Reacties

De 3 levens van Gerbera's — 26 reacties

 1. Mijn gerbera's krijgen hetzelfde ritme als die van jou. Telkens met een 'kopje kleiner' in een nieuw vaasje:-)
  Ik houd meest van fresia's, een fabelachtig en lekker geurend bloemetje in huis. Ook de favoriet van mijn overleden zus, daarom dus dubbel fan.

 2. De lievelingsbloemen van mijn overleden ma...ben er zelf ook dol op en zet ze ook in kleine vaasjes als ze gaan hangen. Blijven ze nog weken goed
  Alleen moet je dan geen aanraken doen want vallen ze af haha
  Mooi blommeke

 3. Slim! Ik ga voor planten in huis en bloemen (en planten) buiten. Een boeket is uiteraard altijd welkom, maar echte favorieten heb ik niet. Hoewel, ranonkels en orchideeen vind ik wel heel mooi.

 4. Fresia’s waren mijn lievelingsbloemen, totdat ze ineens geen geur meer hadden. Nu schijnen ze wel weer te ruiken, maar ik kan niet meer tegen bloemen. 🤧

 5. Zo jij het doet kan het ook .Een andere optie is een ijzerdraadje om de stelen want dan knakken ze niet .Daar moet je wel het geduld voor hebben .Ik ben ook dol op die '''' ordinaire Tulpen'''' maar helaas ben ik er nu allergisch voor en Rozen zijn mijn favoriete bloemen .

 6. Je kunt de Gerbera nog een 4de leven geven. Als je de Gerbera's lang genoeg laat staan gaan ze op een gegeven moment "pluizen" en geven dan hun zaad af. Pak het zaad, laat het goed drogen en strooi het in de tuin met een laagje aarde erover heen.
  Dan heb je daarna je eigen Gerbera kwekerij! Het is mij zelfs gelukt op mijn balkon!
  Wat ik ook een fantastische bloem vind en die minstens 2 weken blijft staan, ook al is het 35 graden binnen (afgelopen zomer), is de Alstroemeria oftewel de Incalelie. Buiten in je tuin als plant en binnen als een bos bloemen. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Incalelie
  Zeer dankbare bloemen!

 7. Ik houd van anjers, vooral die grote. Maar in het voorjaar ben ik gek op tulpen, en dan de tulpen die hier in de polder groeien. Ook leuk in de vaas, maar ze groeien en dan vallen de bloemen in stukken.
  Ik heb nu gerbera's in de vaas, grote roze en fuchsia kleuren. De kleine vaasjes staan bij mij ook alvast klaar.
  Liefs,

 8. Superleuk! Ik vind de versie in de vensterbank misschien nog wel het gezelligst;). Bij mij maakt het niet veel uit. Een mooi gemengd boeket vind ik leuk, maar ik kan ook echt genieten van rozen o.i.d.

 9. Rozen vind ik wel heel erg mooi altijd, maar eigenlijk alle bloemen vind ik mooi. Ik vind de gerbera's zo als jij ze plaatst in de vensterbank erg leuk staan.

 10. Kreeg lichtzalmkleurige pioenrozen van mijn zoon en een boeket gemengde bloemen van mijn dochter, dus ik zit goed met de recyclebare bloemen voorlopig. Die Gerbera's zijn ook leuk, vooral in die kleine vaasjes.

 11. Zo heb je er wel lang plezier van! Ik heb geen favoriete bloem. Ik houd niet zo van bloemen. Wel als ze buiten staan, gewoon in de natuur, maar binnen hoeft ik niet zo nodig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder