Reacties

Stoep schoonmaken: houd jij je eigen straatje schoon? — 67 reacties

 1. Hoi,
  mijn straatje is helemaal schoon, ook voor de garage en in de brandgang op ons gedeelte. Mijn man had nog strooizout gevonden, dat we een tijd geleden eens gekocht hadden, dit heeft hij gebruikt. Toen ging het vegen een stuk makkelijker en nu zijn al die gedeelten gewoon helemaal schoon. Echt ideaal !!

 2. Ik zou willen dat iedereen het deed. Ik ben hier 1 van de weinigen in de straat die het doet (samen met nog een paar anderen en dat zijn vaak oudere mensen) en het ergert me best dat de rest van de stoep gewoon een ijsbaan is. Wat buiten hun hui gebeurt interesseert een heleboel mensen gewoon niet (meer).

  Die oproep van Balkenende vond ik dan ook tekenend, het zou toch heel normaal zijn als mensen dat uit zichzelf zouden doen?
  Onze zout was helaas ook op ;(.
  Misschien maakt het ook nog verschil waar je woont en of de stoepen schoon worden gehouden, wij wonen in de Randstad.
  groetjes,
  Lilian

 3. Ik zou willen dat iedereen het deed. Ik ben hier 1 van de weinigen in de straat die het doet (samen met nog een paar anderen en dat zijn vaak oudere mensen) en het ergert me best dat de rest van de stoep gewoon een ijsbaan is. Wat buiten hun hui gebeurt interesseert een heleboel mensen gewoon niet (meer).

  Die oproep van Balkenende vond ik dan ook tekenend, het zou toch heel normaal zijn als mensen dat uit zichzelf zouden doen?
  Onze zout was helaas ook op ;(.
  Misschien maakt het ook nog verschil waar je woont en of de stoepen schoon worden gehouden, wij wonen in de Randstad.
  groetjes,
  Lilian

  • Mijn stoep is altijd netjes, k vind dat ook wel belangrijk hoor. Hrt is toch het eerste wat mensen van je zien als ze op bezoek komen.

 4. jahaa, de onze is schoon! de oprit maar ook voor het huis. zo schoon dat als de kinderen hier in de straat aan het sleeen zijn... ze voor ons huis af moeten stappen. maar aleen bij ons, de buren doen het alleen op hun oprit (en vegen dan precies tot de grenslijn....nou ja!) wij doen het mbv de sneeuwschuiver en een lading strooizout dat we altijd in de schuur hebben staan.... komt deze winter erg goed van pas!
  manlief is er maar druk mee! :)

 5. Ja, wij houden de stoep voor ons huis beslist schoon. Er lopen heel veel mensen over de stoep omdat ze van of naar het station moeten.
  Ik vind het gewoon een prettig idee dat ze veilig mijn/ons huis kunnen passeren.
  Onze buren doen daar ook aan mee.

  • Wij hebben alleen een galerij! Dus de stoep hoeven we niet te vegen. Wel maken wij een aantal keer per jaar de galerij schoon. Wij wonen in de middelste woning van de galerij. Wanneer het heeft gesneeuwd, dan maak ik de hele galerij sneeuwvrij. Er wonen bij ons veel ouderen op verdieping en ze zijn altijd dankbaar dat ze gewoon zelf hun krantje kunnen ophalen.

 6. Bij mij in de buurt wordt er altijd netjes met elkaar samen gewerkt om alles zo schoon mogelijk te houden. Sinds dat ik ermee bezig ben geweest om het op te ruimen komen er altijd meerdere bij. Zo zorgen we er allemaal netjes voor om de ongelukken op de stoep met strooizout te verkleinen.

 7. Almere is een flat, dus daar mag niets op de hal, plus dat wordt schoon gemaakt, daar betalen we allemaal dan ook voor, service kosten.

  Drachten, we zitten tegenover een enorm ROC en als het regent, daar is een rookvrije zone ingesteld op het hele terrein, wat denk je wat de mensen doen? In pauzes? Juistum, komen hier onder de afdakjes schuilen van onze schuren in de voortuin... dus peuken, zakjes, pakjes.. van alles vind je in deze voortuin, en wij maar ruimen... maar aan de overkant is een rookvrije zone! Chapeau!

  Oh mocht je nu denken, dan ga je toch klachten indienen? Dat is al gedaan, keer op keer, door vele inwoners van de straat... er wordt niets mee gedaan.

  X

 8. Zo goed en zo kwaad als het kan houden wij hier de stoep schoon.
  Het lukt niet altijd nu met al de herfstbladeren.

  Ik heb voor de deur een rooster, niet zo gezellig:)
  Maar wel wat kalebassen ernaast, dat dan weer wel:)

 9. Van flylady , waar het bij een zonecleaning hoort, leerde ik dat het ook om behoud van je vloerbedekking in huis gaat. Dat slijt minder door naar binnen gelopen , gewaaid zand.

 10. Wij hebben een voortuin en deze stoep ziet er altijd netjes uit er staan geen bomen dus van bladeren hebben we geen last en als er sneeuw ligt, halen we dit zelf weg. Na onze voortuin komt een gezamenlijk pad, dit houdt men samen wel schoon.

 11. Mogge Nicole. Ik zit op een flat en er is een schoonmaakploeg die het bij houdt maar soms doe ik het zelf en in het portiek ook wel eens en ook de intree naar binnen houden wij als buurbewoners zelf bij.
  Regengroetjes Tine

 12. :-) in de winter veeg ik de sneeuw weg, ik woon op een hoek en heb een heel groot oppervlak om bij te houden, in de herfst laat ik de blaadjes gaan dat vind ik zo zond om weg et doen, dat doen mijn buurmannen :-) "jammer genoeg"

 13. Ik ben verplicht om mijn stoep en oprit schoon te houden, ik woon halverwege een helling en als ik de zaak niet schoonmaak en vrij houd van sneeuw kom ik met mij auto de garage niet in of uit. Daarnaast gaat ieder 14 dagen de groenbak naar buiten. Een goede gelegenheid om te vegen en het overbodig groen daar weg te halen.

 14. In Duitsland is het ook verplicht om je eigen stoepje schoon te houden. Boetes bij niet nakomen zijn ook best fors. Ik snap het wel, het is levensgevaarlijk als je het niet doet.

 15. ha Nicole,

  leuk en best wel ouderwets.
  Ik zie het m'n moeder nog doen: de stoep schrobben.

  Ik doe het niet.
  Maar ik heb wel een hele goeie bezem en regelamtig veeg ik de stoep.
  Maar omdat ik hier de enige ben op de kade ziet het er wel wonderljk uit...

  Prettig weekend!
  Marlou

 16. Ik woon in een appartementencomplex waarin dit allemaal wordt schoongehouden door de huismeester. De prijzen voor een appartement zijn er vrij hoog. Desondanks zijn er genoeg mensen het normaal vinden om hun troep achter te laten op plekken waar het naar mijn mening niet hoort. Heel gek, maar toch gebeurt het. Het is geen sneeuw, maar andere dingen die soms het daglicht niet kunnen zien.

 17. wij hebben een voortuin en oprit en ik zorg er toch voor dat het onkruid weg is. Als het gesneeuwd heeft zorgt mijn vriend er wel voor dat het sneeuwvrij is

 18. Wij doen dat wel. Bij ons is het geen stoep maar een berm met gras en jammer is dat we wel wekelijks hondendrollen vinden. Wij zien het als onze plicht om zone voor ons huis proper te houden, maar wekelijks kaka’s van andere dieren opruimen is niet echt fijn te noemen...

 19. Mijn stoep staat vol met grote bloempotten. Kruiden, bloeiende planten sieren mijn entree.
  Het vegen en schoonhouden hoort daar gewoon bij.

  Aanvullend zijn er een aantal buren die wekelijks het zwerfvuil uit de straat verzamelen en opruimen.

  Vredelievende groet,

 20. Daar zijn mensen goed in, maar als het om de fysieke straat gaat wordt het lastiger.
  Maar tijdens de winter hield ik het straatje voor de deur schoon.
  Nu geen last meer van er ligt nu tapijt voor de voordeur en een keer per week wordt het gereinigd. Hans

 21. Natuurlijk moet je je stoep netjes houden. Op mijn werk vind ik het wat minder. We hebben namelijk een stoep voorlangs van 17 meter en een magazijndeur naar achteren van 20 meter. Beide stukken moeten schoon met sneeuw.

  Love As Always
  Di mario

 22. Op zich maakt het mij nooit uit of iemand anders zijn straatje schoon houdt. Moet iedereen zelf weten vind ik. Zelf veeg ik regelmatig bladeren en rommel van het tuinpad, omdat ik een grote berk in de voortuin heb. Daar komt veel blad, stuifmeel en zaad vanaf. Ik wil niet dat anderen er last van hebben, dus veeg ook vaak de oprit van de buren gelijk mee. Het leuke aan vegen aan de voorkant van het huis vind ik ook de onverwachte praatjes met buren. Ik spreek altijd minstens drie mensen weer even als ik daar bezig ben. Zo houd ik leuk contact, zonder dat ik bij iedereen op de thee hoef te gaan:) Als er sneeuw ligt schuif ik dat ook altijd op tijd weg, net als van het tuinpad van mijn oude overbuurvrouw, waar ik de sneeuwschuiver dan weer van leen!

 23. Ik zorg er in de herfst voor dat de stoep voor ons huis zoveel mogelijk bladvrij is dat mensen niet uitglijden over de natte herfstbladeren en als er sneeuw is gevallen, zorg ik ook voor een bewandelbaar stukje zodat voorbijgangers niet uitglijden of vallen. Het stoepje bij onze eigen voordeur wordt af en toe schoongemaakt. Wat zand en bladeren wegvegen zodat het weer toonbaar is.

 24. Het mag op zich best wel opgeruimd/netjes zijn. Hier ligt er een deurmat en staat er momenteel een mandje met kalebassen bij de deur. Veeg het regelmatig en eens in de zoveel tijd even schrobben.

 25. Toen ik nog in een rijtjeshuis woonde was mijn stoepje ook altijd schoon. Ik haalde ook altijd onkruid weg op het gedeelte van de stoep dat niet bij mijn tuin hoorde. Nu woon ik in een flat dus hoeft dat niet meer. Ik veeg wel af en toe de hal van de flat als er veel blaadjes naar binnen zijn gewaaid.

 26. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn stoepje/pad/ voorkant van het huid er niet zo netjes uitziet. Maar vaak wordt er ook afval achtergelaten waar ik dan niets aan kan doen.

 27. Hoe intens verdrietig die schone straatjes, het schreeuwt dat je niets beters in je leven te doen hebt dan deze compleet nutteloze onzin. Herfstblaadjes en sneeuw zijn de vijand lijkt het, in plaats van een teken van natuur en vrolijkheid.
  Als er toch een teken is van schone schijn dan zullen het schone stoepjes en voortuintjes zijn.
  Het is voor mij een teken van een verdrietig en leeg bestaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder