Reacties

Bloemen van de supermarkt of bloemist? — 39 reacties

 1. Uh... ik koop nooit bloemen.. Zonde van het geld vind ik dat.
  Je koopt ze, zet ze neer en een week later kun je ze weg gooien. Het is net alsof je geld in de papierversnipperaar gooit.

  Of.... dat is hoe ik het zie. Ik snij soms wel bloemen uit eigen tuin en soms komt de buurman met een mooie bos bloemen aanzetten.

  Ik geniet echter het meeste van bloemen die buiten staan.,Als er hier geld uit wordt gegeven aan groen, dan is het aan plantjes.

  • Het gaat om het genieten van de bloemen als ze er nog mooi uit zien denk ik Bespaarzuinig. Een stukje natuur in huis, en dan ook nog heel fleurig.

   Maar ik snap jouw redenering ook wel. En dan kan ik me goed voorstellen dat je je geld er niet aan uitgeeft.

   Aardige buurman heb je trouwens!

  • Ja he?! Een hele aardige buurman. Halverwege de 80 is hij en hij kweekt nog steeds zijn eigen bloemen.

   Enne... ik hou ook erg van bloemen, maar vind een week gewoon te kort. Dus hou ik ze maar in de tuin en nu in huis bezig om kruiden te zaaien en zo.

 2. Ik hou niet van boeketten (en zeker niet van al het groen er in). Vaak koop ik een paar losse bloemen bij de bloemist. Ik heb namelijk heel veel kleine vazen, oud en nieuw. Of ik ga naar de pluktuin en mijn eigen tuin.
  De advertenties van Bloomon spreken mij ook aan, het veldboeket vind ik mooi. Maar voor dat geld regel ik het zelf liever.

 3. Ik ben net als jij in dat ik niet hou van dat groen in boeketten!
  Als ik boeketten krijg (en dat is regelmatig want ik ben operazangeres) haal ik altijd de bloemen eruit en verdeel ze vaak ook nog over leuke vaasjes.
  Ik heb zelf nooit verschil gemerkt in houdbaarheid tussen supermarkt en bloemist. Bij beiden heb ik successen en falen meegemaakt. Met als toppunt in Delft dat de gerbera's gingen hangen na anderhalve dag (van de bloemist) en ik terugging en de man domweg zei: oh, dan heb je gewoon iets verkeerd gedaan. En weigerde er iets mee te doen! Dan beter de Jumbo o.i.d. waar je een week vaasgarantie krijgt!

  Vroeger kocht ik ze vaak maar nu veel minder, eigenlijk om wat bespaarzuinig zegt: het is zo eenvoudig om te besparen door geen bloemen te kopen. Maar ik hou wel erg van een bosje in huis dus als ik meer geld had kocht ik ze wel!

  Groetjes, Anke

  • By the way, ik probeerde heel hard te reageren op je nieuwe post op berichtenvanhetmoederfront, maar dat wil maar niet lukken :(

  • Wat een slechte service van die bloemist zeg! Daar ga je dan niet meer naar terug denk ik.

   Ik zal eens kijken wat er aan de hand is op Berichten van Het Moederfront!

 4. Ik ben net gek op bloemen maar de bloemist, zelf iets samenstellen, geweldig, maar ja, je betaald er ook voor. Bij de supermarkt heb ik 2 bossen voor 5 euro. Soms staan ze niet op water en er wordt ook niet echt naar omgekeken, maar ja, beter dan een bos van 30 euro (ik houd nogal van dure bloemen helaas haha). Online doe ik alleen als ik echt geld teveel heb en iemand een bloemetje verdient en ik het niet zelf kan gaan halen/brengen. De verzendkosten er bovenop maken het altijd zo duur dat ik het liever niet do.

  • Ik ben gek op ridderspoor, pioenrozen, ranonkels, freesia's, lelies, eustoma's. Ik noem het altijd elfen bloemen, veel blauw, paars en wit, lekker ruikend en een beetje magisch. ;-) Voor een bosje pioenrozen betaal je al snel 8 euro, en als je dan iets samen wilt stellen met al die bovenstaande bloemen... ik heb een erg dure smaak helaas. :P Als ze toevallig een van bovenstaande bloemen bij de supermarkt hebben haal ik die sowieso daar en de rest bij de bloemist, dat scheelt weer. :) Ik doe dit ook niet vaak hoor, 1x per jaar maar, als ik voor mezelf iets koop maak ik het niet zo duur, ik haal dan liever wat vaker een klein bosje dan één keer een grote. Ik zal nog wel eens een post maken over bloemen, maak regelmatig foto's van mijn boeketten (voor ik ze weg geef).

 5. Ik koop heel soms bloemen van de Aldi, tulpen of roosjes en ik heb veel bloemen in mijn tuin staan namelijk veel Dalia's Hortensias en gladiolen ik heb ook veel planten staan waaronder ook orgideeén en bloembakken voor de ramen dus bloemen genoeg.

  • Dat lijkt me erg handig: bloembakken voor de ramen. Die bloemen blijven dan natuurlijk ook lang mooi en je kunt ze vanuit huis bewonderen.

 6. Soms koop ik 2 bossen voor 5 euro bij een groot tuincentrum hier in de buurt of op donderdag haal ik een boeketje dan zijn ze 50% korting zijn ze wel iets ouder maar ervaring leert dat ze zelfs dan nog een kleine week mooi erbij staan :) dan koop je een mooi boeket tussen de 7 en 10 eur. We zijn ons huis aan het verkopen en dan staat het welk leuk op tafel bij een bezichtiging. Zo konden we de kosten nog redelijk beperkt houden. Verder vind ik het in de winter wel leuk om af en toe bloemen te kopen. In de zomer niet te warm dat vind ik zonde. Of ik pluk wat bloemen uit de tuin

 7. Ik koop nooit bloemen voor mezelf. Heb een klein bloementuintje aan huis en daar knip ik wel eens wat ook om cadeau te geven. Verder is er in de natuur ook genoeg te vinden. Zinnia's van de Lidl kun je heel goed zelf zaaien voor heel weinig geld, misschien een tip voor jou ?
  Groet Thea

 8. Ook ik hou niet van alle soorten bloemen. Zonnebloemen zijn er nu veel en zie ik graag. Ook narcissen graag. Vaak haal ik een net uitgevouwen roos uit de tuin en die gaat dan in klein vaasje, of ronde, ouderwetse bloemenring van schoonmoeder geweest.

  Afgelopen week had ik een rouwboeket nodig en heb ik 3 verschillende, passende bloemen uitgezocht en bloemist maakte daar een mooie compositie van met wat groen. Kosten nog geen 10,00 euro. Als ik een echt rouwboeket zou hebben besteld zou ik zeker 3-4x meer hebben betaald en dat zou veel minder persoonlijk zijn geweest.

  • Dat vind ik niet duur Lot, nog geen 10 euro voor een mooi (rouw)boeket. En ook nog wel heel persoonlijk omdat je het zelf hebt uigezocht.

   Wat is een bloemenring?

  • Dat is een vaasje in ringvorm van aardewerk of keramiek. In het midden een gat en daaromheen zit dan een ring ongeveer 2 cm hoog en diameter gat is 5 cm en buitenkant is 10 cm. In de ring kan je bloemen zetten en dat geeft een leuk effect. Ik heb er nog 1 die groter is. In de 50er jaren was dit erg in.

 9. Hier kriebelt het vooral in de lente, dan kopen we meestal voorjaarsbloemen in het warenhuis of op de markt. Kwestie van de lente uit te nodigen na een donkere winter. De rest van het jaar denken we daar niet aan. In de zomer zitten we buiten en dan zien we niks van die bloemen binnen. In de winter lijkt het zo raar om bloemen in huis te hebben. Die verwelken dan ook sneller door de verwarming.
  Als geschenk geef ik ze wel gemakkelijk wanneer ik de gastvrouw niet goed ken. Dan komen ze wel van bij de lokale bloemist. Een mooi boeket is altijd een mooie attentie.

  • Dat herken ik Sopdet! Als de lente zich aankondigt wil je die graag ook naar binnen halen!

   Ik vind bloemen ook een handig cadeautje voor verjaardagen of als ik gewoon ergens op bezoek ga.

 10. Oh jee, dit hangt er helemaal vanaf waarom ik die bloemen koop, voor welke gelegenheid het is en ga zo maar door. Voor mijzelf gewoon tussendoor haal ik ze of op de MARKT, die optie is er ook nog, of de supermarkt inderdaad. Is het voor een speciale gelegenheid, huwelijk, verjaardag, overlijden, dan ga ik toch naar de bloemist of alsnog op de MARKT, is dan mijn eerste keuze.

  De laatste keer, een paar weken terug nog maar, heb ik mijn witte condoleance roos bij Intra Tuin gehaald zelfs in de bloemenwinkel, ook prachtig, maar dat mag je ook wel verwachten natuurlijk.

  Zelf heb ik nu een hele aparte bos bloemen staan die ik kreeg, amper groen, maar 1 stelitzia erin, lelies, 1 roos, grote chrysanten, 1 zonnebloem en een uibol noemen wij dat altijd, wel artistiek, maar staat nu wel 2 weken en pas gisteren gaf de bos aan, ik ben nu wel op... Geen idee of dat nu een supermarkt bos was of een bloemenwinkel bos of markt bos... allemaal mogelijk. ;-)

  En ook een bos uit de supermarkt, heb ik weleens een bos rozen of meerdere gehad die wel 3 weken hebben gestaan, het is ook je eigen kennis van hoe bloemen uit te zoeken en te voelen, ja voelen of ze vers zijn of niet. Als je weet hoe dat moet, kun je rustig uit de supermarkt mee nemen, dan is het jouw kennis en niet die van hen.

  X

 11. Ik koop nooit bloemen voor mezelf. Ik vind bloemen wel mooi hoor en in de supermarkt of op de markt is het nog wel betaalbaar, maar ik heb een hekel aan dat schuin afsnijden van de stelen en zo. Dat gepruts om die bloemen mooi in een vaas te krijgen... Nee, dat is aan mij niet besteed. En dan nog dat het water best snel gaat stinken. Of dat er blaadjes of zo afvallen. Haha, ik begin er gewoon niet aan. ;-)

  • Ik heb ook nooit zin om ze individueel schuin af te snijden. Dus dat doe ik ook niet... Ik snijd gewoon met het broodmes in één keer alle stelen tegelijk schuin af. En rangschikken doe ik ook niet. Ik ga er vanuit dat ze al op hun best geschikt zijn als ik ze koop.

 12. Bloemen koop ik zelden voor mezelf ondanks dat ik gek ben op bloemen. Wel koop ik ze regelmatig voor anderen. Soms in de supermarkt en soms bij een kweker. Een echte bloemenwinkel zit hier nergens meer in de omgeving.

 13. Ik koop geen bloemen meer want ik heb geld er niet voor. Tot een jaar of 2 terug kocht ik nog wel eens een bloeiend plantje om toch een 'bloem' in huis te hebben. Maar ook dat is geschrapt omdat ik het geld er niet meer voor heb.

  Een jaar of 7 terug kocht ik eens in de maand een bloemetje. Ik kocht dit wel bij de bloemist/kweker omdat ik daar meer keus had om een leuk boeket samen te stellen.

 14. Meestal koop ik mijn bloemen bij de supermarkt in ons dorp. Ze zijn redelijk geprijsd en goed van kwaliteit. Bovendien is er vrij veel variatie, ook leuke vaasjes, plantjes, stukjes om cadeau te geven, voor binnen en buiten.
  Als ik iets héél aparts wil, ga ik naar een bloemist of tuincentrum, maar de bloemen staan niets langer dan die van de buurtsuper, terwijl ze meestal wel duurder zijn.

 15. Ik ga meestal naar de bloemist en maak dan zelf een boeketje. Ik vind de kant-en-klare boeketten vaak ook te groen. Ik heb meestal wel een bosje bloemen staan. Ik vind het altijd gezellig; een mooiebos bloemen op tafel.

 16. Ik koop bijna nooit bloemen, als ik ze koop, dan in de supermarkt.
  Onze supermarkt (Plus) betrekt de bloemen van een bloemist. De bloemist zie ik wekelijks de bloemen brengen en verzorgen.
  Ik ben dol op pioenrozen!

 17. Ik ben dol op bloemen maar vind het nogal prijzig. Ik neem heel af en toe een bosje tulpen of roosjes mee van de Aldi of Lidl. Die staan wel meer dan een week mooi te zijn in mijn emaille kan hoor. Die boeketten van de bloemist vind ik meestal niet zo mooi. Zo gemaakt, zo weinig puur natuur... Verder heb ik in de zomer het liefst een groot boeket uit de tuin. Allerlei tinten van lichtroze naar dieppaars. Daar doe ik een paar takken van de hazelnotenboom tussen. En dat is mooier dan het duurste boeket van de bloemist!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder