Cadeau 40 jarige vrouw zelf maken: dit werd het!

Cadeau voor 40-jarige vrouw

Wat is een leuk cadeau voor een 40 jarige vrouw?

Deze post schreef ik in 2014 en is helemaal ge-update! Sommige cadeautips zijn tijdloos ; )

Mijn jongste zus wordt 40 en zaterdag ga ik naar haar verjaardagsfeestje. Omdat 40 toch wel een bijzondere mijlpaal is, wilde ik ook een bijzonder cadeautje geven. Maar wat?! Mijn zus heeft een goed lopend bedrijf, en kan veel van de dingen ze zich wenst zelf aanschaffen.

Wat geef je aan als cadeau voor een 40-jarige vrouw die al veel spullen heeft?

Ik wilde iets geven waarnaar ze jaren later nog naar zou kijken en dan vertederd denken: ‘Ach ja! Dat kreeg ik van mijn oudste zus toen ik veertig werd!’

Zilveren bedeltje cadeau voor 40 jarige vrouw?

In eerste instantie overwoog ik een zilveren bedeltje van de ‘sleutel van de hemelpoort’. Ik vond dit op internet, en ik vond het zo’n mooie gedachte. En een heel bijzonder cadeau. Maar toen hoorde ik van mijn zwager dat mijn zus bedeltjes ‘stom’ vindt! Dus dat was het eind van dát idee.

Rekbare ring

Na een tijdje balen wist ik me te herstellen. Mijn zus houdt  erg van sieraden. Sieraden zijn erg persoonlijk vind ik, en lastig om voor iemand anders te kopen. Toch heb ik me hier aan gewaagd. Ik weet dat mijn zus van wat grovere sieraden houdt, met grote stenen. En bij de V&D heb ik een (rekbare) ring gekocht met een zachtroze steen. Hij past dus altijd. Ik hoop maar dat ze hem mooi vindt!

Smurf met bloemen cadeau voor 40 jarige vrouw

Vroeger spaarde mijn zusje van die kleine smurfen poppetjes. Omdat ze overdag vaak naar haar werk is, vond ik een boeketje bloemen een beetje zonde. Die verleppen in eenzaamheid in haar huis. Daarom koos ik voor een smurf met een mooi boeket. Die blijven altijd goed!

Cadeau 40 jaar vrouw zelf maken: Getal 40 van karton

En last but not least, kocht ik bij de Xenos twee kartonnen cijfers: een 0 en een 4. Bij elkaar kostten die twee cijfers me 1 euro. Ik had bedacht om die cijfers te beplakken met een collage van foto’s van onze familie. Je vindt ze onder de noemer ‘hobbyletters’ bij Xenos.

Bij mijn moeder verzamelde ik een aantal foto’s die ik kopieerde. Daarna heb ik ze op de kartonnen cijfers geplakt. Hieronder zie je de voor en na foto’s van mijn zelfgemaakte cadeau voor een 40 jarige vrouw, oftewel mijn zus!

Voor

Cadeau voor 40-jarige vrouw

Na

Cadeau voor 40-jarige vrouw

Zoals je zult zien heeft het cijfer 4 het gat in het midden verloren. Maar ik vind dat je zo ook wel kunt zien dat het een 4 is. En anders moest ik helemaal in mijn zus gaan zitten knippen.

En vergeet niet dat mijn knutselkwaliteiten nogal beperkt zijn.

Nog een idee voor een cadeau 40 jarige vrouw

cadeau 40-jarige vrouw

Vanmiddag heb ik een multifunctioneel feestje: het is ter ere van een 40ste verjaardag, 15 jaar in een huis wonen, een behaalde studie, 4 jaar in een nieuw huis, 25 jaar bij dezelfde werkgever, een 2e verjaardag, kortom: wat moet je geven bij zoveel mijlpalen tegelijk?! Een mijlpaal?

Hulp in de tuin als cadeau 40 jarige vrouw?

De gastheer en gastvrouw zijn geen materialisch aangelegde mensen, en wensen als cadeau hulp in hun tuin. Nou heb ik al grote moeite met mijn eigen tuin, dus dat geschenk kan ik ze helaas niet geven. Ik ben niet zo’n tuinierder

Maar wat dan? Ik wil niet bijdragen aan een opeenstapeling van zooi, en spullen waarnaar eigenlijk nooit meer wordt omgekeken.

Bloemetje cadeau

Toen zag ik in de stad een vriendelijk bloemetje, dat in beweging komt als de zon er op schijnt, en dat me in alle opzichten een leuk cadeau lijkt. Het is milieuvriendelijk, het maakt een rustgevend tikkend geluid, en voor een tweejarige is de beweging leuk om naar te kijken!

En de prijs was ook nog eens heel vriendelijk: 4,95. Voor de tweejarige heb ik er nog een flesje bellenblaas bij gedaan. Zo heb ik originele, vriendelijke cadeautjes, zonder de consumptiemaatschappij te spekken.

Maar het grootste cadeau, dat ben ik natuurlijk zelf : )

Zie ook mijn post over Zilveren sieraden schoonmaken en de verjaardag tradities in ons gezin.

Wat is het allerleukste cadeau dat jij ooit kreeg? En op welke leeftijd was dat?

Similar Posts

53 Comments

 1. Maak zelf een mooie spreuk in een mooie lettertype op de pc, print dat op mooi stevig gekleurd (foto) papier 10×15 cm, en lijst die in in een bijzondere lijst, daar kan ze dan vele jaren met genoegen en weemoed naar kijken.

 2. O die tip van hierboven, van Azalaia, is geweldig. Verder ben ik niet zo ontzettend creatief als het gaat om het zelf bedenken van een cadeau hoor. Meestal vraag ik of er wensen zijn en dan hou ik me daar graag aan… Pure gemakzucht dus…
  Gefeliciteerd met je zusje en alvast een heerlijk feestje gewenst…
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ooit zag ik dat iemand een foto collage kreeg. Heel groot met allemaal kleine fotootjes van de hele familie inclusief huisdieren. Prachtig vond ik het. Zelf kreeg ik eens van onze zoon die toen 8 was een melkkannetje kado in de vorm van een koe. Had hij met de buurjongen gekocht die 1,5 jaar ouder was. Waren ze helemaal op de fiets gaan halen, 7 km van ons vandaag. Als ik het had geweten dan was het er niet gekomen, die rakkers. Ik gebruik het nooit maar heb het altijd bewaard.

  1. Zo’n foto collage heb ik dus ook gemaakt. Die heb ik op de cijfers geplakt. Alleen dan alleen van mijn zus en mijn zwager, omdat er natuurlijk beperkt plek was. Ik was best trots op dit zelfgemaakte persoonlijke cadeau.

 4. Met 60 een mooie ring van mijn ouders, helemaal mijn smaak toen zei ik dat het leek op sierraden uit een bepaald merk collectie, bleek het dus inderdaad daarvan te zijn. Het was nooit ter sprake gekomen dat ik die mooi vond, en betaalbaar en bijzonder, mijn moeder kent me dus goed.
  Een jaar later kreeg ik zoals gewoonlijk geld, en heb via MP een hanger met steen van hetzelfde merk erbij kunnen vinden.

 5. Na 25 jaren ongeveer weer oren bellen kunnen dragen.
  Lange leven titanium! Inmiddels heb ik vsn partnerlief 4 paren (= 2 verjaardagen) en afgelopen jaar een erg mooie ketting. Die mocht ik allemaal zelf kiezen … Dan weet hij zeker dat ik het mooi vind :-)
  Nicole, ik zou voor cadeau bon gaan. Succes.

  1. Een cadeaubon vond ik voor haar 40ste niet bijzonder genoeg.

   Ik wist niet dat titanium oorbellen bestonden. Wat fijn dat je daardoor weer oorbellen kunt dragen. Is titanium nog extra duur? Waarmee kan ik het vergelijken w.b. prijs denk je?

 6. Mijn mooiste kado kreeg ik van mijn man. Het is een simpele zilveren hanger met op de voorkant de namen van onze 5 kinderen (samengesteld gezin) en op de achterkant onze trouwdatum en de tekst “Alles is liefde”.

 7. Wat een mooi cadeau; vooral die 40 vind ik helemaal super. Het mooiste wat ik heb gekregen is de spiegel reflexcamera met toebehoren van mijn ouders op onze bruiloft. Daarmee hebben we de huwelijksreis vastgelegd en gebruiken we nog regelmatig voor onze kinderen.

 8. Wat een leuk idee die smurf met een mooi boeket. Ik was vroeger ook helemaal dol op de smurfen en spaarde ook die poppetjes ervan.
  Die 40 beplakt met foto’s vind ik een geniaal idee. Dat ga ik onthouden ;)

  Hopelijk is de jarige blij verrast met deze speciale cadeaus!

  Mijn mooiste cadeau? Ik denk toch wel mijn eerste computer.

 9. Toen ik denk 34 was kreeg ik van m’n man en meiden een gouden armband met 2 meisjeskopjes eraan. Op de achterkant de namen ingegraveerd. Oh wat was ik blij ermee, ze waren al wel 14 en 12 en ik was net uit het ziekenhuis. ( ik had al 3x achtereenvolgens in ziekenhuis gelegen )
  Naar toen ik 40 werd oh wat een verrassing, de meiden gespijbeld van school die om ong 10 uur weer binnen stapte .mn moeder en zus en schoonzussen op de koffie wat verder heel normaal voor de ochtend is.En daar ging de dag voor mij rollen hihi. Na de koffie naar het Alblasserbos en daar gepicknickt. Daarna workshop bloemschikken gedaan en daarna pannenkoeken wezen eten.
  En ik maar jammeren en als er meer visite kom maar goed om 7 uur thuis, alles werd ingeladen van taart en hapjes chips en frisdrank en tien naar een zaaltje gereden waar het werd gehouden.oh wat wast een verrassing maar er kwamen meer mensen dat er normaal kwamen dus man wist ervan en had taart extra gehaald.
  Al met al denk 60/70 man zat er.
  Mede door vele jaren van ziekenhuisopname , ziekte enz is het heel bijzonder zo n man ,kinders en Fam. te hebben. Wat ben je dan toch dankbaar voor alles.
  Sorry voor zo n lang verhaal.

  Groet van Hilda

 10. Leuk idee zeg! Ik denk dat persoonlijke cadeautjes het altijd goed doen, iets van een mooie spreuk ofzo zou hier ook zeker in goede aarde vallen, hoewel dat ook wel heel persoonlijk is, want hij moet me wel raken. Anders zou ik er nog blij mee zijn vanwege de aandacht en moeite die iemand gedaan heeft, maar dan is de gedachte/herinnering er natuurlijk anders bij. Jij hebt in ieder geval prachtige cadeautjes gemaakt en gehaald, leuk!!

 11. Toen mijn vader 50 werd hebben we als kado een feestje aan hem gegeven, gewoon thuis in de tuin een tap neergezet, iedereen uitgenodigd en een bandje geregeld. Wat hij niet wist is dat in de pauze de band kwam spelen waar hij vroeger roadie van is geweest. We waren gaan bellen en het bleek dat die mannen nog altijd samen spelen, dus dat was wel super! Hij voelde zich weer even 18 ;-)

 12. Toen ik 25 werd kreeg ik een gouden armband van mijn ouders, die draag ik nu nog steeds. Maar eigenlijk ben ik altijd blij met alles wat ik krijg. Ik vind hoe je de 40 gemaakt hebt, erg leuk gedaan!

 13. Mooiese cadeau was van mijn nichtje die een steen speciaal voor mij beschilderd had; ze was er zo trots op; hij ligt nu nog steeds in de tuin;-)

 14. Wat een leuk en origineel cadeau heb je er uiteindelijk van gemaakt. Persoonlijke cadeaus zijn altijd goed omdat je weet dat er liefde en aandacht aan is gegeven. Mooi ook met die familiefoto’s. Hoop dat je zus een fijne 40e verjaardag heeft gehad!

 15. Wat lekker creatief en het eindresultaat ziet er tof uit. Ik ben niet echt van de zelfgemaakte cadeaus (niet om te geven en te krijgen). Ik koop liever iets haha.

 16. Dat is zeker een uniek cadeau, een cadeau met herinneringen en met liefde gemaakt.
  Dat is nergens te koop liefde in een eigen cadeau. Hans

 17. Persoonlijke cadeaus zijn altijd veel dierbaarder, vind ik. Ik heb zulke letters oom versierd met quotes en plaatjes uit bladen. Lekkere verf erbij! Leuk om te doen en om te geven!

 18. Ik vind vooral originele en zelfgemaakte cadeaus erg leuk! Ik kan zo niet het ‘leukste cadeau ooit’ bedenken.

 19. Voor mijn jongste zus had ik een persoonlijke kaart gemaakt
  En een mooi bedel van pandorra heeft ze gekregen
  De kaart was groot formaat 30 x 15

 20. Hoe origineel is dat met die cijfers! Ik ben 2 weken geleden 40 geworden en heb mezelf een designertas gekocht. Van mijn ouders en zus kreeg ik een bijpassende portemonnee

 21. Homemade toch altijd leukste. Ik kreeg voor mijn verjaardag van mijn nicht een kei met daarop mijn kat geschilderd, pronkt nu in de tuin. Geweldig.

 22. Zelfgemaakte cadeaus zijn het leukst! Als tip om mee te geven: plakken en smeren met behanglijm. Zowel onder als op de foto. Blijft ook nog eens super mooi.

 23. Ik vind het vooral leuk als een vriendin iets geeft om samen te doen, dus een gezellige high tea of een dagje weg met zijn tweetjes, dat je gewoon echt even tijd voor elkaar maakt.

 24. Wat superleuk gedaan die 40 zo met de foto’s en ik vind het idee van een smurf met bloemen ook wel erg leuk. Stukken persoonlijker dan een echte bos bloemen. Ik heb mijn 40ste stilletjes aan me voorbij laten gaan, beetje zonde maar ik maak het met 50 wel goed.

 25. wat leuke gedaan!! wij hadden dat eens voor Roon gemaakt, maar dan met de letter R. dit soort kadootjes vind ik altijd waardevoller dan een zomaar iets gekocht hebben kado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.