Reacties

Voor luie tuinierders: 11 tips en tricks voor een kleurrijke tuin — 61 reacties

 1. Mijn 'tuin' is vooral dood aan het gaan, zag ik gisteren. En ik geef toe dat ik toen overwoog om over te gaan op 'nep'. Ik vind die lampen trouwens ook heel gaaf!

 2. Groen, veel groen en bloemen, zo ziet mijn tuin eruit.
  En een moestuintje, insectenhotels,stuk af wat vogelnestkastjes.
  Zelfgemaakte bank van pallets waar ik heel blij mee ben.

  Die Roodborsthanger is leuk Nicole!

 3. Haha de ideale tips voor mij :) nu heb ik een man die tuinieren niet erg vindt, maar niet te veel. Dus een goede parasol zoek ik nog maar tuinkussens die hebben wij ook, hierdoor kleden we de tuin wel net even extra aan. Een leuk vogelhuisje, mooie bloembakken zo wordt het wel wat!

 4. En eenheid in kleurenkeus is ook een eye-catcher. Of je bloempotten in een felle kleur, die past bij de tuinkussens. Maar hier al aardig wat kleur door de vaste planten die opkomen en bloeien.

 5. Een mooi boompje die in het voorjaar bloeit.een vlinderstruik, doet het altijd, geeft mooie bloemen en lokt vele insecten 🦋🦋Bodembedekkers met kleurrijke bloemen, waar je niet veel aan hoeft te doen. Op de noordkant klimop over de grond laten kruipen. Maar geen stenen dat vind ik zo troosteloos!

 6. Leuke ideeën, maar voor mij moeten de bloemen etc. toch wel echt zijn. Ik vind het juist zo mooi als de natuur zijn gang gaat. Maar verder... Bijvoorbeeld zo'n vogeltje of vogelhuisje ophangen maakt een tuin toch echt wel af 😊

 7. De zijtuin staat vol met van alles.
  Onze achtertuin, in een stukje grond een flox en een katje.
  En nog wat witte bloemen in potten.
  Komkommer, framboos, aardbei en munt :)

 8. Wij wonen sinds september in dit huis en ik heb me helemaal op de tuin gestort. Er staan nog mooie planten in van de vorige bewoners maar er zijn nog open plekken die beplant moesten worden en daar ben ik nu al enkele maanden mee bezig. Heb er meer plezier in dan ooit. Ook dankzij You Tube, daar kun je goede filmpjes vinden over hoe en wat in de tuin. En dank zij een site waar je planten kunt kopen met veel uitleg over waar je die planten het beste neer kunt zetten in de tuin. Ik hoop met onze tuin de bijen en vlinders te helpen. En ik geniet zelf van de kleuren en geuren. Jouw tips vind ik ook goed hoor.

 9. De tuin is momenteel vooral een oerwoud vol paardenbloemen ;) Nee, ik overdrijf. Maar heel blij ben ik er nu niet mee. Ik vind zo'n tuinkleed een heel goed idee. Als we de tuin gaan aanpakken, wil ik dat sowieso!

 10. Wij hebben geen tuin maar een dakterras. We hebben bamboe en pluimen staan. Vooral veel planten die weinig onderhoud nodig hebben.

 11. Ha Nicole,

  ja... ik doe ongeveer alles wat jij hierboven beschreven het.
  En het ziet er zo lekker uit.
  Ik ben geen goeie tuinier: 10 minuten per dag vind ik zat
  En verder lekker genieten!

  groetjes van Marlou

 12. Leuke tips! Helaas heb ik zelf geen tuin en ook geen balkon die ik kleurrijk kan maken. Ik hoop ooit wel een tuin te krijgen en dan zal ik dit gaan gebruiken want ik heb geen groene vingers!

 13. Ik heb gelukkig geen tuin maar wel een heerlijk balkon. Ongeveer 3 meter breed en 2 meter lang (diep? hoe zeg je dat?). Er liggen houten vlonder en een stukje kunstgras (=fleurig!). Aan de balustrade hangen 32 (!) hangpotten met eenjarige plantjes (blauw, geel en rood=fleurig!). en nog een stuk of 6 losse potten (blauw, geel en rood=fleurig!). En ik heb ook een loungebankje, een tafeltje en twee stoeltjes. En lichtjes. Misschien ben ik een beetje doorgeslagen maar ik ben zo blij met mijn balkon!

 14. Ik zit liever in de tuin dan er in te werken. Als er genoeg groen is, genoeg zon en genoeg schaduw dan ben ik een tevreden mens.

  • Ja, zo ben ik ook Caroline. Ik zit liever te lezen dan dat ik tuinier. Maar ik zou willen dat tuinieren een hobby van me was, want dat lijkt me ideaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder