Zo een Wake up light wekker lijkt me wel wat....

 9. Ik heb hetzelfde als Noor, alleen dat als app op mijn telefoon.
  Ik denk nu al zo'n tien jaar en ik zou niet meer zonder willen.

  Love As always
  Dimario

 10. Ik heb héél lang nog een 'ouderwetse' wekker gebruikt op batterijen. Die staat nog steeds naast m'n bed om de tijd aan te geven en dat vind ik 's nachts prettig. Maar de knoppen zijn oud geworden en werken niet meer zo goed, dus wakker worden doe ik van de wekker op mijn smartphone.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder