Voordeur decoratie: 10 x iets leuks bij de voordeur!

voordeur decoratie

Ik houd van voordeur decoratie; van iets leuks bij de voordeur!

Als ik ergens op bezoek ga dan geeft voordeur decoratie net wat extra's vind ik.

Voordeur decoratie voor Kerstmis

Als moeder en fulltime blogger krijg je geen kerstpakket,’ schreef ik in 2015. Dus dan is het best leuk als je kinderen bijbaantjes hebben en van hún werkgever een mooi kerstpakket krijgen. Zo kreeg mijn jongste dochter onder andere een mooie kerstster. Ik heb er speciaal een spijkertje voor in de voordeur geslagen. Die kerstster is prachtige voordeur decoratie voor Kerstmis.

voordeur kerst 2022

En nu dat spijkertje er eenmaal zit, wil ik daar eigenlijk wel telkens een andere krans of versiering aanhangen.

En die dan wisselen met elke seizoen!

voordeur

kerstmis voordeur
Vanwege Kerst heb ik onze deurbel versierd met een rode kous

Voordeur decoratie ideeën

Maar voordeur decoratie hoef je zeker niet te beperken tot Kerstmis! Je kunt het hele jaar door je voordeur decoreren.

1. Deurkransen

Seizoensgebonden kransen gemaakt van bloemen, bladeren op je voordeur staan mooi, en helpen bovendien je te leven met de seizoenen. Hieronder de herfstkrans die in de herfst op onze voordeur hangt:

Screenshot 2023 11 21 at 13.33.15

2. Bloempotten en Planten als voordeur decoratie

Zet kleurrijke bloempotten aan weerszijden van de deur met seizoensgebonden bloemen of groenblijvende planten. Zelfs als je planten het niet zo goed doen, zorgen de bloempotten voor kleur. En als je echt geen groene vingers hebt, kun je natuurlijk ook kunstbloemen in de bloempotten zetten. #ik

3. Verlichting bij de voordeur

Hang decoratieve lantaarns op bij de deur of gebruik sfeervolle kerstverlichting. Overweeg om een elegante hangende lichtarmatuur boven de deur te installeren. Verlichting bij de voordeur is ook nog eens goed tegen inbrekers.

4. Spiegel als voordeur decoratie

Een spiegel bij de voordeur als decoratie heeft verschillende voordelen. Je bezoek schrikt zich te pletter van hun uiterlijk, en kunnen zichzelf nog snel even fatsoeneren. Daarnaast zorgt een spiegel voor een ruimtelijk gevoel.

5.  Persoonlijke Elementen

Je kunt de voordeur decoratie heel persoonlijk maken. Denk aan een naambordje met jullie foto's en namen erop. Zoals deze:

voordeur decoratie

6. Kleur bij de voordeur

Schilder de voordeur in een opvallende kleur die past bij de rest van de gevel. Voeg kleurrijke details toe, zoals een vrolijke deurmat.

7. Hangdecoratie bij de voordeur

Hang een windgong op voor een rustgevend geluid. Een deurbel of klopper in een opvallend ontwerp kan ook dienen als decoratief element.

8. Teksten en Citaten als voordeur decoratie.

Een bord met een inspirerend citaat of een welkomsttekst. Decoratieve letters die samen een woord vormen, zoals "welkom" of "thuis". Zelf vind ik te zoetig, maar veel mensen houden hier wel van. En je kunt natuurlijk als tegenwicht een bordje op hangen met een plaatje van een valse hond en de tekst Hier waak ik! En teksten als Aan de deur wordt niet gekocht! Scheer je weg!

voordeur decoratie

9. Natuurelementen als voordeur decoratie

Gebruik takken of gedroogde bloemen als decoratieve elementen bij je voordeur. Denk ook aan stenen of kiezelstenen.

10. Raamdecoratie voordeur

Bij raamdecoratie voor de voordeur kun je denken aan luxaflex, gordijnen maar ook aan deur decoratie stickers! Deze raamdecoratie voor een voordeur van Sheine vind ik bijvoorbeeld erg mooi:

raamdecoratie deur

Je kunt ook het nuttige met het aangename verenigen en als raamdecoratie voor de voordeur jullie namen gebruiken. Zoals bij deze voordeur met glas:

Deur decoratie stickers heb je in alle soorten en maten. Met je naam erop, of juist met glas in lood effect of simpelweg om inkijk te voorkomen.

Decoratie voordeur landelijk

Stel je wilt je decoratie voor de voordeur landelijk houden. Hoe geef je jouw voordeur een landelijke uitstraling? Dit is vooral goed om te weten als je voordeur zelf niet bepaald landelijk is, en een nieuwe voordeur teveel gedoe is, of te duur.

Een landelijk effect bereik je met de volgende voordeur decoratie: kies voor hout als materiaal zoals houten bloempotten. Combineer die met een deurkrans en gegalvaniseerd metalen plantenbakken, brievenbus of andere decoratieve elementen. Hanging baskets met bloemen erin geven ook een landelijk effect bij je voordeur. Een verweerde houten ladder in combinatie met vintage koffers zorgen ook voor een landelijke uitstraling.

Leestips

Hoe ziet jouw voordeur er uit? En heb je hem nog versierd voor de kerst? Heb je deurmatten?

Similar Posts

30 Comments

  1. Kijk, dat is precies wat ik nu ook wil gaan doen nu ik dat spijkertje in de deur heb geslagen! Balen dat je nu een kunststof voordeur hebt. Kun je daar niet een plakhaakje aanmaken of zo?

 1. Er hang standaard een krans op de voordeur. Is wel weer aan vervanging toe.
  Leuk zeg, zo'n ster aan de deur.

  Hier geen kerstpakket, man heeft wel een kleinigheidje gehad in de vorm van een chocolade champagnefles. Ook lekker!!!

 2. Wat een leuke kerstster! Ik krijg helaas ook geen kerstpakket... baal ik altijd van, haha!
  Onze voordeur is niet versierd, maar we hebben wel lichtjes voor het keukenraam. :)

  1. Jammer hè om geen kerstpakket te krijgen! Ik zou het ook wel eens willen meemaken. Maar gelukkig kan ik meeliften met de pakketen van mijn man en kinderen.

   Lichtjes voor het keukenraam vind ik altijd ook erg mooi.

 3. Ik vergeet nog antwoord te geven op je vraag: de deur zelf niet versierd maar wel lichtjes voor het keukenraam en links en rechts van de deur een rieten puntbakje met bergthee aan de muur. De rode besjes zijn wel kerstig :-)

 4. Vaak versier ik mijn voordeur wel met kerst. Maar deze keer niet. Wij hebben best een mooie voordeur met een grote en een kleine ruit. Helaas hebben we een huurhuis dus kunnen we niet kiezen welke kleur de deur is. Gelukkig is hij blauw en eigenlijk best mooi.

  1. Fijn dat je van jezelf al een mooie deur hebt. Ik vind die van ons echt niks aan. Hij heeft niets bijzonders, en is gewoon puur functioneel.

   Een blauwe deur vind ik mooi. Ik vind het net een boektitel: Het huis met de blauwe deur.

 5. In het oude huis wel, daar woonden we aan een doorgaande weg in de wijk en kreeg altijd leuk commentaar op onze krans, de buuf had dezelfde, had ze speciaal gemaakt toen voor ons, maar nu in dit huis is die met de verhuizing kapot gegaan en wonen we niet meer zo in het zicht, dus niks voor de deur,ik had wel 2 schattige buxuxjes gekocht met de bedoeling dat ik er lichtjes in zou doen...maarja..niet gedaan, er hangen wel lichtjes in andere struiken, dus wel kerst voor de deur;)
  Groetjes en fijne dag!

 6. Ik zou best wat leuks aan de voordeur willen hangen maar dan springt het licht bij de voordeur voortdurend aan als er maar een beetje beweging in de krans zit. En dat vind ik erg onrustig. Al helemaal omdat wij boven de voordeur slapen :-)

  Fijne kerstdagen!

  1. Nee, dat lijkt mij dan ook geen pretje. Dan word je waarschijnlijk steeds uit je slaap gerukt.

   Door die rode slof aan de deurbel, rinkelt die ineens regelmatig. En dat is ook best onrustig.

 7. Ik vind het erg leuk om iets aan de deur te hangen! Bijvoorbeeld een krans (met kerst) of zoiets! Ook erg gaaf om elk seizoen te wisselen, lijkt mij. Wat een leuke en originele posts schrijf je toch altijd!
  Ik wens je een hele fijne en gezellige kerst, geniet ervan! X

 8. Wij hebben in 2011 een nieuwe voordeur gekregen. Met leuke vierkante ramen onder elkaar. Er hangt alleen naast de deur, tegen de muur een kerstkrans met een slinger van kerst eraan. Normaal gesproken geen versiering.
  Maar bij jullie deur, met veel glas zeker leuk om er iets tegenaan te hangen, plakken.

 9. Onze voordeur is ontzettend saai.... Totaal niet versierd ;)

  Wat ik me opeens besefte toen ik jouw naambordje zag: ik heb best wel wat foto´s van je kinderen gezien, maar geen enkele van je man... Hoe ziet jouw man er eigenlijk uit? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.