Cadeau voor een 40-jarige

40 verjaardagMijn jongste zus wordt 40 en zaterdag ga ik naar haar verjaardagsfeestje.

Omdat 40 toch wel een bijzondere mijlpaal is, wilde ik ook een bijzonder cadeautje geven. Maar wat?! Mijn zus heeft een goed lopend bedrijf, en kan veel van de dingen ze zich wenst zelf aanschaffen.

Wat geef je aan iemand die al veel heeft?

Ik wilde iets geven waarnaar ze jaren later nog naar zou kijken en dan vertederd denken: ‘Ach ja! Dat kreeg ik van mijn oudste zus toen ik veertig werd!’

Zilveren bedeltje?

In eerste instantie overwoog ik een zilveren bedeltje van de ‘sleutel van de hemelpoort’. Ik vond dit op internet, en ik vond het zo’n mooie gedachte. En een heel bijzonder cadeau. Maar toen hoorde ik van mijn zwager dat mijn zus bedeltjes ‘stom’ vindt! Dus dat was het eind van dát idee.

Rekbare ring

Na een tijdje balen wist ik me te herstellen. Mijn zus houdt  erg van sieraden. Sieraden zijn erg persoonlijk vind ik, en lastig om voor iemand anders te kopen. Toch heb ik me hier aan gewaagd. Ik weet dat mijn zus van wat grovere sieraden houdt, met grote stenen. En bij de V&D heb ik een (rekbare) ring gekocht met een zachtroze steen. Hij past dus altijd. Ik hoop maar dat ze hem mooi vindt!

Smurf met bloemen

Vroeger spaarde mijn zusje van die kleine smurfen poppetjes. Omdat ze overdag vaak naar haar werk is, vond ik een boeketje bloemen een beetje zonde. Die verleppen in eenzaamheid in haar huis. Daarom koos ik voor een smurf met een mooi boeket. Die blijven altijd goed!

Getal 40 van karton

En last but not least, kocht ik bij de Xenos twee kartonnen cijfers: een 0 en een 4. Bij elkaar kostten die twee cijfers me 1 euro. Ik had bedacht om die cijfers te beplakken met een collage van foto’s van onze familie.

Bij mijn moeder verzamelde ik een aantal foto’s die ik kopieerde. Daarna heb ik ze op de kartonnen cijfers geplakt. Hieronder zie je de voor en na foto’s.

xenos cijfers
Voor!
kartonnen cijfer
Na

Zoals je zult zien heeft het cijfer 4 het gat in het midden verloren. Maar ik vind dat je zo ook wel kunt zien dat het een 4 is. En anders moest ik helemaal in mijn zus gaan zitten knippen.

En vergeet niet dat mijn knutselkwaliteiten nogal beperkt zijn.

Wat is het allerleukste cadeau dat jij ooit kreeg? En op welke leeftijd was dat?

22 Responses to Cadeau voor een 40-jarige

 1. Maak zelf een mooie spreuk in een mooie lettertype op de pc, print dat op mooi stevig gekleurd (foto) papier 10×15 cm, en lijst die in in een bijzondere lijst, daar kan ze dan vele jaren met genoegen en weemoed naar kijken.

 2. O die tip van hierboven, van Azalaia, is geweldig. Verder ben ik niet zo ontzettend creatief als het gaat om het zelf bedenken van een cadeau hoor. Meestal vraag ik of er wensen zijn en dan hou ik me daar graag aan… Pure gemakzucht dus…
  Gefeliciteerd met je zusje en alvast een heerlijk feestje gewenst…
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ooit zag ik dat iemand een foto collage kreeg. Heel groot met allemaal kleine fotootjes van de hele familie inclusief huisdieren. Prachtig vond ik het. Zelf kreeg ik eens van onze zoon die toen 8 was een melkkannetje kado in de vorm van een koe. Had hij met de buurjongen gekocht die 1,5 jaar ouder was. Waren ze helemaal op de fiets gaan halen, 7 km van ons vandaag. Als ik het had geweten dan was het er niet gekomen, die rakkers. Ik gebruik het nooit maar heb het altijd bewaard.

  • Zo’n foto collage heb ik dus ook gemaakt. Die heb ik op de cijfers geplakt. Alleen dan alleen van mijn zus en mijn zwager, omdat er natuurlijk beperkt plek was. Ik was best trots op dit zelfgemaakte persoonlijke cadeau.

 4. Met 60 een mooie ring van mijn ouders, helemaal mijn smaak toen zei ik dat het leek op sierraden uit een bepaald merk collectie, bleek het dus inderdaad daarvan te zijn. Het was nooit ter sprake gekomen dat ik die mooi vond, en betaalbaar en bijzonder, mijn moeder kent me dus goed.
  Een jaar later kreeg ik zoals gewoonlijk geld, en heb via MP een hanger met steen van hetzelfde merk erbij kunnen vinden.

 5. Na 25 jaren ongeveer weer oren bellen kunnen dragen.
  Lange leven titanium! Inmiddels heb ik vsn partnerlief 4 paren (= 2 verjaardagen) en afgelopen jaar een erg mooie ketting. Die mocht ik allemaal zelf kiezen … Dan weet hij zeker dat ik het mooi vind 🙂
  Nicole, ik zou voor cadeau bon gaan. Succes.

  • Een cadeaubon vond ik voor haar 40ste niet bijzonder genoeg.

   Ik wist niet dat titanium oorbellen bestonden. Wat fijn dat je daardoor weer oorbellen kunt dragen. Is titanium nog extra duur? Waarmee kan ik het vergelijken w.b. prijs denk je?

 6. Mijn mooiste kado kreeg ik van mijn man. Het is een simpele zilveren hanger met op de voorkant de namen van onze 5 kinderen (samengesteld gezin) en op de achterkant onze trouwdatum en de tekst “Alles is liefde”.

 7. Wat een mooi cadeau; vooral die 40 vind ik helemaal super. Het mooiste wat ik heb gekregen is de spiegel reflexcamera met toebehoren van mijn ouders op onze bruiloft. Daarmee hebben we de huwelijksreis vastgelegd en gebruiken we nog regelmatig voor onze kinderen.

 8. Wat een leuk idee die smurf met een mooi boeket. Ik was vroeger ook helemaal dol op de smurfen en spaarde ook die poppetjes ervan.
  Die 40 beplakt met foto’s vind ik een geniaal idee. Dat ga ik onthouden 😉

  Hopelijk is de jarige blij verrast met deze speciale cadeaus!

  Mijn mooiste cadeau? Ik denk toch wel mijn eerste computer.

 9. Toen ik denk 34 was kreeg ik van m’n man en meiden een gouden armband met 2 meisjeskopjes eraan. Op de achterkant de namen ingegraveerd. Oh wat was ik blij ermee, ze waren al wel 14 en 12 en ik was net uit het ziekenhuis. ( ik had al 3x achtereenvolgens in ziekenhuis gelegen )
  Naar toen ik 40 werd oh wat een verrassing, de meiden gespijbeld van school die om ong 10 uur weer binnen stapte .mn moeder en zus en schoonzussen op de koffie wat verder heel normaal voor de ochtend is.En daar ging de dag voor mij rollen hihi. Na de koffie naar het Alblasserbos en daar gepicknickt. Daarna workshop bloemschikken gedaan en daarna pannenkoeken wezen eten.
  En ik maar jammeren en als er meer visite kom maar goed om 7 uur thuis, alles werd ingeladen van taart en hapjes chips en frisdrank en tien naar een zaaltje gereden waar het werd gehouden.oh wat wast een verrassing maar er kwamen meer mensen dat er normaal kwamen dus man wist ervan en had taart extra gehaald.
  Al met al denk 60/70 man zat er.
  Mede door vele jaren van ziekenhuisopname , ziekte enz is het heel bijzonder zo n man ,kinders en Fam. te hebben. Wat ben je dan toch dankbaar voor alles.
  Sorry voor zo n lang verhaal.

  Groet van Hilda

 10. Leuk idee zeg! Ik denk dat persoonlijke cadeautjes het altijd goed doen, iets van een mooie spreuk ofzo zou hier ook zeker in goede aarde vallen, hoewel dat ook wel heel persoonlijk is, want hij moet me wel raken. Anders zou ik er nog blij mee zijn vanwege de aandacht en moeite die iemand gedaan heeft, maar dan is de gedachte/herinnering er natuurlijk anders bij. Jij hebt in ieder geval prachtige cadeautjes gemaakt en gehaald, leuk!!

 11. Toen mijn vader 50 werd hebben we als kado een feestje aan hem gegeven, gewoon thuis in de tuin een tap neergezet, iedereen uitgenodigd en een bandje geregeld. Wat hij niet wist is dat in de pauze de band kwam spelen waar hij vroeger roadie van is geweest. We waren gaan bellen en het bleek dat die mannen nog altijd samen spelen, dus dat was wel super! Hij voelde zich weer even 18 😉

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.