Reacties

Cadeau 18 jaar dochter: mijn oudste is volwassen! — 36 reacties

  • Zo, dat is niet niks! Mijn man heeft dit ook gedaan. Maar hij looft 450 euro uit voor niet roken en drinken. Mijn dochter heeft daarvan haar tweedehands brommertje gekocht, om mee naar haar werk te tuffen.

 1. Van harte gefeliciteerd! Toen ik 18 werd kreeg ik de beschikking over een spaarrekening die m'n ouders voor me hadden geopend, daar kon ik mijn rijbewijs deels van betalen. Ik vind het een heel leuk idee om een ringetje (of een ander sieraad) te geven; geld is op een gegeven moment weg, maar zoiets blijft.

 2. Allereerst gefeliciteerd met je volwassen dochter. Wat n leuke dochter zeg ik heb haar al verschillende keren gezien, juist bij de Hema.
  Toen mijn zoon 18 werd hebben we hem een zegelring gegeven. Toen ik zelf 18 werd kreeg ik van m'n ouders een kettinkje met sterrenbeeld er aan.
  Wens jullie een hele fijne dag.

  • Dank je Marian! Leuk om te horen. Een zegelring vind ik ook een superleuk idee. Onze oudste zoon wordt over twee jaar achttien, en dan vind ik dat een beslist een goede optie.

 3. Gefeliciteerd!
  Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat ik kreeg, zelfs niet meer wat we onze oudste hebben gegeven hoewel dat nog maar twee jaar geleden is. Ik hecht er blijkbaar niet zo aan...;-)
  Wat betreft volwassen zijn: onze middelste dochter zei pas zelf dat ze net zo goed de leeftijd van 21 hadden kunnen aanhouden... (dit na een poosje geconfronteerd te zijn met de vraag wat volwassen gedrag inhoudt... ze wordt ook bijna 18)
  Zelf vind ik ook bizar dat b.v. de bank ineens -bam- alles stopzet, per direct gaat dit geheel over naar het kind. Wij zetten dan onze handtekeningen en blijven de eerste paar jaar nog begeleiden, dus blijven inzicht houden in haar inkomsten/uitgavenpatroon. Volgens de medewerkster doen veel ouders dat zo. Doe jij dat ook?

  • Dat klopt inderdaad! Ik was daar ook verbaasd over. Ik heb nu geen inzicht meer in bankrekening van mijn dochter, en zij baalde dat nu ook voor haar pasje moet gaan betalen. De rekeningen vliegen haar sowieso om de oren ineens. Zorgverzekering, bibliotheek etc.

   Ik wist niet dat er nog zo'n tussenvorm bestond. Bedankt voor de tip.

 4. Van harte gefeliciteerd! En leuk dat ze niet het duurste van het duurste wilde maar wat zij het mooiste vond :)
  Wat een gek idee lijkt me dat, als je dochter 18 wordt terwijl het toch echt maar een paar jaar geleden is dat ze ter wereld kwam.

  Kreeg toen ik 18 werd een indiase ketting en mocht mijn rijbewijs gaan halen, ook wegens niet roken. En volgens mij kreeg ik ook pas later beschikking over het geld dat mijn ouders voor mij hadden gespaard, als ik het me goed herinner.

 5. Geen idee war ik kreeg toen ik achttien werd of wat ik aan dochter gaf. Toen dochter 21 werd voelde ik me plotseling oud.

  Zelf kreeg ik van mijn ouders een ring toen ik 60 werd. Vond hem prachtig en hij bleek van een favoriet merk te zijn wat ik al lang had bewonderd bij juweliers, terwijl ik helemaal niet van de juwelen ben eigenlijk. Zonder dat ouders het wisten hadden ze dus die gekozen, ze kennen me tenslotte toch al 60 jaar.

 6. Van harte gefeliciteerd met je volwassen dochter. Mooie leeftijd, 18 jaar.
  Volgens mij kreeg ik van mijn ouders een gitaar op mijn achttiende verjaardag. En diezelfde gitaar heeft mijn zoon van 29 nu nog steeds.
  Heerlijk hè om de opvoeding enigszins te kunnen afronden (vond ik toen ook).

  • En wat leuk dat jouw zoon die gitaar nu ook weer gebruikt! Dat vind ik ook speciaal.

   Ik vind het echt een prettig gevoel dat ik de opvoeding enigszins kan afronden inderdaad.

 7. Hartelijk gefeliciteerd met de 18e verjaardag van je dochter.
  ikzelf kreeg een fijn verjaardagsfeestje, met allemaal lekkere hapjes die mijn vader zelf had klaargemaakt. En met mijn opa & oma en familie uit Canada, die toevallig in die periode over waren. Was heel gezellig. En we zijn met het hele gezin naar Lloret de Mar geweest. Maar of dit nou echt voor mijn verjaardag was :-) Ik hoefde in elk geval niks te betalen en mijn zusjes ook niet. Maar ik heb niks blijvends gekregen

  Toen ik kon klok kijken heb ik wel een horloge van mijn opa & oma gekregen en die heeft het bijna 10 jaar volgehouden en ik heb hem nog steeds hoewel hij het niet meer doet en de bandjes ook stuk zijn, kan ik er geen afstand van nemen. Dat is een cadeau die ik hoop dat mijn ouders ook voort zetten. Moet ik toch eens doorgeven aan hun. Want al dat speelgoed!!! Maar dan wel een goed kwalitatief horloge, zouden ze er nog zijn?, zodat die niet na een tijd stuk gaan.

 8. Ook ik kreeg mijn rijbewijs, omdat ik niet gerookt had. Ben er nog altijd blij mee dat ik hem heb, al heeft het lessen en afrijden me bloed, zweet en tranen gekost.

  Belijdenis doen was bij ons nog zo'n 'mijlpaal', en daarbij kreeg ik een hangertje en bijpassende oorbellen. En, omdat ik het zelf niet zo breed had toen, van mijn opa en oma leuke kleren om op die dag aan te trekken.

 9. Gefeliciteerd met je 18-jarige dochter! En dat jij al 18 jaar moeder bent.

  Ik kreeg van mijn man toen een enorme boos rode rozen. Het werd thuis bezorgd want vriendlief kon er destijds niet bij zijn. Hij zat in dienst en was op oefening.

  Ik vond het ook heel bijzonder toen onze oudste zoon 18 werd. Maar verder veranderde er niet zoveel. Onze zoons waren van zichzelf al vrij jong volwassen in hun gedrag en we hoefden niet veel meer 'op te voeden'. Ik had en heb wel de neiging om me soms teveel ergens mee te bemoeien en het is best lastig om dat af te leren. Ik heb met mijn zoons afgesproken dat ze het tegen me zeggen als ik me teveel ergens mee bemoei.
  Als je kinderen krijgt moet je ze loslaten en beschermen tegelijk. Dat beschermen moet je als ouder leren en later weer afleren.
  Hier ook een bijzondere mijlpaal. Het is deze week 25 jaar geleden dat ik de zwangerschapstest deed en ik zwanger bleek te zijn van onze oudste zoon :-)

 10. Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie een leuke en gezellige dag hebben.

  Volgens mij kreeg ik 500 euro omdat ik tot mijn 18e niet had gerookt. Ik kreeg er ook nog een cadeau bij, maar ik weet niet meer wat. Erg he? Ik kan me nog wel het feestje herinneren, dat was leuk dus blijkbaar was dat van veel meer waarde voor mij.

 11. Gefeliciteerd met je dochter, mijn dochter wilde al vanaf haar vijftiende een tattoo, maar dat vond ik toen maar niks en heb toen gezegd , als je op je 18e nog steeds dezelfde tattoo wilt dan krijg je hem van mij, stiekem hoopte ik dat ze van gedachten zou veranderen in de tijd dat het duurde voor ze 18 werd,maar nee hoor, dus op 18e haar verjaardag is de tattoo gezet, gelukkig heeft ze er nog steeds geen spijt van en het is natuurlijk wel een blijvend iets en verliezen of gestolen worden zoals een sierraad is natuurlijk ook geen mogelijkheid ,dus heeft ze hem nog als ik er al lang niet meer ben.

  • Hetzelfde heb ik met piercing! Mijn dochter riep al heel lang dat ze een piercing wilde, en net als jij, heb ik gezegd dat dit pas mocht als ze 18 werd. Nu is ze dus achttien en ik hoop dat ze het niet doet!!!!

  • Mijn dochter mocht van ons ook pas een tattoo als ze 18 zou zijn.
   Erg boos was ze toen ze dit hoorde: ze was pas 15
   Later zei ze ons dat ze zo blij was dat wij het in die tijd verboden want ze houdt helemaal niet meer van tattoos ;-). ........kinderen...!

 12. Een fotoboek met daarin foto's vanaf de geboorte totdat ze 18 werden. Foto's die niet in het digitale tijdperk gemaakt zijn gewoon ingescand. Van alles zit er in het boek, geboortekaartje, foto van een strikdiploma, zwemdiploma, kinderfeestjes, carnaval, vakantie, school, 1e vriendje (vriendje is er niet meer) familie, peetoom/tante, opoe en opa enz. Een heel werk zo'n boek maken maar o zo leuk

 13. Gefeliciteerd! En wat een leuke cadeaukeuze.
  Ik kreeg ook geld voor het niet-roken en dat ging naar mijn rijbewijs. Ik weet het allemaal niet zo goed meer... Voor mijn 25e kreeg ik een mooie ring van mijn moeder en voor mijn 30e van Man een ring die er precies mooi in viel (in een soort v-model). Dat vergeet ik dan weer niet zo snel. De belangrijkste volwassenen in mijn leven, zo mooi in elkaar passend ;-)

 14. Gefeliciteerd met je dochter !
  Met mijn verjaardagen kreeg ik niets. Dus met mijn 18 ste, zou het ook niets geweest zijn.
  Met mijn dochter is het nog even wachten ... Net 12 geworden.
  Dus nu langzamerhand is het niet meer opvoeden maar ... coachen! :-)

 15. Ik kreeg een gouden ring voor mijn eindexamen - omdat alle kinderen die voor hun examen kregen - maar ik houd en hield eigenlijk helemaal niet van goud! En omdat de goudprijs toen (ook al) erg hoog was, en er voor iedereen eenzelfde bedrag beschikbaar was, was het een heel erg fragiel dingetje - nadat hij jaren niet gedragen in de kast lag, heb ik hem vorig jaar eindelijk maar eens verkocht......

 16. Gefeliciteerd! Ik kreeg van mijn opa op mijn 18e ook een ring. Een heel dierbaar sieraad. Voor geboorte van mijn zoon heb ik een nieuw exemplaar gekregen. Van mijn ouders kreeg ik heel standaard op mijn 18e mijn rijbewijs.

 17. Nog van harte gefeliciteerd met jullie grote dochter. Ik kan me niet herinneren dat wij wat kregen. Onze zoon mocht van ons zijn rijbewijs halen toen hij 18 was. Hij slaagde meteen. Daar kan je ook lang plezier van hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>