Bijles wiskunde/economie op de middelbare school

bijlessenMijn jongste dochter zit in de vijfde klas van het gymnasium. En helaas lijkt ze op mijn man en mij als het gaat om de exacte vakken. Ze heeft moeite met wiskunde en economie.

‘Kies Exact’: maar laat jij wiskunde alsjeblieft vallen!

Zelf liet ik na 4 jaar VWO, als enige van de klas en in de tijd van Kies Exact, wiskunde vallen. Ik was van het niveau, dat als de leraar tegen me zei: ‘Wat snap je dan precies niet?’ ik zelfs die vraag niet kon beantwoorden. Want ik snapte er dus echt helemaal niets van. Zelfs niet wat ik niet snapte, als je snapt wat ik bedoel.

Met heel veel moeite wist ik een vijf te halen aan het eind van 4 VWO. Met behulp van bijlessen van mijn achterneef. Mijn achterneef studeerde destijds economie en was wél goed met getallen.

De geschiedenis van mijn man met wiskunde is al niet veel rooskleuriger. Zijn wiskundeleraar gaf mijn man een vijf voor wiskunde, zodat hij overging naar de vijfde klas, mits hij beloofde het vak te laten vallen.

Bijlessen wiskunde en economie gezocht

Het mag duidelijk zijn dat mijn man en ik onze dochter niet bepaald kunnen helpen bij wiskunde. En bij economie trouwens ook niet. Dus zocht ik op marktplaats naar mensen die bijlessen voor de middelbare school aanbieden.

Bijlessen zijn duur!

Maar allemachtig, wat een prijskaartjes hangen daar aan zeg! De duurste aanbieder van bijles rekent maar liefst 55,- per uur! De goedkoopste hier in de buurt is 20,-. Eerst vond ik die ook te duur. Maar dat was voordat ik de adverteerder met het tarief van 55,- per uur tegenkwam.

Ik moet nog eens even goed nadenken hoe we dit gaan aanpakken. Want ik herken, en begrijp de worsteling met exacte vakken van mijn dochter maar al te goed. En dan is extra hulp wel nodig.

Nou vraag ik me af: heeft iemand hier ervaring met bijlessen voor de middelbare school? En wat voor kostenplaatje hangt daar in de regel aan? 

En was jij goed in de exacte vakken op school?

44 Comments

 1. Pampas
 2. Anke
 3. Lot
 4. Suzanne
 5. Jolanda
 6. Rosa
 7. VeggieMo
 8. Gewoon Vlijtig
 9. Tanja
 10. Pakketje
 11. Fanny

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh