Bloemen: Hoe vind je mijn trosanjers?

bloemen duurzaam? Trosanjers.

Hoe vind je mijn trosanjers?

Ik vind ze zelf schitterend : )

Ik kocht ze op dinsdagmorgen 28 februari bij de Albert Heijn voor 2,99.

Bewust kocht ik een bos waarvan de knoppen grotendeels nog dicht waren.

Maar mag je eigenlijk nog wel bloemen kopen in verband met het milieu?

Bloemen giftige milieurampen?

Arjen Lubach noemde ze in zijn programma De Avondshow:

‘giftige, mensonterende milieurampen waar je helemaal niks aan hebt.’

En hij heeft een punt. Ook Milieucentraal zegt dat een boeket uit een verwarmde kas of van ver ingevlogen met het vliegtuig een ‘flinke klimaatimpact’ heeft.

Maar wat mag dan wel?

Als je dan al bloemen wilt kopen kies dan ‘vollegrondsbloemen – uit het Nederlandse veld,’ aldus Milieucentraal. Ik moest even googelen wat ‘vollegrondsbloemen’ zijn, maar dat zijn dus bloemen die gewoon buiten in de natuur groeien. En niet in een kas.

Tulpen zijn 8 maanden een duurzame keuze

Op Milieucentraal hebben ze een handige bloemenkalender waarop je kunt zien hoe duurzaam bloemen gedurende het jaar zijn. Mijn geliefde Gerbera’s scoren het hele jaar slecht! Tulpen daarentegen zijn bijna het hele jaar door een duurzame keuze! Alleen niet van juni t/m september.

Maar trosanjers staan niet op de kalender.

Ik weet niet of dat nou goed of slecht nieuws is….

Action kunstbloemen

En anders toch maar kunstbloemen van de Action?

action bloemen

Leestips

Geef jij wel eens een boeket cadeau? En waar let je dan op?

Similar Posts

24 Comments

 1. Ik vind ze mooi jou anjers …en ik hou van bloemen…ik kan niet zonder…maar ook ik heb hier en daar in huis kunstbloemen…raar maar waar…..maar voor weinig kun je ook gewoon bij de bloemist slagen hoor met de tegenwoordige stijl…ik koop meestal 5 tot 7 bloemen en dat staat zo leuk in een vaas…en dan ben ik weer helemaal blij blij…fijn weekend dikke knuffel liefs van mij 🍀❤️🍀🐾

 2. ik heb een betere oplossing, zet gewoon bloemen in de tuin en pluk die als ze gaan bloeien. Als je een beetje verstandig aanplant heb je je er heel lang plezier van.

 3. Als ik een bos bloemen voor iemand koop kijk ik naar de staat van de bloemen en ik koop wat ik bij die persoon passen vind. Op duurzaamheid let ik dan niet.
  Voor mezelf koop ik zelden bloemen.

 4. Trosanjers vind Ferry zo mooie bloem. IK vind wat minder. Ik heb liever andere bloemen. Gerberas’s vind ik prachtig bloemen. Bij jou ziet goed uit. Ik heb ook kunstbloemen in huis. Kleinere soort. Fijn weekend.

 5. Mooie anjers! Wanneer ik een zeldzame keer bloemen koop neem ik ze ook, altijd zo minn mogelijk geopend.
  Je hebt een grote tuin, dus zou het een idee zijn om een plekje te voorzien om wat snijbloemen te zaaien? Als je houdt van gerbera’s zijn zinnia’s misschien een goede keuze voor in de tuin. En zonnebloemen, het zaad kost haast niets.
  En wat dingen die in de winter mooie zaaddozen of takken geven zodat je die ook binnen kan zetten in plaats van bloemen? En wat struiken met bloeiende takken om te knippen?
  Ik snij de hele winter bijvoorbeeld takken van de toverhazelaar.

 6. Als je ze zelf mooi vind, maakt het eigenlijk niet uit wat een ander er van vind.
  Maar een compliment verdienen de tros anjers wel, maar ook de verzorging. Hans

 7. De trosanjers zijn prachtig! Ik houd er ook van. En ze staan vaak heel lang! Ik las net op internet dat je ook fairtrade-bloemen kunt kopen… dat is dan misschien ook een idee…

  groetjes, Alice K.

 8. Sinds we veel dierbaren zijn verloren, is mijn liefde voor bloemen minder geworden. Ik vind de vergankelijkheid soms moeilijk te verdragen. Daarom hebben planten mijn voorkeur.

 9. Ik houd niet van bloemen in een vaas. Als ik bloemen cadeau geeft zijn het meestal tulpen omdat ik die zelf leuk vind. Ben ik per ongeluk toch heel duurzaam bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.