Reacties

Haal alles uit je geld Gierige Gerda: minstens 40% besparen! — 10 reacties

 1. In de tijd dat ik alleen werkte en er twee kleine kinderen rond liepen hanteerden we dat principe ook. Een prima uitgangspunt, maar daar moet je wel wat voor doen. Het gaat allemaal om het maken van keuzes. En die grote keuzes, zoals wel of geen auto, of twee auto's bepalen steeds meer het beschikbare gezingsbudget.

 2. Ik ben getrouwd geweest met zuinige Marjo en heb het boek van gierige Gerda dan ook niet nodig. Als alleenverdiener met drie kinderen had dat zeker zo zijn voordelen. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen: " ik weet niet hoe ze het doet, maar waar anderen tien gulden voor nodig hebben doet zij met een gulden."
  Dankzij haar spaarzaamheid was ons huis tien jaar eerder afbetaald dan verwacht. Dat gaf een fijn gevoel als je net voor in de veertig bent en wat royaler kunt leven. Desondanks heb ik wat van haar eigenschappen overgenomen door de jaren heen. Houdbare levensmiddelen grootschalig inslaan als het een superaanbieding is, is er een van. Zo heb ik o.a. negenhonderd rollen toiletpapier die al 5 jaar op de zolder staan. Daar kom ik pas aan als de economie helemaal instort en niets meer te krijgen is. Een soort van levensverzekering dus, echter in de hoop het nooit nodig te hebben.

 3. In de laatste anderhalf jaar zijn veel producten sterk gestegen. Een boek uitbrengen duurt soms meer dan een jaar. Daarmee vraag ik me af hoe actueel de voorbeelden zijn?
  Een een blog heb je dat probleem niet.

  Vooral het huismerk van Jumbo is vaak duurder. zelfs duurder dan bijvoorbeeld Mora, wat ik een beter merk vind en zeker geen C-merk. Ze leveren wel smakelijke Sinas voor een lage prijs.

  Het huismerk van de Vomar (Spar e.d) gwoon is vaak slecht van kwaliteit. Daar loop ik omheen.

  Doritos kan je het beste bij de Hema (huismerk) halen. Zit meer in een zak, is flink goedkoper en smaakt goed.

  Voor toiletpapier kies ik altijd voor 2 laags. Meer dan voldoende en anders leggen mensen maar 2 velletjes op elkaar. Per rol was dat 22 cent. De laatste keer was m'n c-merk er niet meer en werd het 28 cent per rol. Zit 180 vel op ipv 200. Ze hebben echter die velletjes onnodig lang gemaakt. Daar heb je niet veel aan is zonde van het papier en slecht voor de rioolkosten.

 4. Ik ben niet rijk maar ik heb het heel goed. Rijk zal ik ook nooit worden omdat ik niet de tijd neem om allerlei producten te vergelijken. Dan heb je het dus heel erg goed, vind ik. Geruststellende gedachte is dat ik altijd nog een stapje terug kan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>