Reacties

Ruzie over geld: waarom is geld zo'n gevoelig onderwerp? — 20 reacties

 1. Hoi, in reactie op je vraag: wij huren fietsen. Voor €7 p/p hebben we de laatste keer fietsen gehuurd. Daat kun je, als je maar een paar keer per jaar fietsen huurt, toch niet voor tobben met een fietsenrek?
  Groetjes Jolanda

 2. Dat is inderdaad waar, dat geld heel veel problemen kan geven. Gelukkig zijn mijn man en ik vroeger opgegroeid in een gezin waar we het niet altijd breed hadden. Bij mijn man thuis waren er zes kinderen, dus daar werd helemaal zuinig geleefd en dit heeft toch heel goed geholpen toen we het zelf met minder moesten doen.

 3. Wij maken geen ruzie. Manlief harkt het geld binnen en ik bekijk hoe we het uitgeven. Ik doe dit zo eerlijk mogelijk en de mannen gaan vóór mijn wensen, maar als het kan, trakteer ik mezelf ook wel eens op iets, binnen het redelijke. Manlief krijgt er altijd een gevoel bij van het krijgen van een kadootje als ie iets wil kopen dat niet strikt noodzakelijk is en ik toestem. Het geeft mij weer het gevoel hem iets te geven. Beetje vreemd, maar wel heel fijn!

 4. Ik spaar, Dinnetje geeft uit, we vullen elkaar mooi aan. Maar het grootste voordeel is, we zijn niet materialistisch ingesteld, Dat scheelt pas echt een hoop geld.

  Love As Always
  Di mario

 5. Hm, ik heb een hekel aan gedoe over geld. Wat dat betreft ben ik blij dat ik in mijn eentje verantwoordelijk ben voor mijn huishouden en de inkomsten en uitgaven.

 6. We zaten altijd al op dezelfde lijn qua verdeling: vermogens gesplitst, inkomen gedeeld. Dat wisten we in het begin nog niet zo expliciet, maar werd al snel duidelijk toen het allemaal iets serieuzer werd. Het is een fijn uitgangspunt. We staan wel anders in onze reis naar financiële onafhankelijkheid, vooral qua gevoel en houding. Dat kunnen we, net als andere geldzaken, prima bespreken en daarin elkaar helpen en van elkaar leren.
  Hmm, dat klinkt wel heel zoet allemaal, maar ik kan echt geen geldconflict bedenken. Misschien moet ik hem vertellen wat die bijzondere kaas die ik laatst heb gekocht en die hij niet bijzonder maar gewoon raar en vooral niet lekker vond, heeft gekost (die was duur!) en dan nog even terugkomen.

 7. Eigenlijk hadden wij maar over 1 ding problemen, geld dat naar zijn volwassen kinderen ging. We hebben beiden eigen rekeningen hoor dus het is zijn geld maar ik kon het gewoon niet hebben als hij weer eens overdreef met geld geven. Als ze bijvoorbeeld hielpen met kast naar boven sjouwen kregen ze geld, 2 keer de kat voeren als we op vakantie waren; geld. Ik vind dat je onder familie en vrienden geen geld moet geven of vragen. Ik baalde daar vreselijk van. Nu heb ik dat losgelaten en we hebben nooit meer problemen over geld. Moesten we iets anders vinden om ruzie over te maken, haha, maar nog niet echt gevonden.

 8. Ik vind dat als mn vriend iets voor iemand repareert hij de mensen moet laten betalen en daar duidelijk over moet zijn. Ook als het familie is. Ze naaien hem en daar heb ik een hekel aan. Zo ben ik niet opgevoed en het druist enorm tegen mijn gevoel in er niets van te zeggen. Gelukkig lopen ze de deur niet meer plat. Ik vind het heel belangrijk dat we beide ons eigen geld hebben. Ik zou er niet tegen kunnen om zijn geld uit te geven dus betalen we beide. Meer wil ik er niet over kwijt ik vind geld privé.

 9. Bij ons ben ik de zuinige. Vriendjelief geeft veel makkelijker geld uit. Vooral aan cadeaus voor andere mensen. Veel geld uitgeven aan iemand is zijn manier om te laten zien dat-ie iemand lief vindt. En soms verdienen mensen dat niet. We hebben er nooit echt ruzie om gehad. Maar ik heb het hem wel een beetje afgeleerd. :-)

 10. Ben blij dat ik tot nu toe mijn bankrekening zelf beheer en dus ook kan bepalen waar mijn geld naartoe gaat, maar ook dat gaat niet altijd even verstandig. Ik vraag me wel vaak af hoe huishoudens hun geldzaken verdelen, want daar zitten echt grote verschillen in!

 11. Bedankt voor de boekentip. Die gaat op mijn leeslijst.
  Heel interessant onderwerp dit, in de afgelopen jaren van besparen heb ik ook ontdekt dat geld veel meer is dan harde munt. Bijvoorbeeld ook 'wat ben je waard': geef je geld of je tijd (hulp aan anderen) makkelijk weg. Durf je om salarisverhoging te vragen.
  Mijn man en ik hebben een hele weg afgelegd op financieel vlak sinds we samen zijn. Hij verdient het meeste per uur, maar ik ben degene die het geld laat groeien. Vroeger was een goeierd met geld, maar ik ben meer op mijn strepen gaan staan.
  Wat ik ook geleerd heb: in armoede opgroeien, wil niet zeggen dat je daarvan leert om zuinig te leven.

  • Dat vind ik een interessante observatie Anita. Ik zou in eerste instantie denken dat iemand die in armoede opgroeit dus voorzichtig en spaarzaam zou zijn met geld. Zo zie je maar weer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>