Reacties

Welke vaas voor welke bloemen? — 38 reacties

 1. Ik heb twee vazen in huis: een doorzichtige en één van melkglas. Altijd gezellig om bloemen in huis te hebben. Ik heb trouwens jouw blog Ren mama ren vandaag genoemd in mijn blogpost van vandaag over o.a. hardlopen.

 2. Zelf heb ik veel te veel vazen in huis. Vaak cadeau gekregen en als ik iets cadeau krijg, dan kan ik het altijd heel slecht wegdoen. Maar mijn eigen voorkeur gaat meestal uit naar doorzichtige vazen. Dat staat zo lekker 'luchtig' in het interieur, vind ik.

 3. Ik heb verschillende vazen en die heb ik gekregen. Als het een iets kleiner boeket is dan vind ik een hoge weckpot het leukst.
  Ik heb zelden bloemen in huis. Ik ben gek op bloemen die lekker ruiken, maar mijn longen niet. Ook van het water in de vaas van een boeket bloemen geeft na een paar dagen een geur af waar ik het benauwd van krijg. Bloeiende planten zonder geur gaan beter. Ik heb altijd een boeket lavendel staan in een hoge vaas. Staat mooi en dit gaat prima want het zijn nepperds :-)

 4. Ik heb drie "echte" vazen en gebruik verder alles wat in de keuken staat. Bolvazen zijn lastig schoon te maken en vallen voor mij daarom af.
  Maar eerlijk gezegd hebben wij nu minder vaak boeketten dan vroeger. Ze staan maar even, en vergen veel chemicalien en transport. Wel maak ik kleine boeketjes uit eigen tuin (hoewel de bloemen buiten langer staan) en als er fluitekruid is, pluk ik armen vol. Daar ben ik dol op

  • Dat van dat schoonmaken vind ik een goed punt. Daar had ik niet aan gedacht. Ik heb dan ook geen bolvazen, en nu ga ik ze ook niet kopen dus! Bedankt voor de tip!

 5. Toen ik verhuisde heb ik er veel naar de kringloop gebracht verzameld in 40 jaar en een paar gehouden die ik echt mooi vond en handig.
  Bij mijn moeder stonden er ook veel en ook daarvan zijn een paar hier terecht gekomen.
  Het is dus een vrij grote verzameling, grote en kleine in allerlei vormen en maten.

  Ik kies vrij zorgvuldig een vaas en soms verander ik dat weer na een dag. In de loop van de week dunt het vaak wat uit en gaan ze weer in een kleinere vaas.
  Ik heb 4 lange smalle voor 1-3 bloemen die ik ook graag gebruik.

  Nu heb ik 2 bloeiende orhideeen staan en koop ik even geen bloemen maar neem soms wat uit de tuin of uit de natuur mee in klein vaasje.

  • Jij onderhoudt je boeketten dus echt goed Lot. Ik zou dat ook moeten doen, maar meestal ververs ik de bloemen alleen op vrijdag omdat ik dan moet schoonmaken. Dat is eigenlijk jammer.

   Bloeiende orchideeën vind ik ook altijd mooi!

 6. Ik heb in een vroeger leven nog aan bloemschikken gedaan en heb daar nog veel vazen en containers van overgehouden,maar toch zijn er maar een paar die ik altijd gebruik een bruine kruik voor veldbloemen een grote zware voor de gladiolen een klein kruikje voor roosjes en ook een paar bolflessen waar vlierbloesemlikeur in zit die zijn mooi voor een enkele tak.

 7. Ik heb laatst een heleboel vazen weg gedaan. Ik had er zo veel en ik pak eigenlijk altijd dezelfde vazen. Ik heb een brede stenen bloempot die heel smal is, die gebruik ik vaak voor tulpen, die dan allemaal naast elkaar komen te staan. Verder heb ik 1 zilverkleurige vaas en een oude melkkan die ik gebruik voor bloemen en nog een stuk of 3 glazen vazen. Nog steeds genoeg dus haha

 8. Ik heb een aantal grès potten in verschillende maten (soort keulse potten maar dan grijzig/beige van kleur) voor takken of stoere boeketten. Verder een accubak vol met stukken drijfhout met daartussen reageerbuisjes waar ik een enkele bloem of takjes in kan zetten. Verder heb ik nog een aantal oude glazen bolvazen van moeder en schoonmoeder die dezelfde hadden (jaren 40) aangevuld met kleinere glazen potjes en flesje waarin diverse stekjes staan en zelfs zaailingen van bomen als esdoorn en eik met de wortels dus zichtbaar. Staat heel leuk zo bijelkaar. Af en toe een takje clematis ertussen voor wat kleur.

 9. De vazen die ik gebruik zijn van glas. Ik heb ook twee mooie oudere vazen, een oude gemberpot en een grote matzwarte vaas die van mijn oma zijn geweest.
  Als ik bloemen in een vaas zet dan snij ik ze op de goede lengte schuin af. Te lange bloemen in een vaas vind ik lelijk, krijg je zo'n topzwaar effect !Tulpen snij ik na een paar dagen vaak nog een keertje af. En als het water troebel wordt en gaat stinken(chrysanten bv.) ververs ik het water en haal vieze blaadjes weg.
  Ik gebruik ook weleens een mooie bloempot als vaas, of een glazen vooraadpot.

 10. Hier alleen vazen van glas; twee grote en drie kleintjes. Mijn man mag geen bloemen meenemen want ik wil die chemische bloeiers niet. Ik pluk bloemen van wat anderen onkruid noemen en combineer dat met hedera en rozen uit de tuin. En wat vrouwenmantel. In de winter staan er geen bloemen, wel heb ik veel kamerplanten.

  • Ik ben geïnteresseerd Sonja: wat maakt dat je bloemen 'chemische bloeiers' vindt? Heeft dat te maken met hoe ze gekweekt zijn?

   Leuk dat je uit eigen tuin goed kunt plukken!

 11. Jee, jij boft met jouw man!! Ik krijg hooguit misschien maar 2 á 3 bloemen per jaar! Voor de rest koop/pluk ik ze zelf!
  Maar goed, een antwoord op jouw vraag, ik heb zo'n 30 soorten vazen in huis en vrijwel alleen maar van glas een enkele wit. Ik heb zelf een 4-jarige opleiding bloemsierkunst gevolgd en vandaar zoveel vazen! ;) En de vazen variëren van heel klein tot immens groot (voor op de grond), ik kan dus alle kanten uit!

 12. Ik koop graag een vaas in de kringloop en ik vind ht zonde om meer dan €20 uit te geven, omdat ze uiteindelijk altijd stuk gaan. Maar nadenken over de vorm doe ik niet. Ik koop wat ik mooi vind.

 13. Beb gek op cristallen vazen.en glas.Heb er aardig wat .
  Van kringloopwinkels verzameld.

  Dus altijd wel iets om een bloemetje in te zetten.

 14. Mijn man zegt dat hij mij ook graag bloemen wil geven, dus die mannen zijn er wel, maar ze zijn zeldzaam. Alleen mijn man kan dat makkelijk zeggen ook, want hij hoeft geen bloemen mee te nemen. Want net als VeggieMo vinden mijn longen en neus dat niet zo leuk. Vroeger bij mijn werk kreeg ik altijd een bos bloemen als je jarig was, dat was uiteindelijk al een hele vooruitgang want eerst kregen we niks. Maar die gingen dezelfde dag nog naar mijn moeder want ik kan er dus niet tegen. We krijgen nu een cadeaubon, veel beter kun je zelf wat uitzoeken.
  Dat wil niet zeggen dat ik ze niet mooi vind, vooral tulpen en gerbera's vind ik prachtig.
  Dit houdt dus ook in dat ik helemaal geen vazen in huis heb. Dus als ik per ongeluk al een bos zou krijgen gaan ze in een emmer en hup naar iemand die ze wel in huis kan hebben.
  Wij hebben nepplantjes van de I.kea in huis

  • Gerbera's vind ik ook erg mooi. Tulpen wat minder. Die laten zo snel hun kopjes hangen.

   Wat vervelend dat je niet tegen bloemen kunt! Gelukkig dat er nepplanten zijn.

 15. Ik verzamel geloof ik (kleinere) vazen. Oude uit de jaren 60 en 70 en mooie nieuwe, met name van Hella Duijs.
  Boeketten, daar word ik niet blij van (uitzonderingen daargelaten). Het liefst heb ik een paar dahlia's uit de tuin, of lathyrus.
  Glazen vazen en ik gaan niet zo goed samen, omdat er snel een kalkrand in de binnenkant zit en dat stoort mij dan enorm.

 16. Handige tips! Wij hebben een aantal vazen gekleurd maar de meeste doorzichtige. Zelf vind ik de doorzichtige toch het mooiste staan. Maar ik moet eerlijk bekennen dat we soms wel een bv met een verjaardag een leuke bos krijgen en dat het dan net niet de juiste vaas is. Te groot of net weer te klein voor die bos. Maar altijd zo fijn om verse bloemen in huis te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder