Grote Schoonmaak

Geïnspireerd door de belofte van de Lente, de aangename temperaturen en inspirerende huishoudelijke blogs, heb ik mij op de grote schoonmaak gestort. Het grootste probleem vind ik de vraag waar ik in godsnaam moet beginnen. Want er is zoveel te doen…

Dus ben ik gewoon maar érgens begonnen.

Ondertussen is de badkamer grondig schoongemaakt, met behulp van Maartje, Jan en Ot, en zijn de gordijnen van de woonkamer afgehaald, gewassen en weer opgehangen.

De linnenkast heb ik grondig opgeruimd, want hoeveel dekbedhoezen heeft een mens nou helemaal nodig? Ik geloof dat ik er wel zes had per bed, en we hebben hier zes bedden in totaal, dus tel maar uit… Tijd dus om overbodige ballast overboord te gooien, en dat resulteerde in vier vuilniszakken met dekbekhoezen, en een nette linnenkast!

De hoeveelheid werk is nog steeds overweldigend, maar er is in ieder geval een beginnetje.

Ik denk dat ik mijn lidmaatschap op Flylady maar weer eens nieuw leven inblaas, om nog wat gestructureerder aan de slag te gaan.

Maar een begin heb ik in ieder geval gemaakt!

Hieronder zie je achtereenvolgens de opruiming van de linnenkanst, met voor, tijdens en na foto’s.

 

 

Similar Posts

7 Comments

 1. goede dekbedovertrekken doe je toch niet weg????????? Dan is er vast wel ergens plaats op een andere plek, iets weg doen wat nog goed is noem ik niet bepaald consuminderen. Van een versleten dekbedovertrek maak ik vaak nog onderslopen of ik gebruik het in stukken voor het doorlekken van fruit als sap. Iets weg doen komt eigenlijk in mijn woordenboek niet voor. Hartelijke groet en tot laters, Gerrie

 2. Ik vind deze opruimactie echt zeeer geslaagd zo te zien en ZEER INSPIREREND Nicole ! Geweldig die kast.

  Margreet

  P.s. Enne..heb je die vuilniszakken ook al weggebracht ? (valkuiltje van mijzelf..)

 3. Ik volg op dit moment het boek van de Huishoudcoach. Ben nu (ook) bezig met het onderwerp spullen…
  Deze voor en na foto’s zijn echt heel leuk vind ik.

  Nogmaals groetjes van Margreet

 4. Dekbedovertrekken die je niet meer gebruikt en al behoorlijk versleten zijn, neem ik mee op vakanties en gooi ze daarna weg, heb je geen was als je thuiskomt.
  Ik doe dit trouwens ook met ondergoed, T-shirts, sokken en eigenlijk alle oude kleding. We zien er dus ook altijd erg arm uit als we op vakantie gaan ;-)

 5. Ziet er keurig uit :)
  Bedankt voor je bezoekje aan mijn web-log.

  OT: Mijn keuken is open (zoals je gelezen hebt) *lees* zonder muren ene kant is keuken andere kant is woonkamer Dus 1 grote ruimte waarin woonkamer en keuken in 1 zijn *niet leuk* en helemaal niet als je trek hebt in patatjes :(

  Liefs -x-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.