Reacties

5 x succesvol refurbished kopen — 19 reacties

 1. Nooit geweten dat je daar ook 'gewoon' garantie op kreeg. Ik merk dat ik bij apparaten toch geneigd ben om nieuw te kopen, in de (waarschijnlijk valse) veronderstelling dat het dan goed is. Eigenlijk vreemd, want auto's koop ik wel tweedehands en dat is tot nu toe altijd goed gegaan.

  • Ik snap wel wat je bedoelt Naomi. Onze auto kopen we ook altijd tweedehands. Maar bij apparaten denk je soms toch dat het dan mindere kwaliteit is.

 2. Het is vaak moeilijk te beoordelen, maar je weet nooit waarom iemand iets terug stuurt. Het ligt ook vaak eraan of je het risico kunt nemen... Ik koop meestal toch nieuw, want het prijsverschil is vaak niet zo groot.

 3. Toen ik begon met besparen, ging ik steeds vaker tweedehands kopen. Eerst vooral spullen voor de kinderen (step, fiets, speelgoed, kleding, fietskar), maar gaandeweg steeds meer dagelijkse spullen. Ik had namelijk al snel ontdekt dat tweedehands echt niet altijd betekent dat iets af-tands is. Mensen kopen iets, gebruiken het een tijdje en dan niet meer. Er is vaak weinig mis met spullen. Soms doe je wel eens een miskoop, maar zelfs met miskopen is het nog voordeliger.
  Tweedekans items weinig ervaring mee, die kom ik niet zo vaak tegen. Laatst gekeken naar een tweedekans Keukenmachine, maar las ik dat er een accessoire ontbrak - en bijkopen daarvan is erg prijzig. Dan liever een tweedehands machine.
  Voor onze dochters hebben we refurbished iphones gekocht en dat scheelt gewoon enorm in prijs. En ze doen het ook nog goed na drie jaar.
  Ooit begon ik met tweedehands om geld te besparen, maar doe het nu meer vanuit milieuoverweging. Alle apparaten die je nodig hebt zijn al in omloop.

 4. Ik heb m'n fiets 16 jaar geleden 2e hands gekocht met een jaar extra garantie. Bij zo'n ding zie ik niet zoveel nadelen. De spullen die verslijten als ketting en banden zijn eenvoudig te vervangen. Bij een wasmachine wordt het al lastiger. Hoeveel heeft ie al gedraaid en zitten er versleten spullen in? Moet je hem flink voor slopen om dat na te gaan.

  Met een laptop of iphone is het nog veel erger. Bekijk vooral hou oud de processor is. Zo heb ik een 2e hands 'opgelapte' (hou niet van onnodig Engels om het mooier te doen lijken) Dell. Kon daar eenvoudig m'n SSD van m'n vorige gesneuvelde laptop in overzetten. Die oude laptop had een processor van 2016. De nieuwe opgelapte van 2014! Met beide kan je niet over naar Windows11. Ik vind dat niet zo erg. Maar toch een puntje om over na te denken.

  Een kennis kocht onlangs een 'refurbished' iPhone. Toen ik 'm nazocht bleek die processor ook al 4 jaar oud te zijn en daarmee stoppen de updates ook 4 jaar eerder. Een nieuwe Samsung die vrijwel identiek is maar veel betere camera's, iets betere processor en een dubbel zo grote accu heeft kost bijna de helft van wat ie voor die verouderde iPhone heeft uitgegeven. Dat die iPhone voorheen zo duur was wil niet zeggen dat ie nu nog concurrerend is.

  • Dat zijn belangrijke punten Ximaar inderdaad om op te letten! Dit soort dingen kan ik helaas niet controleren. Daarvoor ontbreekt me de technische kennis.

 5. Ik heb een refurbished laptop gekocht, zat alleen een klein krasje op. Deze doet het uitstekend. Heb me wel van te voren laten adviseren door iemand die er ver s tand van heeft.

 6. Hmmmm, dat prijsverschil bij die SMEG koelkast vind ik dus veel te klein. Dan koop ik 'm liever nieuw. Zeker omdat ik niet weet wat er bij de vorige eigenaar is gebeurd. Voor hetzelfde geld heeft die de doos op zijn kop bewaard ofzo. Aan de andere kant ben ik juist veel meer van het tweedehands geworden. Alleen wel bij bepaalde producten. Een auto? Tweedehands is prima. Een telefoon? Juist niet. Kleding? Doe ik dan weer wel. Matras? Absoluut niet. Dus ja, het hangt van het product af en ik denk ook aan de persoon die je zelf bent.

 7. Ik heb ooit maar een ding refurbished gekocht dat is mijn iPhone die vervangen werd en waarvan ik niet wist dat het een refurbished item was. Ik was er helaas niet over te spreken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder