Reacties

Bijles wiskunde/economie op de middelbare school — 44 reacties

 1. Aaaai ja feest der herkenning, ik voel helemaal met jullie mee. Ik sloeg altijd op zwart tijdens wiskunde en economie. Er ging een luik dicht en ik zag niets meer... Snapte er niets van. Drama. Ik was meer van de talen en de creatieve vakken. Wiskunde ook laten vallen en economie behouden maar dat was ook geen blijheid. Heb ook bijles gehad maar helaas ben ik gezakt op economie. Doet nog steeds pijn, 25 jaar na dato! Is jouw neef nog beschikbaar voor bijles?

  • Ik was ook meer van de talen Jojo! Dat kon ik gelukkig wel.

   Mijn achterneef werkt nu bij een bank! Wat dat betreft zou hij het vast goed kunnen uitleggen, maar hij woont helaas ver weg.

 2. Kun je niet op zoek naar een student die het voor een tientje wil doen? Ik heb ook regelmatig bijles gegeven in vanalles, net als mijn schoonzus, en wij vroegen niet van die belachelijke bedragen :).

 3. Oei, dat is lastig!

  Ik vind de prijzen eigenlijk helemaal niet zo gek, (nou ja, €55,- is wel erg duur...)
  zeker als het wit is. Er gaat nog 21% btw af en dan nog zowat de helft belasting en het is één op één.

  Maar wellicht is er een oplossing te vinden in een student ofzo? Die wat bij wil verdienen op deze manier ipv in een eetcafé te werken?

  Succes ermee, ik hoop dat het lukt!

  Groetjes,
  Anke

 4. Zelf ben ik nog van een oudere generatie, ging in 6-er jaren naar de Mulo en die had 2 richtingen waaruit je kon kiezen: beide kanten veel vakken, alle talen en verschil zat in boekhouden en de exactere vakken. Ik snapte wel veel van cijfertjes maar niet als het omde exactere vakken ging zoalswiskunde.

  Dochter ging naar Havo en die gaven 5 ouderlessen voor de ouders van mijn generatie in die vakken te introduceren en dat waren leuke lesavonden voor ons, stak er nog best wel wat van op al blijft het te abstract voor mij.

 5. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar ik ken mensen die bijlessen verzorgen en die tarieven vallen inderdaad in de bovengenoemde range. Misschien is het een idee om op school eens na te vragen of ze geen uitblinkers van leerlingen kennen die inmiddels van school af zijn, maar van wie ze wel nog contactgegevens hebben en weten dat ze verder die richting opgegaan zijn met hun studie. Studenten verdienen op die manier graag een centje bij en je kunt dan ook individueel afspraken maken over de betaling. Daarmee zou het kunnen dat je wat voordeliger uit bent. Als je iemand via via (via de school, in dit geval) vindt, dan weet je beter wat voor vlees je in de kuip hebt. Want als je met zomaar iemand van Marktplaats contact opneemt, kan het meevallen, maar het kan ook tegenvallen.

 6. Hm ik vond de wiskunde nooit echt heel boeiend, noch economie en ahndel, maar ook niet echt moeilijk, nou is mijn vader accountant van beroep.Dus die kan goed rekenen, niet dat hij het type was die me ooit hielp met huiswerk :-) geen geduld. Mar 20 euro is te doen toch? kun je dat uur niet delen met nog een zwakke broeder uit haar klas?

  • Mijn vader is register-account Silliesullie. De arme man staat regelmatig versteld van mij en mijn middelste zusje als het om bankzaken e.d. gaat. De jongste is wel goed met cijfers. De appels is ver van de boom gevallen!

 7. Mijn dochter zit in 6 VWO en is briljant in alle natuur en techniek vakken. Ze helpt al jaren haar vriendinnen met bijles, met goed resultaat. Ze kent de stof, ze kent haar vriendinnen, dus ze weet vaak te achterhalen wat nou precies het probleem is bij het niet snappen. In haar woorden: "je moet het niet zo krampachtig snappen, je moet er gewoon mee aan de slag, ff lekker rekenen, dan komt het vanzelf". Onlangs is ze gevraagd door een natuurkundedocent om bijles te geven aan een jongen uit 4 VWO, het betalingsvoorstel was tien euro zwart. We zijn uitgekomen op 15 euro wit per uur. Per uur heeft ze ook nog een uur voorbereiding nodig en ze heeft reistijd, dus dat vonden we een mooi bedrag. Ze houdt er nu iets meer mee over dan met haar reguliere bijbaan met minimum jeugdloon.

  • Wat leuk zeg! Ze heeft vast een wiskundeknobbel dan. En knap dat ze het ook echt goed kan overbrengen. Want het kan ook zo zijn dat je het zelf zo makkelijk vind dat je niet snapt wat die ander er niet aan begrijpt.

   15 euro vind ik een mooi bedrag. Ik hoop een type als je dochter te vinden : )

 8. Hier een neefje met engelengeduld die onze dochter voor een proefwerk alles gewoon nog eens honderd keer uitlegt. Sinds die bijlessen gaat het prima en ging ze van een 4.5 naar een dikke zeven. Misschien iemand uit haar klas die haar wil bijspijkeren.

 9. Nee ben ik niet goed in, ik heb dyscalculie, alleen bestond dat nog niet in de jaren '70 dus ja, ellende op ellende maar gelukkig kon ik het pretpakket samen stellen met alleen economie, natuurlijk wat met cijfers moest kwam ik slecht uit, theorie had ik altijd 8en en 9ens.... men had het daar toch wel moeten ontdekken eigenlijk achteraf gezien.

  X

 10. Mijn dochter zit nu in 5 havo en ze heeft nu bijles wiskunde van een leerling 6 vwo (voor
  5 euro per uur). Ze begrijpt de wiskunde-opgaven nu wel, heel fijn, want ook ik kan haar niet helpen.

  Ze had aan de teamleider bovenbouw havo/vwo gevraagd welke mogelijkheden er
  waren voor bijles wiskunde. Als er geen leerling vwo was geweest die bijles had willen geven, dan zou ze bijles hebben gekregen van een studiebegeleidingsinstuut dat samenwerkt met school. Dat zou dan ongeveer 22 euro per uur kosten.

 11. Mijn oudste zoon heeft bijles gegeven en kreeg daar tien euro voor. Hij deed allerlei vakken, ook wiskunde maar niet op VWO niveau.
  Ik denk dat je best een student kunt vinden die betaalbaarder is dan die 55 euro. Veel studenten moeten nu bijverdienen.
  Ik heb nooit bijles gehad en helaas konden mijn ouders mij okk niet helpen met de vakken die ik kreeg. We hebben wel onze zoons kunnen helpen met school. Ik met de talen, manlief met wiskunde en aanverwante vakken. Stereotiep :-P

 12. Bij ons op school zit een extern bedrijf dat de kinderen huiswerkbegeleiding geeft voor 4 euro per uur. Meestal zijn het de 6 vwo'ers die daar zitten en je kunnen helpen.
  Ik zou een advertentie in een plaatselijk blaadje zetten of iemand kan helpen. Ben je meestal voor een paar euro klaar. Of je dochter moet het op school op een bord hangen.

 13. Heb je al bij de school zelf nagevraagd? De school van onze dochter werkt samen met een huiswerk/ bijles instituut, waar voor sommige vakken in de school bijles word gegeven tegen gunstige tarieven.

 14. Ik was er ook absoluut niet goed in. M'n vader heeft me vaak proberen te helpen wat eindigde in ruzie. Som 1 snapte ik dan na een uur eindelijk en som 2 snapte ik wéér niet. Proefwerken waren nog even wat leuker want dan gooide ze er nog eens een ander getal in voor de lol en tja, als ik een 3 haalde was het hoog. Economie hetzelfde, geef mij maar talen, biologie en levensbeschouwing, daar was ik goed in. :)

 15. Toen ik student was, nog maar een paar jaar geleden, gaf ik ook bijles wiskunde en economie. Ik werd gekoppeld aan bijles leerlingen via studentsplus. De bijles leerlingen (of eigenlijk hun ouders) betaalden 20. Ik kreeg 10. Later regelde ik het zelf met een bijles leerling en toen was de prijs 15e. Ik denk dat er genoeg studenten te vinden zijn die het voor 15 willen doen hoor! 50 euro lijkt me echt veel te veel! Succes!

 16. Oh vervelend, en ik kan er volledig inkomen! Ik was heel slecht op school vroegen en wiskunde was een van de vakken die er echt niet in gingen! Gelukkig had ik toen een leraar die wist dat ik toch van richting en school ging veranderen om toerisme te studeren, en zowel wiskune als economie, chemie en fysica niet meer zou krijgen dus heb ik toch nog een A-attest gekregen!
  Maar inderdaad, op zoek gaan naar een student die bijles wil geven is geen slecht idee! Succes!

 17. Ik heb er geen ervaring mee. Mijn oudste (6VWO) worstelt met scheikunde en heeft veel aan uitleg op YouTube door een aantal docenten. Ik zou het ook met haar docent overleggen. Hij of zij weet ook goed waar je dochter baat bij heeft.

  • De docent van mijn dochter is nou juist niet zo prettig. Die is van het type dat hij niet begript wat mijn dochter er niet aan snapt. Dus dan legt hij het nog een keer op dezelfde manier uit...

 18. Herkenbaar ook ik heb niks met wiskunde.

  Ik hoop dat je hoe dan ook, welke uurtarief je dadelijk gaat betalen, dat de leraar uitstekend werk zal leveren en dat jouw dochter het snapt en er geen moeite meer mee heeft.

 19. Ook hier helaas heel herkenbaar. Zowel voor dochterlief op de middelbare als voor mij toen ter tijd. Wat een hel vond ik dat. Ik ben mijn middelbare tijd doorgekomen met bijles, 1 keer per week bij een hele strenge doch goede oude bijlesjuf. Dochterlief vorig jaar ook bijles laten volgen maar dat was inderdaad erg duur (22,50 voor 1,5 uur) en toen ze aan het einde van het jaar een 3 haalde en overging met een taak voor wiskunde vroeg ik me af of ik de centjes niet beter door de wc had kunnen spoelen :(

 20. Ooit gaf ik als student (1 op 1) wiskunde bijles aan vwo kinderen (10 gulden per uur, in het stenen tijdperk dus). Maar ik moet zeggen, dat had wél effect! Ik kon precies zien wáár ze de mist in gingen, wat ze niet snapten, verkeerd begrepen hadden of gewoon nog eens uitleggen en voordoen waarom dit en dan dat. Na een paar maandjes werd ik wegens succes de deur uitgezet :-) Gelukkig waren er dan weer anderen.

 21. Op 1 van de middelbare scholen hier in de buurt hebben ze een bijlesmarkt. Kinderen die ergens goed in zijn kunnen zich opgeven en verdienen dan 5 euro per uur om bijles te geven aan kinderen die minder goed zijn in een bepaald vak. Dat zouden ze eigenlijk op meer scholen moeten gaan invoeren. Ideaal toch?
  Ikzelf ben ook nooit goed geweest in wiskunde, mijn man wel, dus als mijn oudste volgend jaar naar de middelbare school gaat (whaaaaa spannend!) Dan kan hij in ieder geval een beetje daarmee helpen.

  • Wat een slim idee zeg zo'n bijlesmarkt!

   Ik heb ondertussen een student gevonden die 12,50 vraagt. En die lijkt heel geschikt, dus ik denk dat we met hem maar in zee gaan.

 22. Heb je geen letskring in de buurt: jij doet wat voor iemand of verletst spullen; dan krijg je punten die je kan gebruiken om een ander die wat voor je doet te betalen. In de letskring zit misschien wel iemand die bijlessen wil geven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder