Cadeau 40 jarige vrouw zelf maken: dit werd het!

Cadeau voor 40-jarige vrouw

Wat is een leuk cadeau voor een 40 jarige vrouw?

Deze post schreef ik in 2014 en is helemaal ge-update! Sommige cadeautips zijn tijdloos ; )

Mijn jongste zus wordt 40 en zaterdag ga ik naar haar verjaardagsfeestje. Omdat 40 toch wel een bijzondere mijlpaal is, wilde ik ook een bijzonder cadeautje geven. Maar wat?! Mijn zus heeft een goed lopend bedrijf, en kan veel van de dingen ze zich wenst zelf aanschaffen.

Wat geef je aan als cadeau voor een 40-jarige vrouw die al veel spullen heeft?

Ik wilde iets geven waarnaar ze jaren later nog naar zou kijken en dan vertederd denken: ‘Ach ja! Dat kreeg ik van mijn oudste zus toen ik veertig werd!’

Zilveren bedeltje cadeau voor 40 jarige vrouw?

In eerste instantie overwoog ik een zilveren bedeltje van de ‘sleutel van de hemelpoort’. Ik vond dit op internet, en ik vond het zo’n mooie gedachte. En een heel bijzonder cadeau. Maar toen hoorde ik van mijn zwager dat mijn zus bedeltjes ‘stom’ vindt! Dus dat was het eind van dát idee.

Rekbare ring

Na een tijdje balen wist ik me te herstellen. Mijn zus houdt  erg van sieraden. Sieraden zijn erg persoonlijk vind ik, en lastig om voor iemand anders te kopen. Toch heb ik me hier aan gewaagd. Ik weet dat mijn zus van wat grovere sieraden houdt, met grote stenen. En bij de V&D heb ik een (rekbare) ring gekocht met een zachtroze steen. Hij past dus altijd. Ik hoop maar dat ze hem mooi vindt!

Smurf met bloemen cadeau voor 40 jarige vrouw

Vroeger spaarde mijn zusje van die kleine smurfen poppetjes. Omdat ze overdag vaak naar haar werk is, vond ik een boeketje bloemen een beetje zonde. Die verleppen in eenzaamheid in haar huis. Daarom koos ik voor een smurf met een mooi boeket. Die blijven altijd goed!

Cadeau 40 jaar vrouw zelf maken: Getal 40 van karton

En last but not least, kocht ik bij de Xenos twee kartonnen cijfers: een 0 en een 4. Bij elkaar kostten die twee cijfers me 1 euro. Ik had bedacht om die cijfers te beplakken met een collage van foto’s van onze familie. Je vindt ze onder de noemer ‘hobbyletters’ bij Xenos.

Bij mijn moeder verzamelde ik een aantal foto’s die ik kopieerde. Daarna heb ik ze op de kartonnen cijfers geplakt. Hieronder zie je de voor en na foto’s van mijn zelfgemaakte cadeau voor een 40 jarige vrouw, oftewel mijn zus!

Voor

Cadeau voor 40-jarige vrouw

Na

Cadeau voor 40-jarige vrouw

Zoals je zult zien heeft het cijfer 4 het gat in het midden verloren. Maar ik vind dat je zo ook wel kunt zien dat het een 4 is. En anders moest ik helemaal in mijn zus gaan zitten knippen.

En vergeet niet dat mijn knutselkwaliteiten nogal beperkt zijn.

Nog een idee voor een cadeau 40 jarige vrouw

cadeau 40-jarige vrouw

Vanmiddag heb ik een multifunctioneel feestje: het is ter ere van een 40ste verjaardag, 15 jaar in een huis wonen, een behaalde studie, 4 jaar in een nieuw huis, 25 jaar bij dezelfde werkgever, een 2e verjaardag, kortom: wat moet je geven bij zoveel mijlpalen tegelijk?! Een mijlpaal?

Hulp in de tuin als cadeau 40 jarige vrouw?

De gastheer en gastvrouw zijn geen materialisch aangelegde mensen, en wensen als cadeau hulp in hun tuin. Nou heb ik al grote moeite met mijn eigen tuin, dus dat geschenk kan ik ze helaas niet geven. Ik ben niet zo’n tuinierder

Maar wat dan? Ik wil niet bijdragen aan een opeenstapeling van zooi, en spullen waarnaar eigenlijk nooit meer wordt omgekeken.

Bloemetje cadeau

Toen zag ik in de stad een vriendelijk bloemetje, dat in beweging komt als de zon er op schijnt, en dat me in alle opzichten een leuk cadeau lijkt. Het is milieuvriendelijk, het maakt een rustgevend tikkend geluid, en voor een tweejarige is de beweging leuk om naar te kijken!

En de prijs was ook nog eens heel vriendelijk: 4,95. Voor de tweejarige heb ik er nog een flesje bellenblaas bij gedaan. Zo heb ik originele, vriendelijke cadeautjes, zonder de consumptiemaatschappij te spekken.

Maar het grootste cadeau, dat ben ik natuurlijk zelf : )

Zie ook mijn post over Zilveren sieraden schoonmaken en de verjaardag tradities in ons gezin en ideeën voor het avondeten op een verjaardag.

Wat is het allerleukste cadeau dat jij ooit kreeg? En op welke leeftijd was dat?

53 Comments

 1. azalaia
 2. Mirjam
 3. Lot
 4. Simone
 5. De Zuinige Student
 6. Vlijtig met Zuinigheid
 7. Hilda
 8. Renee
 9. ingrid
 10. Felice Veenman
 11. Jouvence
 12. Corrina
 13. Tania
 14. Caroline
 15. Frederique

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh