Ruggable vloerkleed: kleed dat in de wasmachine kan! Review

Ruggable vloerkleedToen ik Ruggable vloerkleden voor het eerst tegenkwam op een Amerikaanse website was ik meteen enthousiast: eindelijk een kleed dat je in de wasmachine kunt doen. Maar helaas werden ze niet buiten de VS geleverd. Tot ik afgelopen week Ruggable kleden bij bol.com tegenkwam. Hoewel ze niet zo goedkoop zijn als mijn huidige vloerkleden, die ik kocht voor zo’n 4 euro per stuk op rommelmarkten, besloot ik het gewoon te doen. Want ik wilde al heel lang een stevig, wat groter vloerkleed dat in de was kon. En soms moet je jezelf gewoon iets gunnen. En zo werd ik dus de gelukkig eigenaar van een ruggable vloerkleed.

Hieronder mijn ervaringen met het ruggable vloerkleed.

Ruggable vloerkleed: wat is het?

Voor iedereen die het niet weet: een ruggable vloerkleed is een vloerkleed dat uit twee delen bestaat. Het onderste deel is antislip en het bovenste deel kun je eraf halen om te wassen. Dit maakt dit kleed enorm geschikt voor huishouden met kinderen, huisdieren en/of mensen met een allergie.

Ruggable vloerkleed: bestellen

Ik bestelde mijn Ruggable vloerkleed op de donderdag na Kerstmis. Vervolgens kreeg ik keurig bericht dat het vloerkleed de volgende maandag bezorgd zou worden. Maar ik kreeg het de volgende dag al! Een leuke meevaller dus. Het bestelproces verliep dus vlot.

Ruggable vloerkleed: levering

Het Ruggable vloerkleed wordt geleverd in een rol, gehuld in blauw plastic. Dit kun je met een schaar makkelijk losknippen. Vervolgens kom je bij het ruggable vloerkleed dat ook weer in een laagje plastic zit. Als je het kleed uitrolt kom je de onderste laag tegen.

ruggable vloerkleed

Ruggable vloerkleed: omschrijving

Het Ruggable vloerkleed bestaat dus uit twee delen. Het onderste deel voelt een beetje klittenbandachtig aan de bovenkant. Aan de onderkant is het rubberachtig, en echt antislip.

Ruggable onderkleed

Het vloerkleed zelf is van een stevige maar tegelijk soepele kwaliteit. Ik heb eerst het onderste kleed op de grond gelegd, en vervolgens het bovenste vloerkleed erover heen gelegd. Het handigst is om dit met iemand anders te doen. Het is supermakkelijk en het resultaat is prachtig: een vloerkleed dat keurig op de plek blijft liggen en makkelijk in de was kan.

Ruggable vloerkleed in de was

En ja hoor, het kleed lag amper 4 dagen of ik zag een verdachte donkere plek op het kleed. Trixie is normaliter keurig zindelijk, maar misschien door het geknal buiten vanwege Oudejaarsdag dat ze een ongelukje had. Hoe dan ook, het was een mooie aanleiding om het kleed te wassen. Dat deed ik op 30 graden en met een kort wasprogramma van 45 minuten. Mijn grootste zorg was dat het zou krimpen. Maar het kwam perfect weer uit de was! Dus het kleed heeft de wasproef glansrijk doorstaan. Ook al kwam die een stuk vroeger dan ik van plan was….

Mijn conclusie over het Ruggable vloerkleed

Ik vond het best een spannende aankoop, want dit vloerkleed kost toch maar liefst 200,- Maar ik ben er heel tevreden over. Het beantwoordt helemaal aan mijn verwachtingen en ziet er mooi uit. Bovendien is het echt heel erg antislip. Je hoeft niet bang te zijn dat je uitglijdt met dit vloerkleed. Ik kan het dus van harte aanraden.

Praktische informatie over het Ruggable vloerkleed

Ik kocht mijn Ruggable vloerkleed via bol.com voor 199,95. Het model dat ik koos heet Noor Ruby. De maat die ik koos is 150 * 210 cm. Dit vloerkleed is ook in een grotere maat, en natuurlijk ook in kleinere maten en andere modellen verkrijgbaar.

Update november 2021: Ruggable te koop bij amazon.de

Helaas zijn de Ruggable vloerkleden nu niet meer te koop via bol.com. Als je er al eentje kunt vinden daar, dan staat er vervolgens bij dat hij niet meer verkrijgbaar is. Hetzelfde geldt voor amazon.nl. Echt superjammer, want ze zijn echt geweldig.

Ik heb ook nog gekeken of ik ze dan kan bestellen via ruggable.com maar zij bezorgen alleen in de VS en Canada. Ik heb ze een mailtje gestuurd met de vraag hoe en waar ik een Ruggable vloerkleed kan bestellen vanuit Nederland. Ik kreeg deze reactie:

‘Hello Nicole!

Thank you so much on your kind words about Ruggable Rugs, that is always so great to hear 🌞​ !

Currently we are operating in UK, US and Germany but are busy looking to expand into other parts of Europe as weel. We are hopeful that we can provide in Netherlands soon and to keep up with the latest news, be sure to join our email list!’

Dus toen heb ik even gekeken bij amazon.de en daar kun je inderdaad Ruggable vloerkleden kopen! Gelukkig!

Ruggable

Zie ook: De was doen en De donkere was.

Similar Posts

36 Comments

 1. Handig! Wel duur in vergelijking met je rommelmarktkleden, zoals je zelf al zegt. Je zou ook 50 keer een nieuw rommelmarktkleed kunnen kopen. Maar ja, dan moet je wel steeds het goede kleed voor de goede prijs vinden. Kan een leuke zoektocht zijn en een leuk effect: iedere keer net anders. Je moet er maar zin in hebben.
  Ik ben wel benieuwd hoe makkelijk dit kleed in je wasmachine paste, en wat jouw inschatting is over hoe het grotere formaat in een wasmachine past.
  Zou je trouwens een rommelmarktkleed niet ook gewoon in de wasmachine kunnen stoppen, of ben je dan bang dat de antisliplaag loslaat (en je wasmachine verpest)?

  1. Het valt niet mee om die rommelmarkt kleden te vinden is mijn ervaring. Vandaar ook dat ik dit een betere oplossing vind. De rommelmarktkleden kocht ik juist omdat ik ze in de wasmachine kond doen. Maar eigenlijk zijn het stiekem hele dikke tafelkleden… Deze ruggable is daarom veel fijner.

 2. Mooi kleed! Fijn dat het kleed van dit formaat in je wasmachine past. Wij hebben een wasmachine met een kleine trommel en een vloerkleed van 5.50 m. bij 3 meter. Zou een was aar vloerkleed van dat formaat in jouw wasmachine passen?
  Onze hond, 17 jaar geworden en inmiddels gestorven, rende altijd met een vaart naar ons vloerkleed (niet de huidige) om daarop te kotsen ???? Ze kotsen niet graag op een gladde vloer!

  1. Ik vind het lastig om te zeggen, maar ik vond het kleed verrassend soepel en dun voelen. Je zou het bijna kunnen zien als een soepele deken. Dus volgens mij moet hij in veel wasmachines goed kunnen. Ik heb er zelfs nog een boel andere was bij in geduwd toen ik het waste.

 3. Nog een vraagje: Heb je het kleed daarna ook in de droger gedaan? Zo niet dan lijkt het mij best een klus om het droog te krijgen.

  1. Nee, ik heb het beslist niet in de droger gedaan. Ik was toch al bang voor krimp, en met de droger lijkt me dat risico enorm. Het wonderlijke is dat het kleed helemaal niet zo nat uit de wasmachine kan. Ik heb het gewoon een nacht over een stoel gehangen en daarna was het helemaal droog. Geen probleem dus.

 4. Wat een mooie! Leuke tip die ik ga onthouden. Voor de kinderkamer had ik inmiddels wasbare (en non-chemische!) vloerkleden gevonden, maar voor de woonkamer is dit ook ideaal met kids.

 5. Ik had altijd het beeld van die grote kleden dat ze erg lastig in elkaar te krijgen zijn. Oprollen wil wel, maar opgerold krijg je hem natuurlijk niet in de wasmachine……Dit kleed biedt daar dus de oplossing voor. Ideaal!

 6. Wij hebben geen vloerklede omdat ik allergisch ben maar dit lijkt een mooie oplossing. Benieuwd of ze nog andere designs hebben want deze past niet echt in ons interieur

 7. Echt een uitkomst dit! En de toekomst van kleden denk ik! Ik weet nog dat ik met mijn ouders de vloerkleden buiten stond te kloppen vroeger, wat een gedoe. Love this! xxx

 8. Ik dacht altijd dat dat soort vloerkleden altijd naar een stomerij zouden moeten maar dit is wel zo handig natuurlijk. Alleen het drogen lijkt me dan nog wel een onderneming…

 9. Nieuwsgierig! Als eerste vraag ik mij af hoe groot de inhoud van de wasmachine moet zijn (wij hebben ‘maar’ een 5 kg wasmachine) en als tweede ben ik benieuwd naar de samenstelling van het kleed. Is het synthetisch? Ik ga wel even bij Bol kijken. Wij hebben zelf twee hele mooie (wollen) berbers in de woonkamer, die je slecht zelf kan reinigen. En ja, we hebben een (klein) kind. Maar ik ben zo blij met het uiterlijk van de kleden.

 10. Wauw, een kleed dat je kunt wassen. Daar heb ik echt nog nooit van gehoord. Wel ideaal in het geval van knoeien en plassende hondjes hihi. Het kleed kan alleen niet zo heel groot zijn, om nog in de wasmachine te passen!

 11. Wow, dat is handig… ik gebruik gene tapijten, verhoogt de kans op ongelukken in huis en ik vind het inderdaad uiterst onhygiënisch… Het kleedt wel de woning wat warmer aan, dus nu ga ik toch ook eens kijken, want dit is echt wel goed! Bedankt voor dit artikel!

  1. Dat gevoel van ‘viezig’ had ik ook altijd. Vandaar dat ik eigenlijk dikke tafelkleden als vloerkleed gebruikte: die konden in de was. Maar dit vind ik een veel betere oplossing.

 12. Ik heb hier nog nooit van gehoord maar het lijkt me inderdaad ontzettend handig. Toch jammer dat je het kleed zo snel moest wassen maar gelukkig kwam het kleed er goed uit! Ik ga hier in de toekomst ook eens naar kijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.