Bloomon boeketten: Floral Philosphy, een nieuwe kijk op bloemen

Floral philosophyJe kent vast wel Bloomon boeketten. Bloomon boeketten zijn in de regel kleurrijk, en bestaan uit een combinatie van verschillende vormen en soorten bloemen. Nu is er een heus boek van Bloomon: Floral Philosophy, een nieuwe kijk op bloemen. Omdat ik zelf totaal geen verstand heb van bloemschikken nam ik dit boek mee uit de bibliotheek.

Nu is het zo, dat als ik een bos bloemen krijg, ik hem precies op de geleverde manier in een vaas zet. Want ik ga ervan uit dat de bloemen al optimaal geschikt zijn. Maar met het Bloomon boek Floral Philosophy kun je zelf aan de slag met bloemschikken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een typische Bloomon bos bloemen maakt, maar ook een Biedermeierbos, een veldboeket, een botanische bos, bruidsboeket, maar ook een bloemenkrans voor op je hoofd. De instructies zijn aangenaam duidelijk en stap voor stap.

Opbouw van het boek van Bloomon

Je krijgt eerst een lesje geschiedenis in hoe de interesse en waardering voor bloemen is ontstaan. Wist jij bijvoorbeeld dat bloemen oorspronkelijk een offer voor de goden waren? Nu zijn ze onderdeel van onze inrichting en bovendien actueel op de catwalk. Er staan prachtige afbeeldingen in Floral Philosophy, en eentje is van een model dat verkleedt is tot een bos bloemen. Die afbeelding kon ik vinden via Gettyimages en hier met jullie delen. Moet je kijken:

Embed from Getty Images

Daarna krijg je informatie over de basisuitrusting die handig is om in huis te hebben als je bloemen krijgt of op een vaas wilt zetten. Er zijn praktische stappenplannen voor specifieke boeketten, en verschillende soorten bloemen worden uitgebreid besproken. Last but not least krijg je voorbeelden te zien van hoe andere mensen hun bloemen hebben geschikt.

Mijn favoriete tips van Bloomon

 1. Bleek is de beste methode om je vaas en het water in de vaas bacterievrij te houden. Een milieuvriendelijker alternatief is dagelijks de vaas met groene zeep wassen en het water verversen!
 2. Met een theedoek kun je snel makkelijk blad van een bloem aftrekken. Bijvoorbeeld de bladen aan een roos!
 3. Anderhalf maal de hoogte van de vaas als lengte voor de bloemen is een goede verhouding voor een boeket.
 4. De basismodellen voor vazen zijn: melkbusmodel, hoge cilindervaas, laboratoriumvaas, vissenkom, v-vormige vaas en minivaasjes.
 5. De volgorde waarin je bloemen in een vaas zet doet er toe!
 6. Kies altijd een paar bloemen met een groot kleurvlak, zoals een roos of een gerbera.
 7. Voor een gemiddelde bos bloemen heb je ongeveer 15 tot 20 stelen nodig. Voor een flinke bos kies je voor minstens 25 stelen.
 8. Het maakt niet uit of je bloemstelen schuin afsnijdt: als je maar strak en schoon snijdt. Dus niet hakken, trekken of draaien.
 9. Vul je vaas met vers handwarm water! Koud water zorgt namelijk voor meer bacteriegroei.
 10. Ververs het water om de paar dagen, ook als het er nog schoon uitziet.

Bloomon boek: review

Sylvia Witteman over Bloomon

Sylvia Witteman houdt er niet van om boeketten kant en klaar thuis te laten bezorgen. Ze vindt dat je bloemen zelf moet kopen. Ik moest lachen om haar venijnige omschrijving van Bloomon boeketten in een column in de Volkskrant:

‘En dat alles zou ik mij laten ontnemen ten gunste van zo’n would be ‘lekker rommelige’ ruiker, zo’n veredeld drie-keer-modaal-Fleurop-pompstationveldboeket dat bij elke Randstedelijke bakfietstrut op de schoorsteenmantel staat, in zo’n retro-onbeholpen beschilderde Peruaanse vaas? Neen!’

Lees ook mijn post over Greetz bloemen.

Mijn conclusie over Floral Philosophy

Het Bloomon boek Floral Philosophy is een lust voor het oog. Ook als je weinig op hebt met bloemen is het een prachtig boek om te bekijken. Het boek is een combinatie van praktisch, informatief en mooi. Ik heb er ook echt dingen van geleerd! Zoals het gebruik van lauwwarm water en dat je water om de paar dagen moet verversen.

Floral Philosophy is leuk voor mensen die van bloemschikken houden en op zoek zijn naar praktische aanwijzingen voor het maken van boeketten. Maar het is ook leuk voor mensen die niet verder komen dan het krijgen van een boeket. Dankzij de tips in dit boek kun je langer plezier hebben van je boeket bloemen.

Praktische informatie over Floral Philosophy

Floral Philosophy, een andere kijk op bloemen is voor 20,- te koop bij bol.com. Dat vind ik niet duur voor zo’n mooi vormgegeven boek dat bovendien ook nog eens goede informatie biedt over bloemen en boeketten.

floral philsophy: review

Praktische informatie over Bloomon

Je kunt op bloomon.nl prachtige Bloomon boeketten bestellen. Het is zelfs mogelijk om een bloemenabonnement te nemen.

Zie ook mijn posts over Greetz brievenbusbloemen en over onze Amaryllus bol van de Kruidvat.

Weet je wat ook leuk is? Twee minivaasjes met bloemetjes per post laten bezorgen:

L007 2 bloomini bloompost brievenbus bloemen cadeau

Wat vind jij van bloemen en boeketten? En wat vind je van Sylvia Wittemans omschrijving van Bloomon boeketten?

27 Comments

 1. ingrid
 2. Tania

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh