Vooraanzicht huis veranderen? 3 tips!

chique vooraanzicht

Hoe is het vooraanzicht van jouw huis?

Waarschijnlijk niet zo vorstelijk als het vooraanzicht van het huis hierboven ; )

Jaron schreef voor Huisvlijt onderstaand artikel over het vooraanzicht van je huis veranderen en verbeteren!

Hoe verbeter ik het vooraanzicht van mijn huis?

Het aanzicht van je huis is belangrijk. Het is de eerste indruk die bezoekers en voorbijgangers van je huis krijgen. Een aantrekkelijk huis kan niet alleen bijdragen aan je eigen woongenot, maar ook aan de waarde van het huis.

In dit artikel bespreken we drie manieren om het aanzicht van je huis te verbeteren.

1. Investeer in een aantrekkelijke entree

De entree is het visitekaartje van je huis en het is daarom belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Een aantrekkelijke entree nodigt gasten uit en creëert een warm welkom. Begin bijvoorbeeld met het schoonmaken van de deur en het deurkozijn.

Voeg verlichting toe aan de entree om een uitnodigende sfeer te creëren. Leg bijvoorbeeld een deurmat bij de ingang, een aantal bloempotten of andere decoraties.

vooraanzicht met blauwe deur en bloemen

Je kunt ook investeren in bestrating en een pad naar de voordeur. Zorg ervoor dat het pad goed verlicht is en dat de bestrating in goede staat verkeert. Door deze kleine veranderingen kan je de uitstraling van je huis aanzienlijk verbeteren.

2. Verbeter de tuin

Er zijn verschillende manieren om de tuin te verbeteren, ten eerste kun je ervoor zorgen dat de tuin netjes en opgeruimd is. Haal onkruid weg, snoei struiken en bomen, en zorg ervoor dat het gras gemaaid is. Dit is een eenvoudige manier om je tuin er beter uit te laten zien.

Wanneer je een houten schuurtje in de tuin hebt staan, kan je hier een laag beits op aanbrengen, op deze manier ziet deze er ook weer zo goed als nieuw uit. Een andere manier om de tuin te verbeteren is door bloemen en planten toe te voegen.

vooraanzicht cottage met bloementuin

Je kunt ook bloembakken of hangmanden toevoegen om meer kleur en variatie aan je tuin toe te voegen. Vergeet niet om je planten regelmatig water te geven en te bemesten om ze gezond te houden.

3. Vernieuw de gevel

Je kan van alles aanpassen aan de gevel om deze er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Ten eerste kun je de gevel schilderen. Een verse laag verf kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis. Kies een kleur die past bij de stijl van het huis. Vergeet niet om de gevel eerst schoon te maken en te schuren voordat je begint met schilderen.

Hieronder zie je een wel heel creatieve bewerking van de gevel:

vooraanzicht

Verder is het ook altijd handig om even te kijken of er een muurverf aanbieding is, dat kan je weer wat geld schelen. Een andere manier om de gevel van je huis te vernieuwen is door gevelbekleding aan te brengen. Dit kan variëren van houten planken tot gevelpanelen van kunststof.

gevelbekleding

Gevelbekleding biedt niet alleen een mooie uitstraling, maar het beschermt ook de gevel van je huis tegen weersinvloeden.

Vooraanzicht huis nawoord

Dankjewel Jaron. Ik ben het helemaal met je eens dat het vooraanzicht van een huis belangrijk is. Sterker nog, ik vind dat huizen vaak een soort gezicht hebben. De deur is de mond, en de ramen zijn bijvoorbeeld de ogen.

Maar ik denk dat het vooraanzicht van een huis staat of valt bij twee dingen:

 • De staat van onderhoud
 • En hoe netjes de boel is opgeruimd

Want je huis kan nog zo’n prachtig vooraanzicht hebben, als het pad er naartoe bezaaid is met oude auto’s, fietswrakken, vuilnis, bankstellen etc. dan oogt het niet aantrekkelijk.

Hetzelfde geldt voor de staat van onderhoud. Al is je gevel nog zo mooi, als de verf er in bladders aanhangt doet dat toch afbreuk aan het vooraanzicht van je huis.

Leestip

Buitenschrijnwerk

Ben jij tevreden met het vooraanzicht van jouw huis?

Similar Posts

21 Comments

 1. Wat grappig dat je vaak een gezicht ziet in de gevel van een huis. Zo heb ik het nog nooit bekeken. Mijn vooraanzicht kan niet veranderd worden zonder toestemming van de VVE, dus dat is iets waar ik niet over na hoef te denken;).

 2. Ik vind de entree van het huisje met de blauwe deur heel mooi. Alleen vrees ik als ik hier potten zet dat ze gestolen worden. Ik heb helaas niet echt een voortuin. wel poets ik regelmatig mijn raam en de deur. Zo blijft het toch netjes en ziet het er goed uit.

 3. Leuk hoor, vooral die ene met blauwe deur. Bij ons is het best lelijk allemaal haha maar ik vind het zelf niet zo heel erg belangrijk. Ik kijk liever uit op een huis met mooi vooraanzicht.

 4. Buiten kozijnen enz.vind ik de tuin erg belangrijk. De voortuin is het visitekaartje van je huis.

 5. Je hebt mooie foto’s gebruikt! Die met het rieten dak vind ik erg mooi (het huis uit mijn jeugd had ook een rieten dak).
  Ik ben wel tevreden met mijn voortuin / pad / deur. De deur en inkom zijn vanop de straat niet te zien.
  Een pad van gebakken klinkers, dat wat slingert, met begroeiing die tot over het pad hangt, met vooraan een rode beukenhaag en dan wat gras met 2 kersenbomen, dan weer een haag (haagbeuk) en daarachter een leuk stukje tuin met bloemen, voorjaarsbloeiers, en een toverhazelaar en bamboe, en boven de voordeur hangen kabels gespannen tussen de muren en daar klimt kiwi en druif overheen, er hangen enkele windgongen en er is ook een verscholen zithoekje. Ik heb er veel aandacht aan besteed omdat er een keukenraam en een woonkamerraam op uitkijkt, en door de hagen zie ik de huizen aan de overkant van de straat niet

 6. Nou mijn voortuin mag inderdaad weer even onkruid vrij gemaakt worden. Maar goed dat staat op de planning als lente echt begint.

 7. Ik vind het vooraanzicht wel heel belangrijk. Zelf ben ik wel tevreden met de mijne. Leuke potten en bakken met planten heb ik er staan, dat doet het altijd goed!

 8. Wat mooie foto’s. Ik kan zelf niet veel doen omdat ik in een appartement woon. Wel heb ik vorige zomer geijverd voor het laten herschilderen van het houtwerk wat gelukkig gebeurd is. Het gaf een slordige indruk vond ik

 9. Wij hebben een gehuurd appartement dus mogen er niet zo veel aan veranderen. Zorg wel altijd dat spinnenwebben worden weggehaald en dat er in de lente planten en bloemen staan (+ goed onderhouden). En uiteraard naambordje, deurmat, houten vlondertjes, plantjes..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.