Haal alles uit je geld Gierige Gerda: minstens 40% besparen!

haal alles uit je geld gierige gerda

Gierige Gerda is een populaire blogger over geldzaken. Ik was erg benieuwd naar haar boek Haal alles uit je geld!

Want er zijn al heel veel boeken met bespaartips.

Denk bijvoorbeeld maar aan de boeken van Marieke Henselmans of het boek van Aad Actief.

Kan Gierige Gerda’s boek Haal alles uit je geld daar nog wat aan toevoegen?

Haal alles uit je geld Gierige Gerda

Ik moet zeggen dat ik Haal alles uit je geld een aanwinst vind. En dat had ik niet verwacht. Ik ben prettig verrast door dit boek van Gierige Gerda.

De belangrijkste reden is dat het boek leuk en goed geschreven is.

Gierige Gerda heeft gelukkig niet geprobeerd om zo’n zogenaamd ‘hilarisch’ boek te schrijven. In plaats daarvan leest Haal alles uit je geld alsof Gierige Gerda tegen je praat. Ze neemt je mee in de wereld van geldzaken. Daarnaast heeft het boek een gezellige sfeer vind ik. Het boek heeft iets huiselijks en laagdrempeligs.

Bovendien bespreekt Gierige Gerda de bekende bespaartips en nuanceert ze. Ze legt uit waarom die algemene ‘open deur bespaartips’ wel erg basic zijn en daarom niet altijd nuttig. Ze gaat met haar boek dus nét een stapje verder dan de standaard bespaartips.

Volgens Gierige Gerda kun je met Haal alles uit je geld minimaal 40% gaan besparen op je dagelijkse boodschappen!

Staat er ook nog nieuwe dingen in Haal alles uit je geld?

Staan er ook daadwerkelijk nieuwe dingen in Haal alles uit je geld van Gierige Gerda? Zegt ze bijvoorbeeld dingen die Marieke Henselmans niet al eerder heeft geschreven? Nou, dat is warempel inderdaad het geval! Eén van de vernieuwende dingen in Haal alles uit je geld is Gierige Gerda’s principe van bodemprijzen.

Gierige Gerda bodemprijzen

Gierige Gerda introduceert in Haal alles uit je geld, het concept van persoonlijke bodemprijzen. Met bodemprijzen bedoelt Gierige Gerda:

Je voor jou laagst mogelijke prijs voor een product. Het is het maximumbedrag dat je bereid bent te betalen voor een product.

Zes jaar geleden begon Gierige Gerda met een zogenoemde bodemprijzenlijst. Daarop noteert ze voor alle producten die ze op voorraad wil heb been de maximale prijs die ze ervoor wil betalen.

De 7 uitgangspunten van Gierige Gerda voor bodemprijzen

 1. Je wilt voorkomen dat je de ‘normale’ prijs betaalt.
 2. Bij verse producten is het niet altijd haalbaar om je bodemprijs te betalen.
 3. Hoe langer een product houdbaar is, hoe lager de bodemprijs. Gierige Gerda’s bodemprijs voor wasmiddel is bijvoorbeeld 10 cent per wasbeurt.
 4. Het is niet te doen om van alles de laagste prijs te weten. Houd bij aanbiedingen daarom altijd de op dat moment geldende huismerkprijs aan als leidraad.
 5. Kijk naar de prijs per inhoud.
 6. Bodemprijs aanbiedingen staan vaak niet in folders.
 7. Een bodemprijzenlijst is persoonlijk en dus voor iedereen verschillend. Zowel wat betreft producten die erop staan als wat betreft de prijzen.

Gierige Gerda toiletpapier bodemprijs

Toiletpapier is een lang houdbaar product waar je dus goed op kunt besparen. Gierige Gerda’s bodemprijs voor wc-papier is 0,0007 cent per vel/laag. Voor een rol drielaags toiletpapier zou Gierige Gerda een bodemprijs van 0,42 cent aanhouden.

Gierige Gerda boodschappen

In haal alles uit je geld staat een alinea met als titel: ‘Beoordeel een winkel niet op zijn uiterlijk.’ Ik moet dan meteen aan de Aldi denken, die ik altijd een beetje een onaantrekkelijke supermarkt vind. Gerda waarschuwt dat je idee over hoe duur of goedkoop een supermarkt is, niet altijd klopt. Wie herinnert zich niet de krantenkoppen dat de Aldi de duurste supermarkt zou zijn?!

Een belangrijke observatie in Haal alles uit je geld vind ik dat huismerken niet altijd het goedkoopst zijn! Zo schrijft Gierige Gerda dat houdbare melk in de aanbieding van een A-merk zo’n 40% goedkoper is dan het huismerk!

Gierige Gerda doet boodschappen met je

In onderstaand filmpje neemt Gerda je mee boodschappen doen op een zuinige manier! Zo legt ze uit dat je potten pindakaas de kiloprijs vergelijkt, en bij Knäckebrod juist het aantal ‘stuks’. En bij wasmiddelen let je dan weer op de prijs per wasbeurt!

Haal alles uit je geld Gierige Gerda: conclusie

Het boek Haal alles uit je geld van Gierige Gerda is een aanrader. Gierige Gerda gaat namelijk net iets verder dan de bekende standaard bespaartips! Dat maakt haar boek leuker en beter dan de boeken van onder andere bespaargoeroe Marieke Henselmans.

Heb jij het financieel lastig?

Vind je het moeilijk om rond te komen?

Dan zou ik Haal alles uit je geld van Gierige Gerda zeker kopen, of als kopen te duur is, lenen in de bibliotheek. Behalve informatie staan er ook praktische opdrachten in om je op weg te helpen.

Achterin het boek vind je Gierige Gerda’s bodemprijzen voor diverse producten, en een lijst met seizoensgroenten

gierige gerda bodemprijzen

Eén verbeterpuntje

Eén ding zou nog beter kunnen wat mij betreft: een handig alfabetisch register achterin het boek, zodat je makkelijk dingen kunt opzoeken.

Gierige Gerda boek kopen?

haal alles uit je geld gierige gerda

Je vindt het Gierige Gerda boek Haal alles uit je geld bij je lokale boekhandel en natuurlijk bij bol.com voor de vriendelijke prijs van 16,99. Helaas is er geen gratis inkijkexemplaar. Voor 9,99 koop je de ebook versie van Haal alles uit je geld, en bespaar je 7 euro.

Wie is Gierige Gerda eigenlijk?

Gierige Gerda is het pseudoniem van Minke van Kuijen. Vrienden noemden haar plagend Gierige Gerda, omdat ze altijd aan het besparen was.

Gierige Gerda Instagram en gierigegerda.nl

Je vindt Gierige Gerda ook online op gierigegerda.nl en er is een Gierige Gerda Instagram account.

gierige gerda instagram

Ben je meer van het luisteren? Dan is de Gierige Gerda podcast wellicht iets voor jou.

Wat vind jij van het boek Haal alles uit je geld van Gierige Gerda? En wat denk je van haar belofte dat je met haar boek 40% kunt besparen op je dagelijkse boodschappen?

Similar Posts

10 Comments

 1. In de tijd dat ik alleen werkte en er twee kleine kinderen rond liepen hanteerden we dat principe ook. Een prima uitgangspunt, maar daar moet je wel wat voor doen. Het gaat allemaal om het maken van keuzes. En die grote keuzes, zoals wel of geen auto, of twee auto’s bepalen steeds meer het beschikbare gezingsbudget.

 2. Ik ben getrouwd geweest met zuinige Marjo en heb het boek van gierige Gerda dan ook niet nodig. Als alleenverdiener met drie kinderen had dat zeker zo zijn voordelen. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen: ” ik weet niet hoe ze het doet, maar waar anderen tien gulden voor nodig hebben doet zij met een gulden.”
  Dankzij haar spaarzaamheid was ons huis tien jaar eerder afbetaald dan verwacht. Dat gaf een fijn gevoel als je net voor in de veertig bent en wat royaler kunt leven. Desondanks heb ik wat van haar eigenschappen overgenomen door de jaren heen. Houdbare levensmiddelen grootschalig inslaan als het een superaanbieding is, is er een van. Zo heb ik o.a. negenhonderd rollen toiletpapier die al 5 jaar op de zolder staan. Daar kom ik pas aan als de economie helemaal instort en niets meer te krijgen is. Een soort van levensverzekering dus, echter in de hoop het nooit nodig te hebben.

 3. In de laatste anderhalf jaar zijn veel producten sterk gestegen. Een boek uitbrengen duurt soms meer dan een jaar. Daarmee vraag ik me af hoe actueel de voorbeelden zijn?
  Een een blog heb je dat probleem niet.

  Vooral het huismerk van Jumbo is vaak duurder. zelfs duurder dan bijvoorbeeld Mora, wat ik een beter merk vind en zeker geen C-merk. Ze leveren wel smakelijke Sinas voor een lage prijs.

  Het huismerk van de Vomar (Spar e.d) gwoon is vaak slecht van kwaliteit. Daar loop ik omheen.

  Doritos kan je het beste bij de Hema (huismerk) halen. Zit meer in een zak, is flink goedkoper en smaakt goed.

  Voor toiletpapier kies ik altijd voor 2 laags. Meer dan voldoende en anders leggen mensen maar 2 velletjes op elkaar. Per rol was dat 22 cent. De laatste keer was m’n c-merk er niet meer en werd het 28 cent per rol. Zit 180 vel op ipv 200. Ze hebben echter die velletjes onnodig lang gemaakt. Daar heb je niet veel aan is zonde van het papier en slecht voor de rioolkosten.

 4. Ik ben niet rijk maar ik heb het heel goed. Rijk zal ik ook nooit worden omdat ik niet de tijd neem om allerlei producten te vergelijken. Dan heb je het dus heel erg goed, vind ik. Geruststellende gedachte is dat ik altijd nog een stapje terug kan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.