Reacties

Het nieuwe normaal: een kaartje 'kopen' voor de bibliotheek — 24 reacties

 1. Wat fijn he, weer naar de bibliotheek! Ik ben maandag al geweest. Hier ook andere openingstijden, maar geen toegangskaartje, alleen handen desinfecteren en mandje meenemen. En boeken niet zelf "uitlenen" maar naar de balie hiervoor. Het was verbazingwekkend niet erg druk en ik had rustig de tijd om deze (voor mij nieuwe) bibliotheek te ontdekken. Ik genoot ervan.

 2. Wij lezen bij dezelfde bibliotheek en ik vind het echt vreselijk. Ik was gewend om even op de fiets te springen voor boodschappen en dan gelijk naar de bibliotheek te gaan. Ik geloof dat ik nog maar even wacht.
  Ik vraag me wel af of het abonnement automatisch verlengd wordt, omdat we 2 maanden niet hebben kunnen lenen.

  • De bibliotheek in het dorp (ik woon hier vanaf 1 april) is nog niet open. Gelukkig leen en lees ik vaak e-boeken dus ik red me wel.

 3. Ik ben afgelopen dinsdag weer geweest. Binnen heb ik er even heel bewust bij stilgestaan hoe bijzonder dit wel niet is. Ik herinner me nog het moment in maart toen ik zaterdagochtend vroeg voor de dichte deur stond. Dat moment zal ik me altijd blijven herinneren. Zoiets vanzelfsprekends en zo belangrijk voor mij, zomaar dicht...

  Alleen de grote bibliotheek is open, niet de kleine wijkbibliotheken. Hier geen kaartjes, maar een bezoekersmaximum van 30 mensen. Het doel is boeken terug te brengen en te lenen, dus het is geen uitje. Daarom mag je maximaal een kwartier blijven met max 2 personen uit 1 huishouden, geen computers, geen wc en vanzelfsprekend is het leescafe gesloten. Toen ik er was waren er zo'n 25 mensen, maar het gebouw is groot dus die "verdwijnen" bijna allemaal. Ik vond het er heerlijk rustig.
  Ik hoop zo dat ze open kunnen blijven.

 4. Precies hetzelfde bij de hoofdbieb. Ik laat het nog maar even te zitten. Boeken terugbrengen komt ook wel een keer. Eer het uitleenpunt in het dorp weer open is, zijn we maanden verder. Dat is in een verzorgingshuis. Tot die tijd met zoveel mogelijk mensen boeken ruilen. En ik heb mezelf een mooi boek cadeau gedaan.

 5. Hier hebben ze nu een inlever- en uitleenloket, wat eigenlijk gewoon een raam is :) Je bestelt je boeken via de site en dan bellen ze je om een afspraak te maken wanneer je naar het loket kan komen.
  Over twee weken gaan ze weer open. Ik weet nog niet precies hoe ze dat gaan doen, maar ze zijn flink bezig om het straks allemaal zo relaxed mogelijk te laten verlopen. Vandaag mocht ik even binnen omdat mijn man daar een project doet. Het was fijn en ook wel raar om even binnen te zijn.

  • Wel handig dat je de boeken online kunt bestellen. Dat kan bij onze bibliotheek helaas niet. De functie van reserveren is helemaal uitgeschakeld.

 6. Ik ben vandaag geweest, in de bibliotheek in de wijk. De ingang en uitgang waren op een andere plek dan anders (nu wordt de nooduitgang gebruikt) en uiteraard moet je bij de ingang handdesinfectie gebruiken. Je kunt hier gewoon langs de boekenkasten om boeken uit te zoeken. Er is wel eenrichtingsverkeer, volg de pijlen op de vloer.
  Door middel van uitgifte van muntjes reguleren ze de aantallen bezoekers. Muntjes op = buiten op je beurt wachten. Als je vertrekt, dan gooi je je muntje in een bakje desinfecteermiddel.
  Het was vanmiddag heel rustig.
  De ingeleverde boeken komen op speciale karren en die karren staan 2 dagen in quarantaine.
  Ik zag dat er enorm veel gereserveerde boeken klaarstonden om afgehaald te worden.

 7. Ik werk bij een bibliotheek, ook hier 30 pers. max. Mandjes op dan is het even wachten. (valt heel erg mee) Maar wat een rare mensen heb je toch er soms tussen zitten. 80% is blij dat de bibliotheek weer open is maar soms zitten er personen tussen die alles verpesten door hun ikke, ikke ikke houding. Wanneer je ze daar op aanspreekt (looprichting, handen wassen, mandje meenemen, andere uitgang, afstand nemen enz) dan ben jij diegene die niet zo moet zeiken, jij verpest hun wereldje. Ik probeer maar te onthouden dat 80% niet zo is maar soms is dat heel erg moeilijk.

 8. Online reserveren van wat er in de vestiging aanwezig is. (Of bellen tijdens openingstijden)
  Je krijgt een mailtje dat je reservering klaar staat. Dan krijg je een mailtje met een tijdsslot van 15 minuten. (Of een belletje) als het je niet uitkomt kun je mailen (of bellen) om te overleggen. Medewerkers brengen tasjes naar mensen die de deur niet uit durven of kunnen. Inleveren kan dan niet.

  Geen boete voor te laat inleveren. Maximaal 3 boeken per 2 weken lenen.

  Je kunt de hal in, deur staat open. Kar voor inleveren tafel in de deuropening, papieren tasje met je boeken erin. Medewerker met handschoenen aan bevindt zich verder naar achter in de bibliotheek.
  Boeken op de kar blijven 3 dagen op de kar. Daarna worden ze ingenomen en weer uitgeleend.

 9. Bij mijn bibliotheek lijkt alles gelukkig 'normaal'. Ik ben er nog niet geweest, maar las in de mail over de heropening geen gekke dingen. Behalve dan geen boetes voor te laat inleveren en/of te niet opgehaalde reserveringen.

 10. Ik moet nog tot eind van de maand wachten maar ik kan wel komen om mijn boeken in te leveren. Wat ik niet ga doen want er komt teveel volk op af en ik moet ervoor naar een andere vestiging. ik hoop komende week iets n een andere vestiging die groter is, voor elkaar te krijgen.

 11. Vanaf 14 april hebben onze bibliotheken ruim 3 weken afhaalservice aangeboden. Titels die in huis waren of een verrassingstas. Vanaf 14 mei zijn we weer open, wel beperkt. Klanten krijgen een mandje en zijn ze op dan even wachten (worden steeds schoongemaakt). Het was deze week heel druk met blije klanten ☺. Inderdaad moeten boeken eerst 72 uur in quarantaine. Ook wij hebben geen kranten, leescafe of internet. Groetjes cam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder